Caesarstone -20%
Les mer

  Virginia Black – amerikansk granitt med interessant mønster

  En vakker solfylt vårdag besøkte vi Lars på hans kontor i sentrum for å snakke om steinbenkeplater og oppussing og ta bilde av en type granitt som ikke særlig ofte blir bestilt. Virginia Black – også kjent under navnene Jet Mist og Virginia Mist – er en mørkegrå, nesten svart granitt, dekorert av lysere flekker og bølger. Det bølgende mønsteret strutter av elementens utemte krefter og granittens urstyrke, du kan bli stående i det uendelige og bare beundre det – men samtidig er ikke materialet like populært og utbredt som for eksempel Viscount White eller Verde Savana……

  Les mer

  Utvalget av kvartskompositt ble større!

  I begynnelsen av året fikk Granitops sortiment av kvartskomposittsteiner – ved siden av eksisterende merker som Technistone, Silestone, Quartzforms med flere – også tilskudd av materialer fra Caesarstone.

  I likhet med Silestone, Technistone, Quartzforms og mange andre bruker også Caesarstone såkalt Breton-teknologi, patentert på 1970-tallet av Marcello Toncelli. Ved hjelp av vibrokompresjonsvakuumteknologi blandes fyllmaterialene (kvarts/sand) med en polymerblanding (vanligvis polyesterharpiks), luften fjernes for å skape et vakuum, det formede produktet vibreres, presses og varmebehandles helt til en ikke-porøs og slitesterk plate med stabile egenskaper er oppnådd.

  Les mer

  Trendråd for 2024

  En av verdens ledende bransjeorganisasjoner for kjøkken- og baderomsmøbler, National Kitchen & Bath Association (NKBA), arrangerte tidlig i 2024 et rundebord for å drøfte hvilke visjoner bransjens beste spesialister har for det kommende året. Den 60 år gamle foreningen hadde gjennomført en grundig undersøkelse blant hundre- og tusenvis av møbelprodusenter, -designere og -forhandlere, der hovedinntrykket var at det blir vanskeligere for hvert år som går å generalisere eller forutse klare designtrender. Hovedkravet i interiørdesign ser ut til å være en individualistisk tilnærming – et slags epikureisk ønske om komfort med hvilesoner for livsnytere. Man ønsker individuelle løsninger, ikke masseproduksjon tilpasset alle. I stedet for konkrete stiler, materialer og farger er det snarere verdisyn som gjelder og noen ganger er stikkordene direkte motsetninger. Man verdsetter det unike, rommene blir mer og mer skapt i sine eieres bilde.

  Les mer

  Alle granittbenkeplater nå -10%

  Fram til 31. mars er alle granittbenkeplater fra Granitop -10% billigere! Ettersom tilbudet gjelder for hele ordren, får du rabatt også på alle våre tjenester og tilleggsprodukter slik som blandebatterier, vasker og såpepumper som du bestiller sammen med din nye benkeplate fra Granitop. Gjør deg kjent med vårt bred produktutvalg i dag og finn din drømmebenkeplate!

  Les mer

  Diorite Verde – praktfull smaragdgrønn granitt dekorerer kjøkkenmøbler fra IKEA

  I 2024 begynte vi med å besøke Liza og Liam for å undersøke hvordan deres romslige og moderne U-formede kjøkken ble til. Det unge parets IKEA-kjøkkenmøbler med integrerte hvitevarer er dekket med mosegrønn Diorite Verde-granitt, der de strømmende gullbrune årene skinner i farger som veksler med synsvinkelen. Lyset er det som virkelig bringer fram karakteren i steinen, mot den fløyelsmyke, mørke bakgrunnen kommer da diorittkrystallene og de kvartsitt-lignende lyse flekkene også til syne….

  Les mer

  Spesialtilbud i juletiden: -10% på hele ordren og gratis oppmåling!

  Slutten av året er den magiske tiden da vi festpynter hjemmene og forbereder oss på høytdsstunder med venner og familie. I år kan du gi ditt hjem en helt spesiell glans ved å bestille en ny og varig steinbenkeplate fra Granitop!

  For dette årsskiftet har vi kommet opp med et fantastisk tilbud som gjelder for alle materialer i Granitops brede produktspekter.

  Les mer

  Blanco kjøkkenvask-kampanje

  Blanco kjøkkenvasker med 30% avslag når du bestiller en ny benkeplate fra oss!

  Bestill en benkeplate fra Granitop for minimum 15 000 kroner og få en høykvalitets kjøkkenvask fra Blanco med 30% avslag. Tilbudet er gyldig fra 01.08.2023 til 30.09.2023. Rabatten gjelder alle Blanco kjøkkenvasker i Granitops hovedkolleksjon.

