Utvalgte materialer -50%
Les mer
Granitt

Granitt

Granitt

Granitt er en naturlig stein som ble formet for flere millioner år siden, og allerede den gang var den unik i sin skjønnhet og styrke. Granittbenkeplater slites ikke og kan håndtere høye temperaturer. Hver overflate er unik siden det er umulig å få to like overflater med samme mønster. Mønsteret kommer an på hvilken stein du bruker og kan ligne, men aldri være den samme. Granitt passer perfekt for den som setter pris på unik skjønnhet som aldri forsvinner!

Nero Assoluto er nesten helt svart granitt fra Zimbabwe, både moderne og tradisjonell på én og samme tid. Det er en sterk og tykk stein med lavere grad av porøsitet enn mange andre typer granitt.

Benkeplater med Nero Assoluto har jevn farge og jevnt mønster, noe som gjør dem perfekt i et moderne, minimalistisk interiør med rene linjer. Nero Assoluto er en av de mest populære typene granitt.

Du kan skape flotte kontraster med skapdører i alle farger, hvite, røde og kremfargede toner er særdeles fine kombinasjoner. Ved for eksempel å bruke kjøkkenutstyr i rustfritt stål på benkeplaten, får du et særpreget og iøynefallende kjøkken. Du trenger ikke bekymre deg for at fargene ikke skal passe – Nero Assoluto-granitt passer perfekt med alt.

Norsk Blue Pearl-granitt blir nydelig som benkeplater med grått og blått i bunn, og svarte prikker. Mengden prikker gjør at overflaten enten ser lysere eller mørkere ut.

Benkeplater med Blue Pearl har store prikker på størrelse med en fingernegl, og prikkene reflekterer alle de andre fargetonene. De grå tonene gjør at materialet matcher kjøkkenutstyr og armatur helt perfekt.

Nero Africa (Impala Black) er sør-afrikansk granitt med lett korngrad. Mønsteret består av tette hvite, svarte og grå fargetoner. Velegnet som benkeplate for de som ønsker en mørk stein med et livligere mønster enn de helsvarte steintypene. Granitten karakteriseres av holdbarhet og lav absorpsjonsgrad, tilskjærte flater og flekker er mindre synlige.

Galaxy Star er en populær og førsteklasses granitt med en dypsvart bakgrunn med kopper- og bronsekrystaller. Denne luksuriøse og blanke steinen bringer Melkeveien inn i hjemmet ditt og ser fantastisk ut ved bruk av takbelysning. Denne typen granitt er sterk og holdbar og har et relativt jevnt mønster og jevn bakgrunn.

Gruvene hvor Galaxy Star kommer fra ligger utenfor en landsby i regionen Andhra Pradesh i India hvor steinressursene utvinnes sakte. Kvaliteten på granitten er god, men plasseringen av krystaller er ikke fullstendig jevn, hvilket betyr at vi ikke kan garantere et helt jevnt mønster.

Blank granitt med kobberprikker gjør at benkeplater laget av Galaxy Star legges merke til umiddelbart. Granitten er perfekt sammen med moderne gyldent eller sølvfarget kjøkkenutstyr.

Steel Grey er indisk granitt med medium lysgrad, (ikke for mørk og ikke for lys). Perfekt for de som ønsker kontraster med hvite, kremfargede skapdører eller skapdører i tre, men som ikke ønsker svart stein.

Krystallene i Steel Grey er av varierende størrelse og mica gir steinen liv og dybde. Det nøytrale uttrykket i de ulike grå nyansene passer nesten hver eneste fargekombinasjon, slik at du lett kan endre uttrykk på kjøkkenet ved å skifte ut farger.
De praktiske benkeplatene med Steel Grey avslører ikke fingermerker og flekker så godt som helsvart granitt, og de tilskjærte flatene ses heller ikke så godt som ved granitt som har mer stripete mønstre.

