Caesarstone -20%
Les mer

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor Granitop?

Vår erfaring med produksjon av benkeplater i stein er lang og omfattende. Vi gjør alt for å gjøre deg fornøyd – det er ikke om å gjøre å selge den dyreste platen, det handler om å finne noe som passer nettopp dine behov. Våre montører vet at selv en liten millimeter eller to kan gjøre en stor forskjell, og siden det er problemfritt og enkelt å installere benkeplatene så blir resultatet ikke minst imponerende og fabelaktig. I tillegg til dyktige og erfarne arbeidere kan vi også skryte av at det går fort – det tar ikke mer enn to uker fra måltaking til benkeplaten blir installert. Vi tilbyr også et stort utvalg av Blanco kjøkkenvasker og blandebatterier, noe som gjør det lett for deg å bestille fra oss – her har du alt på samme sted! Du kan også regne ut hva ulike typer benkeplater vil koste før du velger å faktisk bestille.

I tillegg til dette mener vi at den beste anbefalingen av dem alle er å se hva vi har gjort før. Det kan du sjekke nedenfor, her kan du også lese anmeldelser fra våre glade kunder. Alt dette bør være nok for å overbevise deg om at Granitop er det beste valget uansett hva du sammenligner oss med!

Granitt, marmor eller komposittstein?

En av de største fordelene med å bruke benkeplater i granitt er uten tvil deres naturlige og unike skjønnhet. Ingen kjøkken ser like ut siden alle steinmønster er forskjellige. Men ikke nok med det, granitt er også mer motstandsdyktig mot smuss og flekker enn for eksempel tre eller laminat.

Marmor har blitt brukt til innredning og interiør siden antikken, og selv i dag gir benkeplater i marmor en luksuriøs følelse uten å se gammeldags eller utdatert ut.

Benkeplater i komposittstein er tilgjengelige i alle mulige farger, og deres fordeler (bortsett fra at de er enda sterkere enn benkeplater av granitt) er muligheten til å skape unike og tøffe designidéer. Din benkeplate kan være alt fra hvit til lysegrønn.

Noble Concrete Grey

Hjelper dere også privatpersoner?

Ja, faktum er at hovedfokuset vårt ligger på privatpersoner. Siden alle mellomledd har sine prispåslag har vi fordelen av at vi kan tilby gode og lave priser uten disse ekstra kostnadene.

Hvordan får jeg et tilbud for mitt kjøkken?

Sluttprisen på benkeplate og innstallering regnes ut via vår egen priskalkulator. Etter å ha bestemt hvilken steinoverflate og hvilke mål du ønsker kan du bestille med en gang. Hvis du ønsker kan du også sende oss kjøkkenløsningen din med mål så kan vi hjelpe deg å legge frem et tilbud som er skreddersydd for nettopp ditt kjøkken.

Hvordan bestiller jeg?

Etter at du har bestilt via vår priskalkulator vil vi kontakte deg og avtale tidspunkt for måltaking, konsultasjon, presentasjon av prøver og for å formalisere sluttbestillingen.

Er prisen jeg kommer frem til i kalkulatoren den endelige prisen?

Etter måltaking vil sluttprisen regnes ut med den samme kalkulatoren. Den prisen vil være endelig og vil ikke inkludere noen ekstra avgifter på noen som helst måte.

Hvordan og når må jeg betale?

Forskudd 50-100% (i henhold til vilkårene) av ordrebeløpet, dersom kunden bekrefter ordren. Fakturabeløpet skal overføres vår bankkonto eller betaling utføres med betalingskort. Sluttfakturaen må betales før mottak av de bestilte varene eller umiddelbart før montering påbegynnes.

I hvilket geografisk område selges produktene og hvor fort vil dere ta dere av bestillingen min?

Vårt salgsområde finner du under priskalkulatoren. Måltaking skjer omtrent en uke etter at du har bestilt, og installasjon innen to uker fra vi har tatt mål.

Hva betyr «2 uker fra oppmåling til montering», kan vi regne dette som et sikkert løfte?