  Les mer

  Spesialtilbud på keramiske benkeplater

  Den beste tiden for å fornye kjøkkenet er nå: fram til slutten av juli er alle keramiske benkeplater 30 % billigere hos Granitop. Gjør deg kjent med vårt brede utvalg og finn din favoritt!

  Les mer

  Keramikk er på en gang vakkert, trendy og veldig slitesterkt

  Med god grunn er stein regnet som et av de fremste eksemplene og symbolene på slitestyrke. Dagens teknologi lar oss også skjære og bearbeide dette harde materialet på alle mulige vis, så det er ikke til å undre over at stein i stadig større grad får fotfeste og utmerker seg i interiørdesignløsninger.

  Les mer

  Kjøkkentrender for 2023

  Hvordan blir et vakkert kvalitetskjøkken til?

  Vi har spurt salgsdirektør i Granitop, Silver Suurkütt, om hva året 2023 vil bringe, hva som er trendy og hvor en i det hele tatt skal begynne når en har et tomt rom å innrede som kjøkken.

  Les mer

  Gyllent glitter på svart bakgrunn – Galaxy Star granitt i et åpent kjøkken

  Vi bestemte oss for å besøke Miriam og Harry og finne ut hvordan steinbenkeplaten de valgte – i Galaxy Star-granitt – har holdt stand. Gylne prikker som glitrer i lyset får den polerte svarte steinen til å minne om stjernehimmelen – og forskjønner både kjøkkenbenken og den gigantiske kjøkkenøya på det unge parets kjøkken. Sammen med de mørkegrå moderne møblene og de svarte kjøkkenapparatene gir det et veldig vakkert og solid resultat, men er det også praktisk?

  Les mer

  Proffer foretrekker benkeplater av stein

  Denne gangen snakker vi med Jenny som alt har bestilt seks steinbenkeplater fra Granitop. Hun og virksomheten hennes har blitt lagt merke til av mange, og med god grunn. Hun er ung næringskvinne og eiendomsinvestor med en kjærlighet til interiørdesign og vakre hjem som kommer fram i alle intervjuer og alle vidunderlige løsninger hun har bidratt til.

  Les mer

  Bianco Sardo granitt – også barnefamilier kan ha veldig stilige hjem

  Vi er på besøk i Linneas vakre hjem. Linneas moderne familiebolig med terrasse oppe på haugen ble ferdig for omkring et halvår siden. Sentrum i hjemmet er et åpent kjøkken der trendy, grå kjøkkenmøbler, en stor kjøkkenøy, vegger av varm naturlig finér, klassiske designlamper og benkeplaten av Bianco Sardo granitt danner en harmonisk helhet.

  Les mer

  Vårkampanje!

  Sola står alt høyt på himmelen, snart er sommeren her! Vårvarmen frister oss ut i hagen og ut på terrassen. Hvordan skal vi fornye utekjøkkenet eller grillhjørnet i hagepaviljongen, tenker vi.
  Mens de to vanligste typer finish for steinbenkeplater har vært polert (P – polished) og slipt (H – honed) er det særlig i vår- og sommerperioden at andre muligheter for overflatebehandling blir aktuelle. Ved bygging av hagekjøkken øker interessen for granitt og det blir også mer fokus på materialer med brent og børstet («lærfinish») overflate….

  Les mer

  Kjøkkentrender 2022

  Som i fjor og forfjor har vi spurt arkitekter og interiørdesignere hvordan de tenker interiørtrendene for 2022 kan bli.

  Covid har endret verden, og liksom tidligere år er trendene mindre preget av designmesser og mer av anbefalinger fra venner, praktiske løsninger og forbilder fra sosiale medier. Også gjennom Granitops statistikk har vi kunnet observere hvor mye Instagram eller Pinterest påvirker folks kjøpevaner. Dermed kunne vi konstatere at bilder som glade kunder flere ganger i uken delte av kalkstein med vakre mønstre også fungerte som reklame og løftet Jura Grey til det mest populære materialet i 2021.

  Les mer

  Marmormønstret Noble Carrara i et nylig ferdigstilt leilighetskjøkken

  Vi har besøkt 23-årige Erica som sammen med samboeren Sven har kjøpt sitt første hjem. I det unge parets kjøkken framhever de lyse veggene skjønnheten og friskheten i kunststeinen som imiterer mønsteret i ekte marmor. I kontrast til den lyse og skinnende Noble Carrara kvartskompositten står det naturlige trevirket og de elegante svarte hvitevarene.

  Les mer

  Marmor – et kongelig materiale

  Vakker marmor er et tidløst materiale med rike bruksmuligheter. Svært ulike produkter har gjennom tidene blitt laget av marmor – alt fra smellvakre marmorfontener, skulpturer og ornamenter på utendørs terrasser til parkbenker, trapper, brolegging og monumenter. Vi må heller ikke glemme marmorens rike bruksmuligheter som interiørelement, den kan brukes både til framstilling av vinduskarmer, peishyller og som del av en luksuriøs baderomsinnredning.