Emerald Pearl, også kjent som Labrador Scuro, er en mørkegrønn granitt fra Norge med et usedvanlig vakkert fargespill når lyset reflekterer på den. Nydelig mørkegrønn og svart stein med grønne, gylne og blå punkter på størrelse med en fingertupp. De eksotiske og vakre opalin-krystallene gir et rikholdig og luksuriøst design, og gjør Emerald Pearl perfekt for kjøkken, baderom og soverom. Takket være størrelsene på feltene, legger man ikke merke til fingermerker eller andre flekker i særlig grad.

Emerald Pearl er full av liv og granitten gjør at hvert rom stråler. Den bidrar til at selv de enkleste skapdører fremstår som vakre med denne kombinasjonen.

Viscount White er en indisk granitt med lys bakgrunn og mørkt flytende mønster.

Star Gate er en svart eller svartgrå granitt fra Sør-Afrika med sølvaktige krystaller.

Blue In The Night er en mørk, men ikke helt svart granitt fra Afrika. Blåaktige skinnende flekker skiller seg ut i mønsteret.

Verde Savana er en grønn granitt fra Brasil med grønt fossende mønster.

Antique Brown er en brun (nesten svart) granitt fra Afrika der det finnes både mørke og flekker i litt sølv.

Bohus Grey er en grå-brun kornet granitt fra Sverige.

Bianco Sardo er en hvit granitt fra Italia der et litt gråaktig kruset mønster dominerer.

Giallo Veneziano er granitt fra Brasil med middels korngrad og intense oker- og beige fargetoner som fremheves av små, mørkegrå og svarte prikker. Dette var den mest populære gule granitten før kunststein kom på markedet. Kunststein er alltid ganske jevn, mens overflater laget av Giallo Veneziano virker mer livlige og varme.

Labrador Antique er en dyr unik granitt fra Norge. Blå og purpurfargede krystaller på brun bakgrunn gjør den spesiell.

Balmoral Red er en rød-svart-broket granitt fra Finland.

Baltic Brown  har et meget klart mønster, steinkrystallene er store og skaper store blomster av granitt. Hovedfargen er brun som veksler fra lys beige til sjokoladebrun og rusten rød som er omringet av svarte flekker som skaper runde mønstre. Ytterkanter av ringer kan være kremfarget og til og med grønn-gråaktige.

Benkeplatene Baltic Brown passer godt i en hytte i vakre kremaktige farger og naturlige overflater av tre, men man får et like effektfullt resultat på et moderne kjøkken med skapdører med glans. Det naturlige mønsteret til Baltic Brown oppliver for eksempel utmerket et kjøkken med skapdører med glans i latte- eller cappuccino-farger.

Tan Brown benkeplater av granitt har svart bakgrunn og grå og rød-grønne krystaller. Grå krystaller er gjennomsiktige og gir benkeplater et tredimensjonalt utseende. Rød-brune blomster i granitt har elliptisk form og skaper et sterkt mønster på rikholdig bakgrunn.

Tan Brown granittbenkeplater passer godt sammen med skapdører i elfenbeinsfarge, kremfarget eller smørmelk-farge, med de passer også med moderne skapdører i latte- eller cappuccino farge med glans. Siden granitt er et naturlig materiale passer det like godt med andre naturlige materialer slik at det er verdt å vurdere bruk av Tan Brown også med skapdører i heltre. Interessant mønster vekker også store kjøkkener til live der ensfarget granitt kan gi et kjedelig uttrykk.

Verde Bahia (også kjent som Ubatuba) er en brasiliansk granitt som er middels kornet og har mørkegrønn farge med gjennomgående gjenspeilende lysere grønne linjer som av og til kan være nesten gule. Den passer som benkeplate på kjøkken for de som leter etter noe mørkere og egenartet.

Black Pearl er en granitt fra India med jevn svart bakgrunn og prikker i gull og sølv.

Colonial Ivory er granitt som utvinnes i India. En grå stein som karakteristisk for granitt har litt kornete mønster, men viser også mørke og lyse linjer. Ideell for benkeplater både på kjøkken og bad, for peisdekorasjon og som vindusbrett.

