Tips for å lage et kjøkken som kan dekke dine behov i flere år

  Ombygging av kjøkken skjer typisk sjelden, og et kjøkken velges slik at det kan vare i mange år. Derfor er det viktig å tenke gjennom dette nøye og planlegge hvilke løsninger som er viktige for familien din og vil forbli komfortable selv mange år senere. Det lønner seg også å velge holdbare løsninger av god kvalitet som ikke vil se utslitte med en gang….

  Les mere

  Kjøkkenøya – sentrum av moderne kjøkken

  Det var en tid da kjøkkenet for det meste ble ansett som et hjelperom – det var et lite rom der det bare var plass mellom møblene for en enkelt person å arbeide, vanligvis en betalt hushjelp eller husmor. Egentlig var det heller ikke nok plass for henne, enn si et spisebord med plass til hele familien å spise sammen. Slike små rom finnes ofte i hus bygget for hundre år siden, mest i sentrale og gamle nabolag….

  Les mere

  Kvartssteinsbordet er det mest hygieniske

  Generelt er det rikelig med bakterier i vasker, og noen studier har til og med vist at vasken er et av de skitneste stedene på kjøkkenet. Årsaken er åpenbar – vi bruker vasken til å tilberede mat, vi vasker og renser kjøtt, fisk og grønnsaker. Dermed vil det samle seg skitt rundt avløpet og i avløpsrøret.
  Virusutbruddet har fått mange til å tenke mer på hygiene. Og når du ønsker å gjøre hjemmet ditt renere, lønner det seg absolutt å begynne med kjøkkenet, der maten vi spiser tilberedes. Dermed vil det være fornuftig å ta noen hygieniske valg og utstyre kjøkkenet ditt med bord og vask, som er enkle å rengjøre….

  Les mere

  Sommertilbud -30%

  Quartzforms kvartssteiner Lavic Navajo, Absolute Deep Black og Honey Galaxy (30mm, polert) -30%.

  Les mere

  Blanco Silgranit vasker: et blikkfang som harmonerer med bordplaten

  Når man planlegger kjøkkenet, skal man ikke glemme vasken. Hvordan skal en god vask være? Det skal være behagelig for øyet, lett å vedlikeholde og rengjøre, og da kan det fortsette å se ut som nytt i årevis. Alle disse betingelsene oppfylles av Silgranit-vasken, som er laget av granitt.

  Les mere

  Black Galaxy Star, Star Gate og Nero Assoluto

  Den dypsvarte granittens tre mest gnistrende representanter

  Mørke, svarte, svartbrune og -grå granittsorter finnes det mange av, men de mest berømte og populære av dem er Black Galaxy Star, Star Gate og Nero Assoluto. Kanskje bør de ikke sammenlignes, og naturligvis er alle oppfatninger og sammenligninger svært subjektive, men la oss likevel se på hva som er likt og ulikt i disse steinene….

  Les mere

  Et kvalitetsbaderom skapt for å vare

  Mens mange er glade i å fornye oppholdsrommene og ofte frisker opp med valg av nye veggfarger, tapeter og andre interiørdesignelementer og møbler, er badet et rom som ingen lengter etter å pusse opp. Årsaken er enkel – renovering av baderom har en tendens til å være både kostbart, tungvint og veldig støvete arbeid som også forstyrrer beboernes liv. Derfor er det viktig å pusse opp badet med kvalitetsmaterialer som ikke må byttes ut med det første. I baderommet har  kortlevde trender ingenting å gjøre – snarere burde en foretrekke det tidløst klassiske, som bevarer sin verdi og som folk ikke går lei av….

  Les mere

  En vakker peis av marmor er hjemmets hjerte

  Det sies ofte at kjøkkenet er hjemmets hjerte. De som har en peis hjemme tør å si imot – hjertet i hjemmet er tvert om peisen. Det finnes ikke noe bedre enn å samle seg rundt peisen med familien en kald vinterdag eller til og med en overskyet sommerkveld, nyte varmen og den knitrende peisilden. Fra tidenes morgen har jo folk samlet rundt ilden om kvelden for å søke varme og fortelle historier….

  Les mere

  Vinduskarmer av marmor – blikkfang i ditt hjem

  Mange tenker nok på marmor som et materiale for herskapshus, villaer og luksuriøse femstjerners hotell med storslagen historie. Der er både gulvene, de brede trappene og de massive vinduskarmene av marmor. I vanlige hjem ser vi oftere laminat eller tre brukt for vinduskarmer, og de gjør jobben, men fungerer ikke som blikkfang. Hvorfor ikke bringe det storslagne og vakre materialet, marmor, inn i ditt hjem?…

  Les mere

  Spesialtilbud!

