Caesarstone -20%
Les mer
Bianco Sardo granitt – også barnefamilier kan ha veldig stilige hjem

Bianco Sardo granitt – også barnefamilier kan ha veldig stilige hjem

Vi er på besøk i Linneas vakre hjem. Linneas moderne familiebolig med terrasse oppe på haugen ble ferdig for omkring et halvår siden. Sentrum i hjemmet er et åpent kjøkken der trendy, grå kjøkkenmøbler, en stor kjøkkenøy, vegger av varm naturlig finér, klassiske designlamper og benkeplaten av Bianco Sardo granitt danner en harmonisk helhet.

Bianco Sardo

Hvordan kom du fram til granitt og hvorfor valgte du akkurat Bianco Sardo for din benkeplate?

Det er det egentlig mange grunner til. Jeg ble interessert i stein fordi jeg ønsket at komfyren kunne danne en jevn flate sammen med benkeplaten, nedsenket. Vi tenkte nok at stein er fort dyrt for vårt budsjett, men så fann vi Bianco Sardo. En granitt til en fornuftig og rimelig pris, men en perfekt match med fargene på vårt kjøkken! Senere tenkte vi at vi også kan ha undermontert servant. Utseende og pris var altså de viktigste faktorene for vårt valg. I tillegg er granitt selvsagt et varig materiale!

Noen synes grå er en kjedelig farge og at Bianco Sardo er et litt for vanlig materiale. Vi er ikke enige i det, men hva synes du?

Absolutt ikke! Kanskje kan virkelig grå granitt virke litt gammeldags, ettersom det var ganske populært tidligere, f.eks. på 90-tallet. Vi synes valget er ganske personlig og friskt. I dag er for eksempel svarte og hvite benkeplater ganske utbredt, spettete virker mer interessant og originalt enn ensfarget. Og videre – som jeg alt sa – alle steinfargene passer perfekt til den generelle fargepaletten i vårt hjem. Bianco Sardo granitt er ikke noe veldig mange har, og originalitet eller stil er temmelig viktig når det kommer til interiør.
Gjennom bruken har vi lagt merke til at de svarte-brune-hvite-grå prikkene er gode på den måten at selv når noe strøs ned på overflaten, er det ikke altfor iøynefallende med mindre direkte belysning speiles. Ingenting har skjedd med steinen heller, den er så god som ny!

Hvor viktig var steinsorten når dere tok valget, ønsket dere absolutt granitt, eller så dere også kvartskompositt? Hva ville dere anbefale til dem som skal velge en benkeplate til sitt hjem?

Jeg er egentlig ingen steinspesialist og har heller ikke fordypet meg veldig mye i emnet. Bianco Sardo var et enkelt valg for oss, det var kombinasjonen av rimelig pris og passende utseende. Jeg har ikke engang sett på eller undersøkt andre steinsorter, for vi visste fra begynnelsen av at dette er riktig materiale for oss.
Det er klart for alle at stein er noe varig. Likevel ble det avgjørende mulighetene steinen byr på. Vi drømte om en nedsenket komfyr, og også når vi ser på monteringen av servanten ser vi at stein er mer praktisk enn laminat. Selv om det kan være mange forskjellige steiner, blir avgjørelsen mye enklere når budsjettet er på plass.

Dere har et vakkert og åpent kjøkken som takket være terrassen også er svært rikt på lys. Samtidig er den kjempestore kjøkkenøya iøynefallende. Var en slik løsning realiseringen av en gammel drøm, eller var det den siste tidens trender som påvirket dere?

Trendene hadde sikkert sitt å si. Kanskje den grå fargen på kjøkkenmøblene og den store kjøkkenøya er «siste skrik». Men noen sier også at vi har et virkelig personlig kjøkken, at resultatet er originalt men samtidig stilig.
En slik stor øy gir komfort. Jeg ønsket at kjøkkenøya skulle være separat fra den øvrige kjøkkenblokken og at det ikke skulle være komfyr eller servant der. Da har øya nok plass til for eksempel å servere gjester mat der, og dermed blir det mer ledig plass på spisebordet til å spise. Også handleposene er det behagelig å legge utover der for å pakke ut innkjøpene – kjøleskapet er jo like ved siden. Så kjøkkenøya vår kan nok være moderne, men vi hadde det ikke i vårt gamle kjøkken og vi visste at det var en slik vi ville ha her i huset.

Nå når dere har brukt kjøkkenet ei god stund, har dere også rukket å lure på om dere skulle ha gjort noe annerledes.

Det blir nok nei! Kjøkkenet er som kirsebæret på kaka for oss, som kronjuvelen – kjært og spesielt. Noen ganger sitter vi her på sofaen og bare beundrer hvor fint kjøkken vi har. Det er ingen ting vi ville forandret!

Dere har også et interessant salongbord foran sofaen. Det ser ut som om det er av terrazzo-stein

Det stemmer, og også bordplata på salongbordet har vi bestilt fra Granitop. Jeg vet ikke om dette materialet ville passe på kjøkkenet, men her på salongbordet fungerer det som et designelement. Når steinen har et slikt spennende mønster trengs det ingen overflødige nipsting, duker eller lys på bordet. Terrazzo er bra for bordplater på den måten at det er sterkt og tungt og holder seg på plass. I barnefamilier er sikkerheten temmelig viktig ved valg av møbler, for barna løper jo rundt og herjer.

Terrazzo GV 0/25

Men bordet under platen er forresten et helt vanlig salongbord fra en møbelforretning, vi skiftet bare ut plata. Jeg har ingenting å utsette på materialet, det ville sikker passet også andre steder på kjøkkenet, for jeg rydder jo hele tiden. Kanskje er dette en litt skjørere stein enn granitt, men terrazzoen har klart brasene godt så langt.

Ja, granitt er sikkert både hardere og mer slitesterk enn terrazzo-stein, men forandringer i temperatur og luftfuktighet påvirker alle steinmaterialer. Vi har forresten et pleiesett for stein, og når vi fra tid til annen bruker spesialmidler på overflaten så er steinen så god som ny svært lange.
Til slutt vil jeg gjerne undersøke hvor dere finner inspirasjon til interiørvalgene?

Inspirasjon finner vi aller mest på Internett. Instagram er for eksempel en svært takknemlig kilde for deling av tanker og ideer. Jeg har også en konto der vi delte vår egen husbyggingshistorie. Nå når hjemmet er ferdig, poster jeg interiørbilder der. Min stil er mest personlige løsninger, noe ikke alle har.
Vi har jo moderne ting også, men først og fremst har vi ønsket å skille oss litt ut. Også disse veggene av finér er vi svært stolte av. Interiør er min hobby og lidenskap, vi har fire barn og jeg er hjemme mye av tiden. Dermed er hjemmet et svært viktig sted, og derfor må det være tvers igjennom fint. Og trivelig også, så selv om du har alt, lønner det seg å tenke på interiør! Slik som disse steinprøvene fra Granitop – til og med disse bittesmå platene har funnet et praktisk sted.

Bianco Sardo-granitten fra Linneas hjem kan du finne i materialsortimentet, der du også finner andre materialer å gjøre deg kjent med.

3 berømte granittsorter fra Norge

Den dypsvarte granittens tre mest gnistrende representanter

Helhetlig kjøkken med Blue Pearl granitt

Viscount White granitt i et tradisjonelt-moderne hjørnekjøkken

Galaxy Star granitt i et åpent kjøkken