Colonial White er granitt som utvinnes i India. En grå stein som karakteristisk for granitt har litt kornete mønster. Ideell for benkeplater både på kjøkken og bad, for peisdekorasjon og som vindusbrett.

Cambrian Black er nesten helt svart granitt fra Nord-Amerika (Canada), både moderne og tradisjonell på én og samme tid.

Grigio Aveiro granite

Grigio Aveiro er en grå prikkete granitt fra Portugal. På grunn av det kornete karakteristiske granittmønsteret står ikke flekker som oppstår ved uforsiktig bruk spesielt fram på den grå bakgrunnen, men med hensyn til smussbestandighet og styrke kan materialet ikke måle seg med mørk granitt.

Virginia Black er en granitt med mørk bakgrunn som inneholder krystallsplinter. Den mørke solide benkeplaten blir spennende med blanke prikker og mørke speilbiter.

Cosmic Black er granitt fra Brasil med svart bakgrunn, hvite linjer og brunrøde flekker.

Black Forest (også kjent som Lava Vecchia og Silver Paradiso) er en granittsort fra Brasil med svart bakgrunn dekorert med hvite og grå linjer og bølger. Den dypsvarte glassaktige obsidianfargede steinen er svært motstandsdyktig og særlig vakker polert, men naturligvis også tilgjengelig med læraktig/børstet og matt/slipt overflatebehandling.

Jurassic Grey er en mørkegrå brasiliansk granitt av vulkansk opphav, med lysere, nesten hvite linjer gjennom den tydelig kornete bakgrunnen. Hele skjønnheten i det intense og kraftfulle mønsteret kommer til sin rett i større flater, og derfor passer Jurassic Grey storartet for kjøkkenbenkeplater, bakveggplater og også for kjøkkenøyer.

Marinace Black er et metakonglomerat (granitt) fra Brasil som inneholder svarte, hvite og grå småstein, slik at du får et forhistorisk elveleie.

Brown Silk er en kvartsitt hvis lagstruktur ligner mønsteret av tree årringer. Effekten suppleres med knollignende mineralansamlinger mellom årene.

Double-Brown

Double Brown er en interessant beigebrun kvartsitt fra Brasil med et mønster som av og til blir litt marmorlignende. Steinens krystallstruktur er på den andre siden litt granittlignende, og hardheten på Mohs’ skala er til og med på linje med kvartskompositt (7, marmor har 2-3, granitt 5-6).

Se materialer!

Spør etter materialtyper du ikke finner på listen her!

3 berømte granittsorter fra Norge

Den dypsvarte granittens tre mest gnistrende representanter

Utekjøkkenet: en perle i hagen for nydelige sommerdager

Bianco Sardo granitt – også barnefamilier kan ha veldig stilige hjem

Helhetlig kjøkken med Blue Pearl granitt

Viscount White granitt i et tradisjonelt-moderne hjørnekjøkken

Galaxy Star granitt i et åpent kjøkken

Bestill kjøkkenbenkeplater og få nye vinduskarmer i gave!

Hva er fordelene med slike benkeplater framfor andre?

Til steinens fordel taler et stort utvalg av mønstre og fargevalg som gir interiørarkitekten ganske frie hender. Stein kan jo tilpasses alle steder – enkelt sagt kan man bruke marmor i palasser og kalkstein eller granitt i tømmerhus og jakthytter. Benkeplater av granitt er sterke og ripebestandige og tåler temperatursvingninger godt. Kvartskompositt er et veldig lite porøst materiale med en væskeabsorposjonskoeffisient på 0, noe som innebærer at smuss ikke trenger inn i steinen.

Hvor lang leveringstid er det på benkeplatene?

Rask oppmåling og produksjon av benkeplatene er et av våre hovedmål, og vanligvis går det bare to uker fra bekreftet bestilling til montering. Spesialbestillinger kan ta litt lenger tid.

Priskalkulator