Utvalgte materialer -50%
Les mer
Anbefalinger for valg av benkeplate

Anbefalinger for valg av benkeplate

Hva slags farge og mønster bør man velge på benkeplaten?

Det finnes mange ulike materialer, og noen ganger blir valget av benkeplate enklere dersom man ikke tenker på steinsort. Først kan man tenke på hva slags farge og mønster man gjerne ville hatt på benkeplaten!

Noble Carrara kompositt
  • Lys og hvit stein med natursteinsmønster

Hvit marmor og kvartsstein som etterligner naturlig steinmønster er et sikkert og tidløst valg. Dette passer både for tradisjonelle kjøkken, for eksempel med skapdører av naturlig tre, og for dem som har sans for moderne design. Et svalt eller flytende mønster sikrer at resultatet ikke gir et for ensidig eller legekontoraktig sterilt inntrykk. Da er det heller ikke fare for at benkeplaten begynner å dominere det generelle inntrykket av kjøkkenet. En lys, og særlig en hvit bakgrunnsfarge gir en ren og storslått virkning og får samtidig rommet til å virke åpnere.

Noen mer populære eksempler fra dette utvalget:
Bianco Carrara C marmor
Noble Areti Bianco kompositt
Noble Olympos Mist kompositt

Crystal Absolute White kompositt benkeplate
  • En ren hvit eller ensfarget lys benkeplate

Stein med en finmønstret kornet struktur eller også en ensfarget lys kvarts er også gode valg dersom hovedfokus er brukskomfort. En tilfeldig flekk på benkeplaten er enkel å fjerne (kvartssteinens vannabsorpsjonskoeffisient er 0) eller ikke spesielt iøynefallende. Det jevne mønsteret gjør at skjøtene på benkeplaten blir knapt merkbare, videre gir det større spillerom i fargevalg på møblene og mulighet for bruk av fargerike interiørelementer eller iøynefallende kjøkkenutstyr.

En slik benkeplate gir et stilig inntrykk også i et ultramoderne kjøkken – den hvite benkeplaten harmonerer klart for eksempel med snøhvite møbler, hvite vindusrammer eller lysarmaturer. På den andre siden kan man balansere det lyse med en svart komfyr eller mørke kontraster i gulvet, eller med lekent fargerike kopper og kar.

Våre kunders favorittmaterialer:
Brilliant White kompositt
Crystal Diamond kompositt
Crystal Absolute White kompositt

Jura Grey kalkstein benkeplate
  • Kalkstein og stein med karakteristiske eller intense mønster

Noen typer granitt og marmor, og også kalkstein kan ha et svært karakteristisk og uforglemmelig mønster. Ofte brukes disse i kombinasjon med ensfargede kjøkkenmøbler. Dersom også kjøkken- eller baderomsveggene er nøytrale, kommer steinens naturlige skjønnhet og mønster best til sin rett.

Populære steiner med mønster:
Viscount White granitt
Jura Grey kalkstein

Emerad Pearl granitt benkeplate

Et hjem i mørke toner kan gi et svært solid og høytidelig inntrykk, men på den andre siden finnes det også vektige grunner for valg av en slik benkeplate. Mørke granittsorter er svært slitesterke og derfor godt egnet for bruk på kjøkkenet. Den som er redd for ensfarget granitt kan også velge en mørk marmor der de hvite linjene bidrar til å balansere den svarte ensformigheten. Det er ingen grunn til å frykte at det mørke blir for trykkende, og man kan alltid bruke kontraster – en polert, mørk benkeplate fungerer svært vakkert sammen med lyse dører. Dersom man også velger en stein med særlig sterk karakter, f.eks. Emerald Pearl eller Black Galaxy Star, kan man være trygg på at det aldri blir kjedelig!

De mest elskede mørke benkeplatene gjennom tidene:
Black Galaxy Star granitt
Emerald Pearl granitt
Black Pearl granitt
Nero Assoluto granitt
Nero Marquina svart marmor
Steel Grey granitt

Noble Concrete Grey kompositt benkeplate
  • Grå og beige steiner

Grå og beige steiner er svært nøytrale steiner som ikke tiltrekker seg for mye oppmerksomhet. Et slikt valg passer både med rustfritt stål og aluminium, med svart, hvitt og andre farger, og er et svært praktisk valg. Betonggrå er en av trendene i tiden – gir et rent og rolig inntrykk, men ikke for mørkt eller høytidelig.

De mest populære valgene:
Blue Pearl granitt
Noble Concrete Grey kompositt
Taurus kompositt
Harmonia Dolomites kompositt

Verde Guatemala grønn marmor
  • Iøynefallende og fargede benkeplater

Noen ganger er ikke benkeplaten bare et praktisk underlag å lage mat på. Det kan også være et sentralt interiørelement på kjøkkenet og en gjenstand for beundring. Dersom skjønnheten i hvit marmor eller mørk granitt ikke er nok, kan løsningen være grønn marmor eller granitt, som begge er svært dekorative. Videre finnes det uendelige utformingsmuligheter i kunststein – kvarts finnes i fargetoner du ikke finner i naturen.

En rød, grønn eller gulaktig lys-øy midt i hjemmet – vær så god, alle finnes i sortimentet!

Iøynefallende materialer:
Verde Guatemala grønn marmor
Verde Savana grønn granitt
Starlight Ruby komposittstein

 

Selvfølgelig er dette bare noen få av mulighetene fra vårt hovedsortiment. Ønsker du tilbud på en benkeplate av stein som er laget etter akkurat dine ønsker, skriv inn dine opplysninger i kalkulatoren eller kontakt oss på e-post!

Se materialer!

Interiørarkitektene anbefaler

Svart eller hvit marmor? Eller kanskje grønn?

Svart marmor – luksuriøs perle for et koselig hjem

Hvilken farge til kjøkken skal jeg velge?

Jura Grey