  Les mer

  Luksuriøst gjenbruk

  I dag er butikkene fulle av møbler, men i interiørbutikkene har utvalget en tendens til å være ganske ensidig og ikke spesielt personlig. I tillegg har bærekraft og gjenbruk blitt viktige stikkord i hjemmeinnredning i dag. Det betyr likevel ikke at du trenger å gå på kompromiss med ønsket om kvalitet og luksus. Et enestående og iøynefallende møbel kan du skape selv, og det viktigste er at du dermed legger igjen minner og sjel i ditt eget kunstverk, noe du aldri finner i ferdigkjøpte butikkmøbler.

  Les mer

  Blue Pearl, Emerald Pearl og Labrador Antique – 3 berømte granittsorter fra Norge

  Mens det fremfor alt er søreuropeiske land som Italia, Tyrkia og Hellas som er kjent for sin marmorproduksjon, bør vi for granittens del heller snakke om Norden og særlig Norge.

  Som eksportør av granitt, basalt og sandstein kom Norge i 2015 på tredje plass etter India og Brasil, foran både Kina og Sør-Afrika, og i 2019 steg Norge som granitteksportør helt opp til 2. plass med en markedsandel på ca 10% (India 44%).

  Les mer

  Et hjem hjemmefra

  Den lange koronavinteren la opp til innendørs aktiviteter, og mange kastet seg inn i oppussingsprosjekter for å gjøre hjemmet hyggeligere og mer etter eget hjerte, så det skulle være trivelig å være hjemme. Men heller ikke nå, om sommeren, når du ferierer på landet, på hytta eller drar ut med seilbåten for å utforske verden, trenger du å forlate hjemmets komfort. I stedet kan du skape et like godt miljø for sommerstedet.

  Les mer

  Interiørarkitektene anbefaler: 6 smarte bruksmåter for stein som gjør hjemmet ditt vakrere

  Våre interiørarkitekter får hovedsaklig forespørsler om å bruke benkeplater av stein på kjøkkenet. Ettersom det er mange andre smarte bruksområder som huseiere kanskje ikke selv kommer på – kan en designer anbefale hvordan stein kan bidra til å lage et tidløst interiørdesign.
  Ved å bruke stein som et gjennomgående, enhetlig element knyttes boligen sammen til en helhet og kvalitetsmaterialet gir et luksuriøst totalinntrykk….

  Les mer

  En steinbenkeplate som varer i tiår

  Stein er blant de eldste materialene menneskene har tatt i bruk. Fra de første redskapene karvet ut av stein til bruken av stein som underlagsmateriale – steinen har slått rot i vår bevissthet som noe motstandsdyktig og varig.

  Salgsdirektør Silver Suurkütt i benkeplateleverandøren Granitop forklarer hvorfor det lønner seg å velge en varig og tidløs steinbenkeplate til ditt kjøkken eller baderom.

  Les mer

  Rent hjem med lite slit!

  Hygiene og renhet er viktige tema i alle hjem. Alle ønsker vi at om uventede gjester skulle komme innom er kjøkkenet i tipp-topp stand, så vi ikke trenger å bekymre oss eller kjenne oss forlegne. Samtidig vil alle husmødre og -fedre at renholdet skal ta minst mulig tid og strev….

  Les mer

  Utekjøkkenet: en perle i hagen for nydelige sommerdager

  Når stua med årene har vokst ut på terrassen og stadig mer tid tilbringes i hagen, blir også utekjøkken mer populære. Et utekjøkken eller et grillhjørne er et koselig lite sted der du kan nyte livet i det fri uten å løpe inn og ut hele tiden – alt du trenger for å lage mat er på plass ute i hagen….

  Les mer

  Granitops benkeplater – 10!

  I 2021 feirer Granitop sitt 10-års-jubilieum. I hele 10 år har vi nå deltatt i mange spennende prosjekter, tusener av hjem og forretningslokaler er forskjønnet med benkeplater, vinduskarmer, salongbord, hyller, trapper, peiser og annet fra våre steinmestere….

  Les mer

  Kjøkkentrendene for 2021: minimalisme, funksjonalitet og fokus på familien

  I gamle dager var kjøkkenet hjemmets hjerte, der lagde man mat sammen med hele familien og spiste sammen ved et stort bord. Etterhvert som livstempoet ble raskere, ble kjøkkenet i større grad et rom der du kunne jafse i deg en rask matbit etter jobb.
  Året 2020 gav mange endringer. Korona-isolasjonen tvang mange av oss til å være mer hjemme og inspirerte oss til å tenke på kjøkkenets funksjonalitet. Vi kan si at de radikale endringene i organisering av livet førte oss tilbake til røttene, tiden da kjøkkenet var hjemmets hjerte. Dette kan vi også se i det nye årets kjøkkentrender.

