ABC for bestilling av høykvalitets benkeplate

ABC for bestilling av høykvalitets benkeplate

Bestilling av en benkeplate hos Granitop er virkelig enkelt, men for et sluttresultat med god kvalitet er det likevel godt å huske enkelte nyttige tips.

Vi har produsert benkeplater i granitt, marmor og kvarts gjennom mange år, og takket være erfaring er våre steinmestere uten tvil fagfolk på sitt felt. Noen ganger kan det virke for kunden som at man sparer tid hvis benkeplaten blir bestilt tidlig, kanskje før kjøkkenmøblene er ferdigstilte, eller at man vil spare tid og penger som er nødvendig for oppmåling og installasjon. Det kan også virke tvert imot – at det er en god idé å fullføre all oppussing, og når benkeplaten kommer kan man umiddelbart nyte et koselig og vakkert resultat. Sannheten ligger egentlig et sted i mellom.

Ikke alle mennesker må kunne lese tekniske tegninger, eller vite alle små detaljer om installasjon av vasker eller blandebatterier. Det holder hvis vårt fagfolk vet slike ting!
Man skal måle ni ganger, og skjære en gang – slik lyder et gammelt ordtak, og dette er uten tvil særdeles sant i forhold til benkeplater i stein. Så den første og svært viktige anbefalingen kan være i sammenheng med oppmåling og planlegging. For oss er nøyaktige dimensjoner så viktige at vi tilbyr oppmåling helt gratis.

Et møte med erfarne teknikere fra Granitop lønner seg for flere grunner. Først av alt kan vi på denne måten sikre en benkeplate i marmor, granitt eller kvarts av høy kvalitet, som passer sikkert perfekt i ditt hjem, kjøkken eller bad, og som er fremstilt med tanke på alle særtrekk knyttet til aktuelt sted.

For det andre er nøyaktige dimensjoner og det å ta i betraktning kundens ønsker nødvendige for å komme frem til en feilfri produksjonstegning. En digital modell som utarbeides ved bruk av dataprogrammer, og maskiner som gjør det mulig å skjære stein med tiendedels millimeters nøyaktighet er noe som vi tar oss av, men en centimeter, avrundet tilfeldig i begynnelsen kan forårsake en ubehagelig overraskelse når produktet kommer til produksjonsfasen.

For eksempel hvis et kjøkkenskap, som skal inneholde komfyr, er betydelig bredere enn hvitevaren som skal installeres i det, skal åpningen være da 10 cm til høyre eller til venstre, eller nøyaktig i midten? Hvor ligger kjøkkenviftet, og kan servantens dybde og opprinnelig planlagte plassering tilpasses til eksisterende kjøkkenmøbler og forhindrer ikke lukking av skuffer-dører? Hvilken ferdigbehandling av vegger er det planlagt, om fliser, malt eller av samme steinmateriale som benkeplaten?

Det finnes ikke mindre viktige emner, alt er viktig, og nesten alt er også mulig. Hvis kunden anser det viktig at hele gigantiske benkeplaten skal være laget av en stor stein, bør oppmåleren besøke byggestedet allerede for å avklare om det er mulig å transportere steinplaten innendørs. Kanskje man trenger spesialutstyr (kran) eller ekstra arbeidskraft i form av sterke menn, som hjelper å hente benkeplaten og løfte den på plass?

Som sagt, vi i Granitop har gjennom mange år forbedret våre ferdigheter og kunnskaper. Hvert nytt prosjekt er en lærdom for oss. Takket være disse erfaringer vet vi godt hvor annerledes kan være et bilde sett på en PVC eller mobiltelefon sammenlignet med ekte stein. Vanligvis er steinen selvfølgelig mye vakrere enn bildet, men også belysning og interiøret generelt spiller sin rolle. En stein, som kan virke flekkete i kunstig belysning eller på skjermen kommer kanskje til å ha samspill i morgensolen og skinner i alle farger, noe som byr på en opplevelse man aldri har sett før! Derfor er det viktig å se selv steinprøver – det hender ofte at man i virkeligheten ikke liker materialet man så først på datamaskinens skjerm, og den riktige steinen blir oppdaget ved å se og berøre vareprøver. I tillegg bidrar vår tekniker til å velge mellom forskjellige løsninger – vask, vannspor som løper, benkeplatenes skjøtesteder, veggbakgrunner osv.

Stein, spesielt granitt, er et meget sterkt materiale, og behandlingen krever tilsvarende ferdigheter og riktig verktøy. Stein, selv vakre marmor, kan ikke bøyes, men den kan måles og skjæres nøyaktig – dette er en stilling hos oss som er nokså steinhardt. Oppmåling betyr for oss aldri bare å snuse rundt på egen hånd på kjøkkenet med et vater, dyrt apparat eller målebånd. Dette er også direkte kommunikasjon, som gir mulighet til å foreta endringer eller tilføyelser til prosjektet. Alltid for beste resultat, og for kundetilfredshet!