Utvalgte materialer -50%
Les mer
Personvernerklæring

Personvernerklæring

Ditt personvern og overholdelse av alle gjeldende lover og forskrifter som gjelder for personopplysningene vi kan samle inn om deg når du besøker nettstedet vårt granitop.no, er viktige for Granitop A/S. Ved å bruke nettstedet vårt godtar du at vi samler inn og bruker dataene dine i samsvar med denne personvernerklæringen.

Med denne personvernerklæringen vil vi forklare deg hva slags data vi samler inn, hvordan vi bruker dem og hvilke rettigheter du har til å beskytte dataene dine. Personvernerklæringen gjelder kun for nettstedet vårt og dets besøkende og gjelder ikke for dataene som samles inn gjennom andre kanaler.

Behandleren av dataene dine er Granitop A/S

Reg. nr. 918776478

e-post:

telefonnummer: (+47) 41 29 52 70

Vi samler inn og behandler informasjon i samsvar med EUs generelle databeskyttelsesforordning (GDPR), som trådte i kraft 25.05.2018.

Innsamling og bruk av data

Hva slags data vi samler inn

Informasjonen som samles inn inkluderer informasjonen som du bevisst og aktivt gir oss når du bruker eller deltar i våre tjenester eller kampanjer, samt all informasjonen som enhetene dine sender når de får tilgang til våre produkter og tjenester.

Dataene vi samler inn inkluderer informasjonen som du bevisst har delt med oss når du bruker våre tjenester eller kampanjer og informasjonen som enhetene dine automatisk overfører til oss.

Dine personopplysninger kan nå oss på følgende måter:

 • Når du kontakter oss på telefon, e-post, kontaktskjema, priskalkulator eller nettprat
 • Når du surfer på nettstedet granitop.no
 • Når du kommenterer, liker eller deler innlegg på våre sosiale mediekontoer
 • Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev
 • Når du kommenterer innlegg på nettstedet vårt

Typer data som samles inn

Personopplysninger

Vi spør etter personopplysningene dine kun dersom det er nødvendig for å tilby deg en tjeneste. Ved å kontakte oss eller besøke nettstedet vårt, kan du dele følgende informasjon med oss:

 • For- og etternavn
 • E-postadresse
 • Telefonnummer
 • Samtalehistorikk mellom deg og oss
 • Informasjon om din nettleser og IP-adresse

Loggfiler

Vårt nettsted granitop.no lagrer loggfiler om sine besøkende. Informasjonen som samles inn kan omfatte:

 • Type enhet brukt
 • IP-adresse
 • nettlesertype
 • Internett-leverandør (ISP)
 • Datoen og klokkeslettet for nettstedsbesøket
 • Inn- og utgangsside og antall klikk og andre handlinger på nettstedet

Informasjonen i loggfilene brukes til å analysere trender, administrere nettstedet, følge aktivitetene til besøkende på nettstedet og samle inn demografisk informasjon. Informasjonen som mottas er ikke ment å identifisere en person, og det er ikke mulig å bruke den innsamlede informasjonen til å identifisere en person.

Informasjonskapsler

Som de fleste nettstedene bruker også granitop.no informasjonskapsler. En informasjonskapsel er i prinsippet en tekstfil som lagres på brukerens enhet når man besøker et nettsted. Informasjonskapslene brukes til å fastsette og lagre preferanser, regionale innstillinger, alternativer for bruk av tjenester, etc.

Hvis ønsket, kan du deaktivere bruken av informasjonskapsler i nettleserinnstillingene, men da kan tjenesten som tilbys deg og/eller brukeropplevelsen av siden bli forstyrret.

Informasjonskapslene er delt inn i vedvarende og øktinformasjonskapsler. De vedvarende informasjonskapslene blir igjen på din PC eller mobil selv etter at du har lukket nettleseren eller datamaskinen. Øktinformasjonskapslene slettes imidlertid umiddelbart etter lukking av nettleseren.

Informasjonskapslene er delt inn etter formålet:

Nødvendige informasjonskapsler. Øktinformasjonskapsler, hvis formål er å gjøre det mulig for deg å bruke tjenestene som tilbys på nettstedet vårt. Disse informasjonskapslene hjelper med å autentisere brukere og forhindre ondsinnet bruk av brukerkontoer. Uten disse informasjonskapslene kan vi ikke tilby deg tjenestene du ønsker å få.