  Rabatt!

  Slipt kalkstein Azul Bateige (20/30 mm) og polert komposittstein Harmonia Dolomites (30 mm) for halv pris!…

  Les mere

  Nye typer stein

  Utvalget av materialer for benkeplater er blitt utvidet!

  Utvalget av materialer for benkeplater ble større igjen i begynnelsen av året og vi har gleden av å presentere steintypene som ble tilføyd i produktutvalget!…

  Les mere

  Nye produkter!

  Ditt kjøkken eller din stue har allerede i lengre tid manglet et viktig og fargerikt interiørelement! Granitop tok et steg videre og i tillegg til benkeplater tilbyr vi også skjærebrett i to ulike størrelser, serveringsbrett, snacks-bord og underlag til te- og kaffekopper….

  Les mere

  Bestilling fra Granitop – raskt og komfortabelt!

  En av fordelene ved å bestille benkeplater fra Granitop er at man kan beregne pris på materialer og montasje på vår hjemmeside. Vår priskalkulator hjelper den som ønsker å pusse opp kjøkken, den gjør det mulig å velge det materiale du foretrekker for benkeplate, velge benkeplatens farge og tykkelse, skrive inn mål og regne ut hvor mye benkeplaten koster, i løpet av noen minutter.

  Les mere

  Benkeplater til kjøkken av Carrara-marmor

  Det finnes visst ingen annen stein like kjent og høyt skattet som den hvite Carrara-marmoren. Gjennom tusenårene har Bianco Carrara vært et tidløst og unikt luksussymbol (marmaros – gresk: skinnende stein). Det viktige er ikke bare den stilfulle steinens ærverdige fortid, men også at den hever seg over moter og trender – med sin varighet, gjennomlyselige overflate og perlende skjønnhet i lyset har Bianco Carrara et drag av evighet over seg….

  Les mere

  Benkeplater av stein – flere løsninger enn du tror!

  Benkeplater av granitt, marmor og komposittstein har et presentabelt utseende, er lette å vedlikeholde – og steinoverflatene passer inn både i moderne designerkjøkken og klassiske interiør. For å oppnå best mulig resultat er det godt å kjenne til alle mulighetene som bruk av disse unike materialene byr på….

  Les mere

  Benkeplater av kalkstein til ditt hjem

  Kalkstein har blitt brukt som byggemateriale fra byggingen av pyramidene i Egypt til dagens moderne arkitektur. Denne bergarten kjennetegnes av styrke, motstandsdyktighet for ytre påkjenninger og særegen struktur av fossiler.

  Les mere

  Svart marmor – luksuriøs perle for et koselig hjem

  Den enkleste måten å skape et koselig og stilig hjem på er å benytte naturlige materialer i interiøret. Marmor er en omdannet bergart som er slitesterk og gir hjemmet særpreg og praktisk tilleggsverdi. Fra marmor kan man lage benkeplater for kjøkken, men også f.eks. bokhyller, vindusbrett, plater foran peis eller ovn.

  Les mere

  Vedlikehold og rengjøring av benkeplater

  Benkeplater av stein er både fine å se på og de tål mye, samt krever de ikke like mye vedlikehold. Hvis du vil sikre deg at den silke-matte eller speilglatt-polerte overflaten holder seg som ny i flere decennier, må man holde ett par regler i tankene….

  Les mere

  Crystal Calacatta kvartsstein

  De nye materialene som nettopp, i begynnelsen av sommeren 2018, kom på markedet, ble vel mottatte av kunder og interiørdesignere. I dag har gleden over det utvidede materialvalget fant sin plass hos mange baderoms -og kjøkkenkunder.  …

  Les mere

  Hvordan velge kjøkkenvasken?

  Når du velger arbeidsflaten av stein, må du også tenke på vasken!

  En arbeidsflate av naturstein (marmor, granitt) og komposittstein er en investering som gir deg ett fint kjøkken til desennier. Selvfølgelig er det ett beslutt som man ikke kan ta i hastverk, fordi det kan lett bli en dyr affære hvis man prøver å følge hver eneste motetrenden.  Uansett hvor fint ett designerkjøkken er – må det også vaskes og ryddes og da er det viktig at man har anpasset arbeidsflaten etter behovene sine.

  Les mere

  Komfortabelt og trendy bad

  Baderomsrenovering er en stor utfordring for alle hjemmeeiere. Samtidig, uten å ha spesialkunnskap, er det mulig å oppnå et godt resultat når alt er tenkt på, og en konkret handlingsplan, budsjett og plan er utarbeidet. Selvfølgelig, når du renoverer et bad, gjelder visse generelle regler – de riktige materialene skal brukes og pålitelige partnere skal velges….