  Les mer

  Spor av verdens skapelse i benkeplaten på ditt kjøkken

  I begynnelsen var en stor tomhet. På den ene siden var Kulden og på den andre siden Varmen. Mellom dem lå det evige tomrommet Ginnungagap. Verdensrommet. Det enorme og endeløse tomme rommet.

  Slik, rimelig godt i tråd med moderne vitenskap, skildrer vikingtidens «Snorre-Edda» verdens tilblivelse. Så støtte Ild og Is sammen, og i dette sammenstøtet ble verden skapt. Motsetninger møttes – og dette var det Store Smellet du lærer om på skolen i dag.

  Les mer

  Planlegging av vaskerom

  Liksom kjøkken og bad er også vaskerommet et av de viktigste stedene i hjemmet. Stikkordene er komfort, romslighet, praktisk anvendelighet og renslighet. Og selv om vaskerommet ikke er et sted gjester titter inn i, kan det likevel være pent og ryddig så beboerne har et behagelig sted å jobbe.

  Les mer

  Granitops Juletilbud

  Granitops Juletilbud på utvalgte sten – Verde Savana, Viscount White, Colonial Ivory og Honey Galaxy (20/30mm, polert) -40%….

  Les mer

  Hvilken farge til kjøkken skal jeg velge?

  Utformingen av kjøkkenet er først og fremst basert på estetikken og fargepreferansene til menneskene som bor der. Samtidig er det absolutt også universelle løsninger og prinsipper som det lønner seg å ta hensyn til ved ombygging. Når du pynter til en mer tradisjonell smak, er det velkjent at klassiske fargekombinasjoner som hvitt, svart og grått passer godt til kjøkkenutstyr laget av rustfritt stål og blanke ovner.

  Lyse overflater gjør at rommet virker luftig; men samtidig må man huske at et strålende hvitt kjøkken stiller høyere krav til kjøkkenets renslighet. Enten møbler og kjøkkenbord er matte eller blanke, moderne minimalistiske eller romantiske, er bruksspor mer åpenbare, og derfor kan det hende at mer praktiske mennesker ikke vil sette pris på et slikt valg.

  Les mer

  For hjelp med valg av benkeplate til kjøkkenet

  Hvilket materiale passer deg?

  Utvalget av kjøkkenbord får det til å blinke foran øynene dine. De vanligste materialene er koselig massivt tre, billig høytrykkslaminat, solid kunststein (kvartsstein eller terrazzo) samt naturstein som marmor, granitt og kalkstein. Men hvilken av disse skal man velge? Her lønner det seg å vurdere hva slags kokk du er og hvor holdbart bord du trenger….

  Les mer

  Råd hvordan du kan spare ved å ombygge kjøkkenet ditt

  Det er uunngåelig at kjøkkenet vil være et av de dyreste stedene i hjemmet å bygge om, og prisen på et nytt kjøkkenmøbel kan nå titusenvis. Dette betyr imidlertid ikke at du må glemme kjøkkenet av hensyn til et beskjedent budsjett – ombygging kan også gjøres smart og økonomisk….

  Les mer

  Hvit marmor har mange ansikter – hver benkeplate av naturstein er spesiell!

  Hvit marmor Bianco Carrara C kommer fra Carrara i Italia som er et av de eldste industriområdene i verden som har utviklet seg kontinuerlig. Man har drevet med uttak av marmor der i over 2000 år og det er ikke mulig å se noe sted at den egenartede steinen mister sin popularitet. Man ser heller raskere og raskere vekst i etterspørsel….

  Les mer

  Kunstig stein som materiale for benkeplater

  Stein er kjent og verdsatt som et materiale for benkeplater. Imidlertid har granitt og marmor, som har blitt brukt i århundrer, visse egenskaper som ikke gjør disse typer stein egnet for alt. Dermed har behovene til eiere, arkitekter og interiørdesignere ført til bruk av ulike metoder for å lage kunststein. Dannelsesprosessen av naturstein er komplisert og ukontrollerbar, materialet er ikke alltid feilfritt og kan inneholde mikrosprekker, løse sedimenter eller luftbobler. Når det gjelder stein som er kunstig laget av mennesker, er målet å holde produksjonen så jevn som mulig, og derfor er kvartsstein og terrazzostein (også kjent som komposittstein, kunstig marmor, sementmarmor og terrazzomarmor) mer ensartet i kvalitet….