For å sikre at kundene blir fornøyde er prosessen for bestilling av benkeplater fra Granitop i årenes løp blitt slipt og tilpasset slik at alt skal gå raskt og med minimal nerveslit. Som regel tar det ikke over 14 dager å produsere og montere en benkeplate, i unntakstilfeller har vi gjort underverker og levert enda raskere.
Monteringstiden på 2 uker er en prioritet for oss og gjelder for materialer vi har på lager som er i produktlisten med kvadratmeterpris. For stein som må spesialbestilles kan perioden bli noe lenger.
Det har forekommet enkelte tilfeller der det (av årsaker utenfor vår kontroll) har gått lenger å oppfylle bestillingen, og videre kan vi heller ikke holde dette løftet i tilfeller der ingen av de foreslåtte besøkstidene passer for kunden.
Tidene for oppmåling og montering avtales med Granitops logistikere med en times nøyaktighet (for eksempel fra to til tre) – det betyr ikke at teamet ankommer eksakt klokken 14:00, men at våre spesialister kan ventes en gang i løpet av timen mellom 14 og 15. Fra tid til annen forekommer det endringer i tidsplanen ettersom det kan ha gått litt lenger tid på forrige monteringssted, ingen er fullstendig beskyttet fra det uforutsette.

Hvor kan jeg se på faktiske vareprøver?

Våre montører som foretar måltaking har prøver med seg. Du kan også velge en stein fra bildegalleriet på hjemmesiden vår og via Blog bildene du finner under priskalkulatoren.

Eksempler og showroom?

Du kan gjøre deg kjent med våre steinprøver i vårt showroom (På Millimeter’n). Til perifere strøk har vi også sendt materialprøver i posten.

Se materialer!

Om jeg ønsker å bestille, hva er stegene jeg må ta?

Velg egnet materiale og beregn ved hjelp av priskalkulatoren hva prisen på oppdraget blir. Kalkulatoren fungerer også som kontaktskjema – etter at du har sendt forespørselen, kontaktes du senest i løpet av to arbeidsdager av en av Granitops spesialister som lar deg drøfte bestillingen i større detalj. Les mer om hvordan kalkulatoren brukes!

Hvor stor kan en benkeplate skåret ut av en steinplate være?

Det finnes ikke noe enkelt og entydig svar på det spørsmålet. For naturstein kommer veldig mye an på størrelsen og kvaliteten på blokkene som tas ut ved steinbruddet. Selv om lengden på platen for noen materialer kan være så mye som 3,4–3-5 meter, må man ta hensyn til at heller av marmor, granitt eller kalkstein sjelden har helt rette sider og at svært store plater(heller/slabs) ikke nødvendigvis er tilgjengelige. Derfor anbefaler vi ikke å planlegge benkeplater lengre enn 3000mm.

Kvartsstein/kompositt er rektangulære og lengden på såkalte jumbo-slabs er over tre meter (3185x1550mm, 3200x1600mm, 3250x1590mm – avhengig av produsent), men det er ikke riktig alle materialer som produseres i jumbo-mål.

En viss begrensning på platestørrelsen setter også vekten på steinen (som for eksempel for en kjøkkenøy med størrelse 5m2 kan være 400 kg), andre vesentlige momenter er plasseringen av kjøkkenet i bygningen. Lengre/bredere plater eller L-kjøkken produsert i ett stykke er umulig i noen trange korridorer, slik som i hus i gamlebyen, mens løfting med kran kan forhindres av størrelsen på vindusåpningene.
Generelt regner vi med at for store og tunge benkeplater kan kunden involvere hjelpere for å bære steinen på installasjonsstedet, ofte må det også brukes innleid utstyr for å montere platen.

Hvor mye kan kanten på benkeplaten stikke ut fra møbelet uten at ekstra understøtting blir nødvendig?

Materialene i benkeplatene har ulik styrke, likeens kommer mye an på tykkelsen og (for naturstein) kvaliteten på steinen. Kvartskompositt, særlig i 30 mm tykkelse, er sterkest. Dersom det er viktig at benkeplaten kan brukes som bord eller bardisk, eventuelt ønskelig å gi en mer rommelig følelse i kjøkkenet, kan konstruksjonene om nødvendig også dekkes med stein. Slik kan for eksempel borddelen av en kjøkkenøy, eller platen som i et L-kjøkken er forlenget ut i stuen, understøttes med en avstivingsramme bak en utbygd vegg.

Hvilke forberedelser bør jeg gjøre før måltaking skal skje?

Kjøkkenskap må være helt ferdige med rør og alt hva det innebærer. Hvis du ikke ønsker å bestille en vask fra oss må denne være på plass når måltakingen skal gjøres. Det samme gjelder blandebatteriet, komfyrtoppen og andre enheter som krever ekstra åpninger.


Kjøkkenteknikk, vask og blandebatteri bør være på plass på installasjonsstedet slik at oppmåleren kan gjøre seg kjent med merke/modell og mål. Det anbefales å rådføre seg med Granitops spesialister før man kjøper kjøkkenteknikk – det er ikke sikkert alle kokeplater og kjøkkenvasktyper passer for nedfelt montering.
Angi særlige ønsker på måltakingssiden!