Informasjonskapsler for varsling. Disse informasjonskapslene identifiserer om brukere har akseptert bruken av informasjonskapsler på nettstedet.

Informasjonskapsler for funksjonalitet Disse informasjonskapslene lar nettleseren din huske valgene du tar når du bruker nettstedet, for eksempel lagring av påloggingsdata eller språkpreferanser. Formålet med disse informasjonskapslene er å gi deg en mer personlig opplevelse og unngå at du må ta de samme valgene på nytt.

Hvordan vi bruker data

Vi kan bruke den innsamlede informasjonen til ulike formål, inkludert:

 • For å vedlikeholde, administrere, utvikle, tilpasse og utvide nettstedet vårt
 • For å samle inn statistikk slik at vi kan tilby bedre tjenester og/eller tilbud og forstå og analysere atferden til besøkende på nettstedet vårt
 • For å identifisere deg via telefon, melding eller e-post
 • For å sende deg informasjon og be om tilbakemelding om våre tjenester
 • For å forhindre svindel og beskytte nettstedet vårt
 • For at vi kunne få kontakt med deg gjennom en konto på sosiale medier
 • For å muliggjøre lesing av samtalehistorikk og raskt gi relevant råd
 • For å forbedre kvaliteten på tjenesten vår og tilby mer effektive nettlesingsløsninger
 • For å utvikle nye produkter og tjenester eller forbedre deres funksjonalitet
 • For å forenkle og fremskynde kommunikasjonen med deg når du kontakter oss
 • For andre formål. For eksempel for å analysere data, undersøke trender, evaluere effektiviteten til våre reklamekampanjer.

I hvilke tilfeller er det mulig at vi deler dataene dine

 • Vi kan dele eller overføre dine personopplysninger i forbindelse med eierskifte, fusjon, salg av eiendeler, finansiering eller oppkjøp av selskapet vårt. Vi informerer deg om overføring av dine personopplysninger og når bestemmelsene i en annen personvernerklæring blir gjeldende for dem.
 • Vi kan dele dataene dine med partnerselskapene våre og krever at de overholder denne personvernerklæringen. Tilknyttede selskaper inkluderer våre mor- og datterselskaper, joint venture-partnere eller selskaper eid av oss.
 • Vi kan dele dine data med våre forretningspartnere for å tilby deg visse produkter, tjenester eller kampanjer.
 • Vi kan, med ditt samtykke, utlevere dine personopplysninger til hvilke som helst andre formål.
 • Vi er forpliktet til å utlevere dine personopplysninger dersom loven krever det. I god tro kan vi også utlevere dine data for å overholde juridiske forpliktelser, beskytte våre rettigheter eller eiendom, forhindre eller oppdage mulige lovbrudd knyttet til bruken av tjenesten vår, og garantere sikkerheten til tjenestebrukere.

Lagring av dine personlige data

Selskapet lagrer dine personopplysninger bare så lenge det er nødvendig for formålene som er angitt i denne personvernerklæringen. Vi beholder og bruker dine personopplysninger i den grad det er nødvendig for å overholde våre juridiske forpliktelser (for eksempel hvis vi trenger å lagre dataene dine for å overholde gjeldende lover), for å løse tvister og for å håndheve våre juridiske avtaler og retningslinjer.

Selskapet lagrer også loggfiler for interne analyseformål. Loggfilene lagres vanligvis i en kortere periode, med mindre dataene brukes til å styrke sikkerheten eller forbedre funksjonaliteten til tjenesten vår, eller vi er lovpålagt å oppbevare dataene i lengre tid.

Behandling av barns data

Ingen av våre produkter eller tjenester er rettet mot barn under 13 år, og vi samler ikke bevisst inn informasjon fra barn under 13 år. Ved mistanke om at vi behandler dataene til en person under 13 år, fjerner vi denne personen fra alle våre databaser.

Dine rettigheter til å beskytte dataene dine

Du har alltid rett til ikke å dele dataene dine med oss, vel vitende om at dette kan påvirke opplevelsen din på nettstedet vårt. Hvis du velger å ikke dele dataene dine med oss, får du ikke dårligere behandling fra oss av den grunnen. Når du gir oss personlig informasjon, forstår du at vi samler inn, lagrer, bruker og avslører den i samsvar med denne personvernerklæringen. Du har rett til å be om detaljer om dataene som samles inn om deg.