  Les mer

  Planlegging av et barnevennlig kjøkken

  Etter en lang dag er kjøkkenet bare stedet i hjemmet der familien møtes igjen. Kjøkkenet som rom har alltid hatt en fremtredende plass, og allerede i eldgamle tider samlet folk seg rundt ildstedet for å tilberede mat, nyte hverandres selskap og fortelle historier. Derfor, når du pusser opp og planlegger kjøkkenet, er det viktig å ta hensyn til at boligens viktigste plass oppfyller behovene til alle beboerne, inkludert barna….

  Les mer

  Tips for å lage et kjøkken som kan dekke dine behov i flere år

  Ombygging av kjøkken skjer typisk sjelden, og et kjøkken velges slik at det kan vare i mange år. Derfor er det viktig å tenke gjennom dette nøye og planlegge hvilke løsninger som er viktige for familien din og vil forbli komfortable selv mange år senere. Det lønner seg også å velge holdbare løsninger av god kvalitet som ikke vil se utslitte med en gang….

  Les mer

  Kjøkkenøya – sentrum av moderne kjøkken

  Det var en tid da kjøkkenet for det meste ble ansett som et hjelperom – det var et lite rom der det bare var plass mellom møblene for en enkelt person å arbeide, vanligvis en betalt hushjelp eller husmor. Egentlig var det heller ikke nok plass for henne, enn si et spisebord med plass til hele familien å spise sammen. Slike små rom finnes ofte i hus bygget for hundre år siden, mest i sentrale og gamle nabolag….

  Les mer

  Kvartssteinsbordet er det mest hygieniske

  Generelt er det rikelig med bakterier i vasker, og noen studier har til og med vist at vasken er et av de skitneste stedene på kjøkkenet. Årsaken er åpenbar – vi bruker vasken til å tilberede mat, vi vasker og renser kjøtt, fisk og grønnsaker. Dermed vil det samle seg skitt rundt avløpet og i avløpsrøret.
  Virusutbruddet har fått mange til å tenke mer på hygiene. Og når du ønsker å gjøre hjemmet ditt renere, lønner det seg absolutt å begynne med kjøkkenet, der maten vi spiser tilberedes. Dermed vil det være fornuftig å ta noen hygieniske valg og utstyre kjøkkenet ditt med bord og vask, som er enkle å rengjøre….

  Les mer

  Sommertilbud -30%

  Quartzforms kvartssteiner Lavic Navajo, Absolute Deep Black og Honey Galaxy (30mm, polert) -30%.

  Les mer

  Blanco Silgranit vasker: et blikkfang som harmonerer med bordplaten

  Når man planlegger kjøkkenet, skal man ikke glemme vasken. Hvordan skal en god vask være? Det skal være behagelig for øyet, lett å vedlikeholde og rengjøre, og da kan det fortsette å se ut som nytt i årevis. Alle disse betingelsene oppfylles av Silgranit-vasken, som er laget av granitt.

  Les mer

  Black Galaxy Star, Star Gate og Nero Assoluto

  Den dypsvarte granittens tre mest gnistrende representanter

  Mørke, svarte, svartbrune og -grå granittsorter finnes det mange av, men de mest berømte og populære av dem er Black Galaxy Star, Star Gate og Nero Assoluto. Kanskje bør de ikke sammenlignes, og naturligvis er alle oppfatninger og sammenligninger svært subjektive, men la oss likevel se på hva som er likt og ulikt i disse steinene….

  Les mer

  Et kvalitetsbaderom skapt for å vare

  Mens mange er glade i å fornye oppholdsrommene og ofte frisker opp med valg av nye veggfarger, tapeter og andre interiørdesignelementer og møbler, er badet et rom som ingen lengter etter å pusse opp. Årsaken er enkel – renovering av baderom har en tendens til å være både kostbart, tungvint og veldig støvete arbeid som også forstyrrer beboernes liv. Derfor er det viktig å pusse opp badet med kvalitetsmaterialer som ikke må byttes ut med det første. I baderommet har  kortlevde trender ingenting å gjøre – snarere burde en foretrekke det tidløst klassiske, som bevarer sin verdi og som folk ikke går lei av….

  Les mer

  En vakker peis av marmor er hjemmets hjerte

  Det sies ofte at kjøkkenet er hjemmets hjerte. De som har en peis hjemme tør å si imot – hjertet i hjemmet er tvert om peisen. Det finnes ikke noe bedre enn å samle seg rundt peisen med familien en kald vinterdag eller til og med en overskyet sommerkveld, nyte varmen og den knitrende peisilden. Fra tidenes morgen har jo folk samlet rundt ilden om kvelden for å søke varme og fortelle historier….

  Les mer

  Vinduskarmer av marmor – blikkfang i ditt hjem

  Mange tenker nok på marmor som et materiale for herskapshus, villaer og luksuriøse femstjerners hotell med storslagen historie. Der er både gulvene, de brede trappene og de massive vinduskarmene av marmor. I vanlige hjem ser vi oftere laminat eller tre brukt for vinduskarmer, og de gjør jobben, men fungerer ikke som blikkfang. Hvorfor ikke bringe det storslagne og vakre materialet, marmor, inn i ditt hjem?…

  Les mer

  Spesialtilbud!