Installerer dere også vasker og komfyrtopper? Blandebatteri og slikt?

Ja, vi installerer vasker og komfyrtopper, men vi utfører ingen rørlegging eller elektriske arbeider. Vi kontrollerer at blandebatteriet passer, men monterer det ikke.

Dersom jeg vil kjøpe kjøkkenvask og blandebatteri andre steder, hva bør jeg ta høyde for når jeg kjøper?

a) Når du kjøper kjøkkenvask må du være svært oppmerksom på monteringsmulighetene. Blanco-servanter som blir solgt hos Granitop har angitt om servanten er beregnet på montering fra over- eller undersiden, videre om det dreier seg om modeller som skal nedfelles i benkeplaten eller ikke.
b) Mange oppvaskbenker med kum finnes både som venstre- (LH) og høyrehendte (RH) modeller. Hva slags vask det gjelder angis etter hvilken kum som er størst. Det er ikke alle kjøkkenvasker som har både venstre- og høyrehendte modeller.
c) Ettersom hull for blandebatteri vanligvis bores i området mellom kjøkkenvask og bakenforliggende fliser er dybden på kjøkkenskapene og vasken svært viktig – slik at det er nok bredde fra kanten av vasken til veggen (minimum 100 mm). Særlig gjelder det dersom møblene er fra en tidligere epoke (etter gammel standard var dybden på møblene 560 mm, nå er det mer utbredt med skap som har 600 mm dybde). En kjøkkenvask etter ny standard får ikke nødvendigvis plass i et skap etter gammel standard.
d) For et blandebatteri må en også følge styrken på vannstrålen og bevegelsen av spaken som regulerer temperatur – dersom for eksempel varmt vann kommer fra kranen ved å bevege spaken mot veggen, må åpningen for blandebatteri planlegges langt nok unna veggen og de bakenforliggende steinflisene.
e) Ved montering av kokeplater og kjøkkenvask er det vanligste sentrisk plassering, det vil si at kjøkkenteknikken monteres midt på skapet/modulen under. Dersom det under komfyrplatene er en ovn som er bredere enn platene, er det like mye plass på begge sider. Dersom du ønsker at et annet prinsipp skal følges, meld tidlig fra om dine preferanser og pass på å se grundig på monteringstegningen du godkjenner.

Underlimt vask

Hvorfor må gulvene dekkes til, kan ikke montørene ta av seg på føttene?

Ettersom steinbenkeplaten er en tung gjenstand bruker montørene ifølge reglene vernesko. I tillegg til å dekke gulvene med papp anbefales det også dekke til møblene i nærheten, ettersom det under monteringen også kan oppstå støv (for eksempel skjæres avstivingsremsene som har vært der for transporten først vekk på monteringsstedet).

I hvilken grad kan vi stole på steinprøvene og bildene på hjemmesiden/sosiale media?

Steinprøvene er fra steinen vi selger – samme materiale som benkeplaten lages av. Samtidig avhenger mønsteret og fargetonen på steinen i stor grad av belysning og vinkelen du ser det fra. Kompositt med finere struktur kan for eksempel i visse forhold ser helt ensfarget ut, enten hvit, beige, grå eller svart. Visse steinsorter med polerte og glitrende småbiter er ekstremt vanskelige å ta naturlige fotografier av, og på grunn av reflektert lys kan samme kjøkken-øy virke både mørkegrå og nattesvart. Det kan være små forskjeller i fargetonen på steinen avhengig av parti.

For naturstein er det ingen grunn til undring dersom mønsteret eller fargen varierer, uansett om hele kjøkkenet er produsert ikke bare av samme parti, men til og med av stein fra samme helle. Dette gjelder spesielt for hvit Bianco Carrara C marmor.


Ved valg av materiale med karakter (f.eks. naturstein som Carrara marmor eller Jura Grey kalkstein) kan du sende kontaktpersonen et fotografi av hvordan mønsteret må være – da kan vi tidlig avgjøre om stein med omtrentlig samme utforming er mulig å finne. For svært spesielle ønsker kan det være bedre å bruke kunststein som har uforanderlig mønster.

Hvordan velge materiale for benkeplaten, er det mest med granitt, marmor, kalkstein, kompositt, keramikk eller Terrazzo?