Når vi mottar personlig informasjon om deg fra en tredjepart, beskytter vi den i samsvar med denne personvernerklæringen og lovene som gjelder i Republikken Estland. Hvis du selv deler tredjepartsdata, bekrefter du at du har rett og tillatelse til å gjøre det.

Selv om du tidligere har godtatt å dele dine personopplysninger med oss for markedsføringsformål, beholder du retten til å ombestemme deg når som helst. Du har alltid rett til å slutte å kommunisere med oss og be om at vi fjerner dataene dine fra våre databaser. Fra tid til annen kan vi også be om informasjon om deg for å bekrefte identiteten din. Hvis du finner ut at dataene vi har samlet om deg er unøyaktige, utdaterte, ufullstendige, irrelevante eller villedende, vennligst kontakt oss på e-post: eller på telefon: (+47) 41 29 52 70. Vi gjør vårt beste for å korrigere unøyaktig, ufullstendig, villedende eller utdatert informasjon.

Hvis du mener at vi har brutt den relevante databeskyttelsesloven og ønsker å sende inn en klage, vennligst kontakt oss ved å bruke kontaktinformasjonen i dette dokumentet og gi oss alle detaljer om bruddet. Vi undersøker klagen din umiddelbart og svarer deg skriftlig med å presentere resultatene av vår undersøkelse og trinnene vi skal ta for å løse klagen din. Du har også rett til å kontakte tilsynsmyndigheten eller datatilsynet.

GDPR databeskyttelsesrettigheter

Vi vil være sikre på at du er klar over alle dine databeskyttelsesrettigheter. Hver bruker av nettstedet har rett til følgende betingelser:

 • Rett til innsyn – du har rett til å be om kopier av dine personopplysninger.
 • Rett til datakorrigeringer – du har rett til å be om at vi retter dataene som du mener er unøyaktige. Du har også rett til å be om at vi utfyller dataene som du mener er ufullstendige.
 • Rett til sletting – under visse betingelser har du rett til å be om sletting av dine personopplysninger.
 • Rett til å begrense databehandlingen – under visse betingelser har du rett til å be om begrensning av bruken av dine personopplysninger.
 • Rett til å protestere mot bruk av personopplysninger – under visse betingelser har du rett til å protestere mot bruk av dine personopplysninger.
 • Rett til dataportabilitet – under visse betingelser har du rett til å be om at vi overfører de innsamlede dataene til en tredjepart eller direkte til deg.

Sikkerhet for dine data

Sikkerheten til dine personopplysninger er viktig for oss, men husk at ingen metode for utveksling av informasjon over Internett eller elektronisk lagring er 100 % sikker. Selv om vi gjør vårt beste for å beskytte dataene dine, kan vi ikke garantere fullstendig sikkerhet.

Granitop A/S iverksetter alle rimelig nødvendige tiltak for å sikre at dataene dine behandles trygt og i samsvar med denne personvernerklæringen og lovgivningen i Republikken Estland. Dine data vil ikke bli overført til noen organisasjon eller land, med mindre det finnes en gyldig grunn til dette og sikkerheten til dataene dine er garantert.

Lenker til andre nettsteder

På nettstedet vårt kan du finne lenker til andre nettsteder som ikke eies av oss. Når du klikker på lenken til en tredjepart, blir du dirigert til denne tredjepartens side. Vi anbefaler på det sterkeste at du gjør deg kjent med personvernreglene for hvert nettsted du besøker.

Vi har ingen kontroll over tredjepartenes nettsteder og er ikke ansvarlige for deres innhold, personvernregler, tjenester som tilbys eller annet.

Oppdateringer av personvernregler

Om nødvendig har vi rett til å gjøre endringer i denne personvernerklæringen. Etter at personvernerklæringen har blitt oppdatert, endrer vi datoen da dokumentet ble oppdatert øverst på det. Hvis du fortsetter å besøke og bruke nettstedet vårt etter at personvernerklæringen har blitt oppdatert, tar vi det som ditt stilltiende samtykke til endringene.

Sist endret 02/03/2023