  Les mere

  Ideer til et mindre kjøkken

  Ikke alle hjem har et stort kjøkken som grenser til en stue eller spisestue. I noen leiligheter, ofte i eldre boliger i hjertet av byen, er det ofte et lite rom for matlaging.

  For moderne kjøkken er det utviklet løsninger som våre forfedre ikke kunne forutsi, og derfor er det mange flere valg enn ved første øyekast! For å holde kjøkkenet, uansett størrelse, pent og brukervennlig, er det nyttig å huske noen av de gylne reglene.

  Les mere

  For hjelp til å planlegge kjøkkenøyen – opptil to ganger mer plass!

  Ikke glem kjøkkenøyen under reparasjon eller renovering!

  Hver person som elsker matlaging vet hvor viktig et godt organisert kjøkken er og hvor enkelt og til og med hyggelig kan en gourmetmiddag være. Selvfølgelig er råvarer av høy kvalitet grunnleggende for god smak, men det er absolutt den slags forberedelse og utstyr som er like viktig for mat. Dessverre må alle slags tallerkener og hvitevarer pakkes et sted. En god måte å få ekstra skuffeskaper og et større område på er å planlegge kjøkkenøyen nøye.

  Les mere

  Anbefalinger for valg av benkeplate

  Hva slags farge og mønster bør man velge på benkeplaten?

  Det finnes mange ulike materialer, og noen ganger blir valget av benkeplate enklere dersom man ikke tenker på steinsort. Først kan man tenke på hva slags farge og mønster man gjerne ville hatt på benkeplaten!…

  Les mere

  Jura Grey kalkstein er fortsatt populær!

  Liksom granitt, marmor og andre typer naturstein er også kalkstein dannet for millioner av år siden gjennom geologiske, biokjemiske og andre prosesser. Moder natur har virkelig brukt lang tid på å utforme mønsteret i kalksteinen, og i noen steiner er livstegn og sedimenter fra juratiden synlige.

  Les mere

  Å friske opp kjøkkenet ditt er å investere i din egen lykke!

  I dag designerkjøkkenet betyr gode og kvalitet materialer. De er opprettet med tanke på plassen der de må fungere og alltid huske behovene til familien ved å bruke den. Å velge den ideelle kombinasjonen av dørhåndtak, skuffeskinner, frontpaneler osv. kan ta timer og tusenvis av kroner, men etter noen år kan det virke som alt ikke er så perfekt som det føltes i begynnelsen, eller det er rett og slett tid til en liten oppgradering . Det er ikke nødvendig å ta på seg et fullstendig renoveringsprosjekt eller begynne å lete etter nye kjøkkenmøbler – ofte er det nok å bytte benkeplaten til en ny og unik følelse!

  Les mere

  Et vakkert hjem gleder enhver!

  Oppussing av hjem er tidkrevende og benkeplater av stein er et av de siste elementene i hjemmedesign. Til tross for dette lykkes vi ikke alltid å se dette strålende sluttresultatet som vi streber etter sammen med våre kunder – det er fortsatt noe å male et sted, flis som skal monteres på vegg eller silikon som skal legges. Og selv om benkeplater, steinplater over kjøkkenbenk, vask og blandebatteri er montert, er bildet fortsatt ikke helhetlig.

  Les mere

  Hvordan formes prisen for benkeplaten?

  Det er mulig å beregne prisen på benkeplaten innen få minutter!

  Hver benkeplate av stein er ett skreddersydd arbeid som er tilverket etter dine behov. Når du velger en passende benkeplate er det verdt å vurdere om kjøkkeninnredningen, livstilen og vaner, familiemedlemmer (spesielt mindre medlemmer), kjøkkenstørrelse og mye mer.

  Alle disse valgene påvirker også kostnaden av benkeplaten – hver detalj er viktig og det alltid lurt å vurder hva og i hvilken form er nødvendig.

  Les mere

  Benkeplater av marmor er fortsatt på moten!

  Av alle materialvalg for kjøkkenbenkeplater oppfatter fortsatt mange marmoren som det vakreste og mest storslagne materialet. Dessverre er også marmorens skjønnhet ledsaget av en følsomhet for ytre påvirkning. Slik vektlegger vi ved presentasjon av materialvalg også alltid den praktiske siden ved planleggingen og det at vi også kan tilby bedre og mer motstandsdyktige materialer enn marmor for bruk på kjøkkenet.