1) Granitt er et ekstremt sterkt, ganske lite porøst og værbestandig materiale.
2) Marmoren har et mønster som gir et storslagent inntrykk, men steinen krever mer pleie for å holde seg vakker.
3) Kalkstein (særlig Jura Grey) har et interessant mønster og er mer praktisk enn marmor – spor av bruk er ikke særlig synlig. Liksom marmor er også kalkstein en «myk» stein.
4) Kompositt (kvarts) er et svært hygienisk og sterkt materiale. Til forskjell fra naturstein tåler ikke kunststein sterk varme og kan i årenes løp også blekes litt i solen.
5) Terrazzo-stein er produsert av knust naturstein. Mosaikkmønsteret av stykker og fragmenter er vakkert og moderne, men på grunn av innholdet av harpiks er materialet følsomt for varme.
6) Sammenlignet med andre kunststein, kvartskompositt og Terrazzo er keramikk svært mye mer varmebestandig – den tåler høye temperaturer like godt som granitt. Liksom en annen kunststein – kvarts – er keramiske benkeplater ekstremt hygieniske og lite porøse.
Les mer om steinsorter, mønstre og farger, se lengre artikkel om likheter og forskjeller med kunststein (kvartskompositt og terrazzo)!

Hva slags muligheter finnes for overflatefinish?

Populære overflatebehandlinger for steinbenkeplater er polert (P-polished) og slipt (H-honed), begge er glatte, men den polerte overflaten er blank, mens den slipte er matt. Det finnes likevel flere typer finish enn dette, og ulike produsenter kan bruke ulike begreper for å karakterisere samme sluttresultat, avhengig av om det karakteriserer behandlingsmåten eller overflaten etter behandling (sluttresultatet). For eksempel brukes noen ganger begrepet «lærfinish» (leathered finish) for granitt, mens en annen produsent kan kalle samme behandling «børstet» overflate (brushed). Metodene for overflatebehandling kan avhenge av steinens egenskaper, og naturligvis er ikke alle behandlinger tilgjengelige for alle typer stein. Dersom du trenger forklaring på begreper som flamed, bush-hammered/fine-picked, antiqued/tumbled, water-jet honed, blasted, acid-washed eller ønsker å gjøre deg kjent med eksempler, ta kontakt med våre spesialister!

Hva bør jeg ta hensyn til ved bestillingen av bakgrunnsstein og kantlister?

Liksom for benkeplaten begrenses lengden på bakgrunssteinen av lengden på steinplaten. Dersom det overhodet er mulig lager vi bakgrunnssteinen av samme plate som benkeplaten slik at likheten med benkeplaten er maksimal. For noen materialer (kalkstein, marmor, terrazzo) er steinen så skjør at det ikke kan lages en list i full lengde, særlig dersom høyden på bakgrunnssteinen er mindre enn 100 mm.

Dersom jeg skal bestille en benkeplate eller en kjøkken-øy der den horisontale steinen fortsetter i en vertikal side, hvor presist kan mønsteret tilpasses?

Granitops spesialister gjør sitt beste for at overgangene i mønster skal være så jevne som mulig og at mønsteret (årene i marmoren) skal ha en flytende overgang. For steinsorter med stort mønster kan en speileffekt brukes, og for kunststein har produsentene tatt hensyn til bookmatch-effekten (platene er tilgjengelige både som venstre- og høyrehendte). For perfekt tilpassing av mønsteret må det påregnes litt større materialforbruk, og prisene kan bli inntil 40% større enn det som vises i den automatiske priskalkulatoren på hjemmesiden.

Bookmatch – speileffekt

Dersom produktutvalget viser steinens kvadratmeterpris, hvorfor blir et lite bord på 1x1m dyrere i kalkulatoren?

Steinprisen på materialsiden må anses som orienterende, for kvadratmeterprisen er bare en del av totalprisen for benkeplater eller andre steinplater. For å få et bord på en kvadratmeter fra en helle (slab) må man gjøre minst 2, men ofte hele 4 snitt (sag – 2000-4000 mm), samtidig som andre synlige kanter kan kreve kantfinish (profil – 4000 mm). Kalkulatoren legger også til merverdiavgift og fraktkostnader i totalprisen, og disse påvirker også prisen.
Samtidig kan prisen på et lite hagebord, en blomsterhylle, sokkel eller peishylle også være lavere enn i kalkulatoren – ved bruk av materialrester i TILBUDSKROKEN (-50 %) kan prisen for en liten steinplate bli svært rimelig.

Priskalkulator

Stadig flere lurer på hvor mye en steinplate for et spisebord eller en kjøkken-øy kan komme til å koste. Vi har regnet ut noen eksempelpriser som i tillegg til en plate med typiske mål har med prisen for kantfinish og omtrentlig fraktkostnad. Angitt er prisen for en enkel steinplate, uten åpninger og uten behov for oppmåling eller montering.