  Rabatt!

  Slipt kalkstein Azul Bateige (20/30 mm) og polert komposittstein Harmonia Dolomites (30 mm) for halv pris!…

  Les mer

  Nye typer stein

  Utvalget av materialer for benkeplater er blitt utvidet!

  Utvalget av materialer for benkeplater ble større igjen i begynnelsen av året og vi har gleden av å presentere steintypene som ble tilføyd i produktutvalget!…

  Les mer

  Nye produkter!

  Ditt kjøkken eller din stue har allerede i lengre tid manglet et viktig og fargerikt interiørelement! Granitop tok et steg videre og i tillegg til benkeplater tilbyr vi også skjærebrett i to ulike størrelser, serveringsbrett, snacks-bord og underlag til te- og kaffekopper….

  Les mer

  Bestilling fra Granitop – raskt og komfortabelt!

  En av fordelene ved å bestille benkeplater fra Granitop er at man kan beregne pris på materialer og montasje på vår hjemmeside. Vår priskalkulator hjelper den som ønsker å pusse opp kjøkken, den gjør det mulig å velge det materiale du foretrekker for benkeplate, velge benkeplatens farge og tykkelse, skrive inn mål og regne ut hvor mye benkeplaten koster, i løpet av noen minutter.

  Les mer

  Benkeplater til kjøkken av Carrara-marmor

  Det finnes visst ingen annen stein like kjent og høyt skattet som den hvite Carrara-marmoren. Gjennom tusenårene har Bianco Carrara vært et tidløst og unikt luksussymbol (marmaros – gresk: skinnende stein). Det viktige er ikke bare den stilfulle steinens ærverdige fortid, men også at den hever seg over moter og trender – med sin varighet, gjennomlyselige overflate og perlende skjønnhet i lyset har Bianco Carrara et drag av evighet over seg….

  Les mer

  Benkeplater av stein – flere løsninger enn du tror!

  Benkeplater av granitt, marmor og komposittstein har et presentabelt utseende, er lette å vedlikeholde – og steinoverflatene passer inn både i moderne designerkjøkken og klassiske interiør. For å oppnå best mulig resultat er det godt å kjenne til alle mulighetene som bruk av disse unike materialene byr på….

  Les mer

  Benkeplater av kalkstein til ditt hjem

  Kalkstein har blitt brukt som byggemateriale fra byggingen av pyramidene i Egypt til dagens moderne arkitektur. Denne bergarten kjennetegnes av styrke, motstandsdyktighet for ytre påkjenninger og særegen struktur av fossiler.

  Les mer

  Svart marmor – luksuriøs perle for et koselig hjem

  Den enkleste måten å skape et koselig og stilig hjem på er å benytte naturlige materialer i interiøret. Marmor er en omdannet bergart som er slitesterk og gir hjemmet særpreg og praktisk tilleggsverdi. Fra marmor kan man lage benkeplater for kjøkken, men også f.eks. bokhyller, vindusbrett, plater foran peis eller ovn.

  Les mer

  Vedlikehold og rengjøring av benkeplater

  Benkeplater av stein er både fine å se på og de tål mye, samt krever de ikke like mye vedlikehold. Hvis du vil sikre deg at den silke-matte eller speilglatt-polerte overflaten holder seg som ny i flere decennier, må man holde ett par regler i tankene….

  Les mer

  Crystal Calacatta kvartsstein

  De nye materialene som nettopp, i begynnelsen av sommeren 2018, kom på markedet, ble vel mottatte av kunder og interiørdesignere. I dag har gleden over det utvidede materialvalget fant sin plass hos mange baderoms -og kjøkkenkunder.  …

  Les mer

  Hvordan velge kjøkkenvasken?

  Når du velger arbeidsflaten av stein, må du også tenke på vasken!

  En arbeidsflate av naturstein (marmor, granitt) og komposittstein er en investering som gir deg ett fint kjøkken til desennier. Selvfølgelig er det ett beslutt som man ikke kan ta i hastverk, fordi det kan lett bli en dyr affære hvis man prøver å følge hver eneste motetrenden.  Uansett hvor fint ett designerkjøkken er – må det også vaskes og ryddes og da er det viktig at man har anpasset arbeidsflaten etter behovene sine.

  Les mer

  Komfortabelt og trendy bad

  Baderomsrenovering er en stor utfordring for alle hjemmeeiere. Samtidig, uten å ha spesialkunnskap, er det mulig å oppnå et godt resultat når alt er tenkt på, og en konkret handlingsplan, budsjett og plan er utarbeidet. Selvfølgelig, når du renoverer et bad, gjelder visse generelle regler – de riktige materialene skal brukes og pålitelige partnere skal velges….

