Tenk også på vasken og blandebatteriet når du velger benkeplate! - GranitopGranitop

Tenk også på vasken og blandebatteriet når du velger benkeplate!

En benkeplate i naturstein (marmor, granitt) eller komposittstein er en investering som varer i flere tiår. Det er klart at en slik avgjørelse ikke kan gjøres med hastverk eller etter trendene for hver sesong. Enda sikrere er det at samme hvor vakkert et designkjøkken er, pleies og rengjøres må det uansett.

Viscount White granitt og planlimt vasken (flush-fit metode)

Stein og rustfritt stål er med sikkerhet en solid, praktisk og tidløs løsning. Men akkurat hvor ligger harmonien mellom disse materialene, og bør vasken være montert oppå eller under steinen? Er det riktigere å nedfelle vasken i granittplaten, slik at benkeplaten blir jevn, eller er dette bedre å unngå? Bør komposittstein velges i samme fargetone som vasken eller tvert om i kontrasterende farger? Spørsmålene oppstår, og mulighetene synes uendelige. Kanskje viser det seg at det finnes eller kommer noe slikt på markedet som ennå ikke har dukket opp i innredningsnyhetene.

Komposittstein Noble Concrete Grey og underlimt vask Blanco Zerox 550-U

Indisk granitt Steel Grey og nedfelt vask.  Hvis du finner en passende vask et annet sted, er det helt i orden for oss!

Emperador dark granitt (på forespørsel) og keramisk vask.

 

 

Alle materialer, servant- og blandebatteriløsninger har sine fordeler og ulemper. For kvartsstein er det særlig mange kombinasjonsmuligheter, og en god nyhet er at Silgranit-vasker nå kommer i flere fargetoner. Ved å vurdere alle muligheter og å be om råd vil vi med sikkerhet komme fram til en løsning som passer for deg!

Verde Guatemala marmor og Silgranit vask Blanco Subline 500-U

Verde Guatemala er en fantastisk, blågrønn marmor med mørke, til dels svarte linjer
Det nøytrale uttrykket i de ulike grå nyansene passer nesten hver eneste fargekombinasjon, slik at du lett kan endre uttrykk på kjøkkenet ved å skifte ut farger.

 

Vi tilbyr ikke interiørdesigntjeneste, men vi samarbeider med de beste på sine felt, og Granitops erfarne team kan også være til hjelp når du skal ta avgjørelsene. Et riktig og skikkelig planlagt kjøkken er med sikkerhet også rimeligere enn å skulle gjøre om alt i ettertid. Og resultatet kan bli virkelig vakkert, som fra en utstilling eller et fotografi i et designmagasin, mens du får nyte skjønnheten og komforten i et slikt hjem fra dag til dag.

Bianco Carrara marmor, kjøkkenvask: Blanco Claron 500-U, blandebatteri Blanco Finess-A, såpedispenser Blanco Torre

 

Installasjonsmetoder for kjøkkenvasker

Kjøkkenvasker kan monteres på fire ulike måter:

Nedfelt vask

pealt_v

Den enkleste og vanligste monteringsmåten, brukes oftest for laminerte- og treoverflater. Fordelene er rimelige priser og at de lett kan erstattes, ulemper er at det muligens ikke er like stilfullt og ikke så praktisk.

Planlimt vask

syvis_v

Med denne monteringen senkes vasken ned i benkeplaten slik at den er på samme høyde. Stilfull løsning som krever vedlikehold over tid. Det krever også at vasken er av høy kvalitet, noe som også innvirker på prisen.

Underlimt vask

alt_v

Vasken limes under benkeplaten slik at tverrflaten på benkeplatesteinen er synlig i vaskens åpning. Perfekt for stein benkeplater og vedlikeholdsfritt. Gjør det mulig å bruke vannspor som leder til vasken.

Underfrest vask

alt-syvis_v

Vasken limes til benkeplaten nedenfra som ovenfor, men senkes bare halvveis ned i benkeplaten slik at halve tverrflaten på overflaten er synlig. Stilfull og praktisk løsning for benkeplater av stein. Gjør det mulig å bruke vannspor som leder til vasken.