Granitt Bianco Sardo 20mm, polerte

1 x 1,5 m (1000 x 1500 mm) faset kantprofil 4432 – 5382 kr (priser avhenger av lokasjon)
1 x 1,5 m avrundet forkant 5587 – 6537 kr
0,8 x 2,2 m faset 5553 – 6503 kr
0,8 x 2,2 m avrundet forkant 6996 – 7946 kr

Komposittstein Noble Carrara 20mm, polerte

1 x 1,5 m faset 8005 – 9005 kr
1 x 1,5 m avrundet forkant 9160 – 10160 kr
0,8 x 2,2 m faset 8952 – 9952 kr
0,8 x 2,2 m avrundet forkant 10107 – 11107 kr

Granitt Viscount White 20mm, polerte

1 x 1,5 m faset 5926 – 6926 kr
1 x 1,5 m avrundet forkant 7081 – 8081 kr
0,8 x 2,2 m faset 6512 – 7512 kr
0,8 x 2,2 m avrundet forkant 7667 – 8667 kr

MVA tilkommer.

Er marmor egnet til benkeplater i kjøkken?

Hvis du ønsker det så kan vi tilby marmorbenkeplater, men siden marmor er så pass følsom mot mekaniske skader og de substansene som ofte brukes på kjøkken (kaffe, te, olje, frukt, rødvin osv.) så anbefaler vi ikke å bruke det på kjøkkenet. Marmor passer bedre for bad eller som vindusbrett. Marmor må behandles regelmessig med tettingsmiddel.

Kan jeg også bestille mindre steinstykker? Baderom, vinduskarmer, bordplate osv…

Steinplater som har en sidelengde på under 600 mm har ALLTID rabattert pris hos oss. Samtidig må du ta hensyn til at også mindre steinprodukter får tillegg av skjæring og bearbeiding av kantene, samt fraktkostnader.

Dersom jeg er på et sted som ikke står i områdetabellen, hva skjer da? Kan jeg bestille uten oppmåling og montering?

Vi har samarbeidet med velrenommerte entreprenører og interiørarkitekter, med spesialister som i kvalitet og kunnskaper kan måle seg med Granitops egne konsulenter, oppmålere og montører. For monteringssteder utenfor vårt område og ved bruk av tegninger, ansatte eller transport fra tredjeparter kan vi ikke alltid overholde 2 ukers leveringstid. Vi kan heller ikke ta fullt ansvar for egnetheten på benkeplater som er produsert etter arbeidstegninger fra tredjepart.

Hvilken tykkelse har steinen deres?

Tykkelsen på de vanligste steinhellene (slabs) er 20 mm og 30 mm, disse har ulik pris og begge varianter er tilgjengelige som valg i priskalkulatoren. For noen materialer er det også mulig å få stein i tykkelsene 12, 40, 50 mm, men pris og tilgjengelighet må kontrolleres ekstra.

Hvorfor har noen produkter pris og andre ikke, hva er spesialbestilling?

I produktvalget på hjemmesiden finnes de materialene som er populære og som har egenskaper som svarer til Granitops kvalitetskrav. Steinene fordeler seg selvsagt også etter steinslag (granitt, marmor, kalkstein, kvartsitt, Terrazzo, kompositt – bruk filteret!), men hovedsaklig har materialene enten kvadratmeterpris eller merknaden «På bestilling». Stein som har pris har vi på lager i fabrikken og for dem gjelder løftet om «2 uker fra oppmåling til montering». «På bestilling» er materialer som også er tilgjengelige, men pris og leveringstid er mer variabel. For stein som må spesialbestilles gjelder også et større krav om forskudd (som hovedregel 100%).

Dersom jeg har et spesielt ønske, bestiller dere da også stein som ikke står på hjemmesiden?

Dersom du ønsker benkeplater med svært eksklusive eller interessante mønster, sørg for å sette av nok tid for prosessen og konsulter med våre spesialister. For materialer som vi en gang har hatt i salg men som ikke lenger blir produsert kan det hende vi finner et alternativ med nærliggende utforming eller mønster.

Hva bør jeg ta høyde for med hensyn til pristilbud og rabatter?

I henhold til våre salgsbetingelser er regelen at pristilbudet gjelder i 15 dager. Dette inkluderer ikke spesialbestilte materialer, spesialtilbud og kampanjepriser, spesielt når det gjelder sluttsalg.

Les om forskjellige materialer og muligheter i vår blogg eller ta kontakt med spesialister fra Granitop!