  Les mer

  Ideer til et mindre kjøkken

  Ikke alle hjem har et stort kjøkken som grenser til en stue eller spisestue. I noen leiligheter, ofte i eldre boliger i hjertet av byen, er det ofte et lite rom for matlaging.

  For moderne kjøkken er det utviklet løsninger som våre forfedre ikke kunne forutsi, og derfor er det mange flere valg enn ved første øyekast! For å holde kjøkkenet, uansett størrelse, pent og brukervennlig, er det nyttig å huske noen av de gylne reglene.

  Les mer

  For hjelp til å planlegge kjøkkenøyen – opptil to ganger mer plass!

  Ikke glem kjøkkenøyen under reparasjon eller renovering!

  Hver person som elsker matlaging vet hvor viktig et godt organisert kjøkken er og hvor enkelt og til og med hyggelig kan en gourmetmiddag være. Selvfølgelig er råvarer av høy kvalitet grunnleggende for god smak, men det er absolutt den slags forberedelse og utstyr som er like viktig for mat. Dessverre må alle slags tallerkener og hvitevarer pakkes et sted. En god måte å få ekstra skuffeskaper og et større område på er å planlegge kjøkkenøyen nøye.

  Les mer

  Anbefalinger for valg av benkeplate

  Hva slags farge og mønster bør man velge på benkeplaten?

  Det finnes mange ulike materialer, og noen ganger blir valget av benkeplate enklere dersom man ikke tenker på steinsort. Først kan man tenke på hva slags farge og mønster man gjerne ville hatt på benkeplaten!…

  Les mer

  Jura Grey kalkstein er fortsatt populær!

  Liksom granitt, marmor og andre typer naturstein er også kalkstein dannet for millioner av år siden gjennom geologiske, biokjemiske og andre prosesser. Moder natur har virkelig brukt lang tid på å utforme mønsteret i kalksteinen, og i noen steiner er livstegn og sedimenter fra juratiden synlige.

  Les mer

  Å friske opp kjøkkenet ditt er å investere i din egen lykke!

  I dag designerkjøkkenet betyr gode og kvalitet materialer. De er opprettet med tanke på plassen der de må fungere og alltid huske behovene til familien ved å bruke den. Å velge den ideelle kombinasjonen av dørhåndtak, skuffeskinner, frontpaneler osv. kan ta timer og tusenvis av kroner, men etter noen år kan det virke som alt ikke er så perfekt som det føltes i begynnelsen, eller det er rett og slett tid til en liten oppgradering . Det er ikke nødvendig å ta på seg et fullstendig renoveringsprosjekt eller begynne å lete etter nye kjøkkenmøbler – ofte er det nok å bytte benkeplaten til en ny og unik følelse!

  Les mer

  Et vakkert hjem gleder enhver!

  Oppussing av hjem er tidkrevende og benkeplater av stein er et av de siste elementene i hjemmedesign. Til tross for dette lykkes vi ikke alltid å se dette strålende sluttresultatet som vi streber etter sammen med våre kunder – det er fortsatt noe å male et sted, flis som skal monteres på vegg eller silikon som skal legges. Og selv om benkeplater, steinplater over kjøkkenbenk, vask og blandebatteri er montert, er bildet fortsatt ikke helhetlig.

  Les mer

  Hvordan formes prisen for benkeplaten?

  Det er mulig å beregne prisen på benkeplaten innen få minutter!

  Hver benkeplate av stein er ett skreddersydd arbeid som er tilverket etter dine behov. Når du velger en passende benkeplate er det verdt å vurdere om kjøkkeninnredningen, livstilen og vaner, familiemedlemmer (spesielt mindre medlemmer), kjøkkenstørrelse og mye mer.

  Alle disse valgene påvirker også kostnaden av benkeplaten – hver detalj er viktig og det alltid lurt å vurder hva og i hvilken form er nødvendig.

  Les mer

  Benkeplater av marmor er fortsatt på moten!

  Av alle materialvalg for kjøkkenbenkeplater oppfatter fortsatt mange marmoren som det vakreste og mest storslagne materialet. Dessverre er også marmorens skjønnhet ledsaget av en følsomhet for ytre påvirkning. Slik vektlegger vi ved presentasjon av materialvalg også alltid den praktiske siden ved planleggingen og det at vi også kan tilby bedre og mer motstandsdyktige materialer enn marmor for bruk på kjøkkenet.