  Les mere

  Blandebatteri og såpedispenser

  Blandebatterier for kjøkken

  Vi tilbyr et bredt utvalg av kvalitetsblandebatterier fra Blanco for enhver smak. Du kan velge fra de mest tradisjonelle til de mest iøynefallende designløsningene. De fleste Blanco-blandebatteriene er designet basert for bruk på Blanco-vasker, noe som gjør dem til en perfekt match med hverandre.

  Les mere

  Kjøkkenvasker

  Granitop tilbyr et bredt utvalg av Blanco kjøkkenvasker

  Vi har mange ulike vasker å velge blant, noe for enhver smak. I tillegg til de gode prisene er det også enkelt å bestille vasker fra oss, du finner alt på samme sted!…

  Les mere

  Vedlikehold av benkeplater

  Hvordan holde din granitt-, marmor- eller kvartsbenkeplate pen

  Med tanke på utseende og brukskomfort, benkeplater av granitt og kvarts er det beste valget, men for bekymringsfri daglig bruk og å holde din benkeplate flott er det nyttig å vite litt om materialkvaliteter og vedlikeholdstips. Det tar kun toppen 30 minutter i året for å holde din benkeplate i perfekt stand.

  Les mere

  Benkeplater i komposittstein

  Kvarts, også kjent som kunststein eller komposittstein, betyr som navnet tilsier at den er menneskeskapt. Fordelene er at den er fargebestandig, ikke vil endre seg over tid og har utmerket teknisk kvalitet – kvarts er sterkt, holdbart og ikke porøst. Dette gjør at kvarts er meget hygienisk.

  Les mere

  Granitt

  Granitt

  Granitt er en naturlig stein som ble formet for flere millioner år siden, og allerede den gang var den unik i sin skjønnhet og styrke. Granittbenkeplater slites ikke og kan håndtere høye temperaturer. Hver overflate er unik siden det er umulig å få to like overflater med samme mønster. Mønsteret kommer an på hvilken stein du bruker og kan ligne, men aldri være den samme. Granitt passer perfekt for den som setter pris på unik skjønnhet som aldri forsvinner!

  Les mere

  Marmor

  Marmor benkeplater- hvilket materiale liker du?

  I tillegg til den klassiske Bianco Carrara-marmoren, tilbyr vi også svart Nero Marquina marmor fra Spania og den utrolige grønne marmoren fra Sør-Amerika kalt Verde Guatemala. Nero Marquina er en svart marmor med hvite linjer, og passer perfekt på bad eller til vindusbrett (i motsetning til å bli brukt på kjøkkenet), ettersom den trenger hyppigere vedlikehold når den blir brukt som benkeplate på kjøkkenet. Verde Guatemala med sin rolige mørkegrønne bakgrunn er også best egnet utenfor kjøkkenet. Men vi har mange fantastiske benkeplater, vindusbrett, bord og andre produkter i denne utførelsen.

  Les mere

  7 tips for å velge en benkeplate

  Så du har planene klare for ditt kjøkken, eller har allerede installert kjøkkenmøbler, og du ønsker å installer en benkeplate eller bytte ut din gamle. Det er flere forskjellige materialer; steinfliser er blant de mest holdbare og pene. Vi vil gi deg noen nyttige tips om hvordan man velger en benkeplate i stein.

  Les mere

  Marmor benkeplater – tidløs eleganse

  Marmor er en naturstein som er dannet fra kalkstein gjennom varme og trykk over lang tid. De siste årene har benkeplater fra kjente Carrara marmor blitt det mest populære materialet for benkeplater på kjøkkenet.

  Den klassiske hvite marmoren fra Italia har vært et symbol på luksus og stil siden antikkens Roma, og er i disse dager tilgjengelig for alle. Marmoroverflater er alltid unike, og ingen benkeplater på kjøkkenet vil være like.

  Les mere

  Granitt, marmor eller kvarts?

  Granitt, marmor eller kvarts – hvilken benkeplate i stein er den rette for deg?

  Når du skal velge benkeplate til kjøkkenet eller badet, bør du først og fremst ta i betraktning alle praktiske hensyn: de fysiske egenskapene ved materialet, motstandsdyktighet mot riper, varme, flekker og slitestyrke.

  Les mere

  Svart eller hvit marmor? Eller kanskje grønn?

  Gjennom årtusen har marmor med sine vakre mønstre vært et populært byggemateriale. Marmor knytter seg selvsagt særlig til Sør-Europa, men i dag har marmor blitt et av de mest populære materialvalgene for benkeplater også i Skandinavia.

  Les mere
Eldre innlegg