  Les mer

  Blandebatteri og såpedispenser

  Blandebatterier for kjøkken

  Vi tilbyr et bredt utvalg av kvalitetsblandebatterier fra Blanco for enhver smak. Du kan velge fra de mest tradisjonelle til de mest iøynefallende designløsningene. De fleste Blanco-blandebatteriene er designet basert for bruk på Blanco-vasker, noe som gjør dem til en perfekt match med hverandre.

  Les mer

  Kjøkkenvasker

  Granitop tilbyr et bredt utvalg av Blanco kjøkkenvasker

  Vi har mange ulike vasker å velge blant, noe for enhver smak. I tillegg til de gode prisene er det også enkelt å bestille vasker fra oss, du finner alt på samme sted!…

  Les mer

  Vedlikehold av benkeplater

  Hvordan holde din granitt-, marmor- eller kvartsbenkeplate pen

  Med tanke på utseende og brukskomfort, benkeplater av granitt og kvarts er det beste valget, men for bekymringsfri daglig bruk og å holde din benkeplate flott er det nyttig å vite litt om materialkvaliteter og vedlikeholdstips. Det tar kun toppen 30 minutter i året for å holde din benkeplate i perfekt stand.

  Les mer

  Benkeplater i komposittstein

  Kvarts, også kjent som kunststein eller komposittstein, betyr som navnet tilsier at den er menneskeskapt. Fordelene er at den er fargebestandig, ikke vil endre seg over tid og har utmerket teknisk kvalitet – kvarts er sterkt, holdbart og ikke porøst. Dette gjør at kvarts er meget hygienisk.

  Les mer

  Granitt

  Granitt

  Granitt er en naturlig stein som ble formet for flere millioner år siden, og allerede den gang var den unik i sin skjønnhet og styrke. Granittbenkeplater slites ikke og kan håndtere høye temperaturer. Hver overflate er unik siden det er umulig å få to like overflater med samme mønster. Mønsteret kommer an på hvilken stein du bruker og kan ligne, men aldri være den samme. Granitt passer perfekt for den som setter pris på unik skjønnhet som aldri forsvinner!

  Les mer

  Marmor

  Marmor benkeplater – hvilket materiale liker du?

  I tillegg til den klassiske Bianco Carrara-marmoren, tilbyr vi også svart Nero Marquina marmor fra Spania og den utrolige grønne marmoren fra Sør-Amerika kalt Verde Guatemala. Nero Marquina er en svart marmor med hvite linjer, og passer perfekt på bad eller til vindusbrett (i motsetning til å bli brukt på kjøkkenet), ettersom den trenger hyppigere vedlikehold når den blir brukt som benkeplate på kjøkkenet. Verde Guatemala med sin rolige mørkegrønne bakgrunn er også best egnet utenfor kjøkkenet. Men vi har mange fantastiske benkeplater, vindusbrett, bord og andre produkter i denne utførelsen.

  Les mer

  7 tips for å velge en benkeplate

  Så du har planene klare for ditt kjøkken, eller har allerede installert kjøkkenmøbler, og du ønsker å installer en benkeplate eller bytte ut din gamle. Det er flere forskjellige materialer; steinfliser er blant de mest holdbare og pene. Vi vil gi deg noen nyttige tips om hvordan man velger en benkeplate i stein.

  Les mer

  Marmor benkeplater – tidløs eleganse

  Marmor er en naturstein som er dannet fra kalkstein gjennom varme og trykk over lang tid. De siste årene har benkeplater fra kjente Carrara marmor blitt det mest populære materialet for benkeplater på kjøkkenet.

  Den klassiske hvite marmoren fra Italia har vært et symbol på luksus og stil siden antikkens Roma, og er i disse dager tilgjengelig for alle. Marmoroverflater er alltid unike, og ingen benkeplater på kjøkkenet vil være like.

  Les mer

  Granitt, marmor eller kvarts?

  Granitt, marmor eller kvarts – hvilken benkeplate i stein er den rette for deg?

  Når du skal velge benkeplate til kjøkkenet eller badet, bør du først og fremst ta i betraktning alle praktiske hensyn: de fysiske egenskapene ved materialet, motstandsdyktighet mot riper, varme, flekker og slitestyrke.

  Les mer

  Svart eller hvit marmor? Eller kanskje grønn?

  Gjennom årtusen har marmor med sine vakre mønstre vært et populært byggemateriale. Marmor knytter seg selvsagt særlig til Sør-Europa, men i dag har marmor blitt et av de mest populære materialvalgene for benkeplater også i Skandinavia.

  Les mer

  Polert eller slipt steinbenkeplate?

  Ved riktig vedlikehold er mønsteret og skjønnheten i en benkeplate av stein nesten evigvarende. Like fullt avhenger mye av finishen, og alle interesserte vil fra tid til annen stille seg spørsmålet: hva er det som passer på mitt kjøkken, eller hva er den mest praktiske løsningen for mitt hjem?

  Les mer
Eldre innlegg