Caesarstone -20%
Les mer
Helhetlig kjøkken med Blue Pearl granitt

Helhetlig kjøkken med Blue Pearl granitt

Vi besøker Daniel i hans kjøkken av vidunderlig vakker Blue Pearl granitt og spør ham hvordan han kom til et slikt resultat.

Hvorfor valgte du å bruke benkeplater i stein i hjemmet ditt, og hvorfor akkurat Granitop?

Steinleverandøren fant jeg gjennom bekjente – de anbefalte å bestille benkeplate fra Granitop. De hadde gjort det og var positivt overrasket over å oppleve et selskap der profitt ikke trumfer kundetilfredsheten. Det er noe man ikke møter ofte. Fra første kontakt var vi svært fornøyd med måten de kommuniserte med oss på. Vi snakket med konsulenten, så på vareprøver, gjorde litt forarbeid på Internett også, for vi var ikke helt sikre på om vi ville ha kunststein eller granitt … Til slutt modnet det fram en avgjørelse om at vi ønsker naturstein. Utvalget av granitt var ganske stort, vi tok Blue Pearl, ettersom mønsteret i den steinen har slik … dybde og vakre farger.

Blue Pearl

Hva var de andre steinene dere hadde å velge mellom?

Steel Grey og Viscount White er også slike grå granittslag, men Steel Grey hadde litt for kjedelig karakter for oss. Og Viscount White er riktig nok akkurat det motsatte av dette «kjedsommelige», men den virket i sin tur for intens for oss. Selvsagt handler dette bare om vår egen smak.
Målet var at resultatet skulle bli både varig og vakkert, og sammenlignet med de annet er Blue Pearl likevel en stein som skinner.

Kjøkkenet deres er som tatt ut av et interiørmagasin – her er alt etter siste trend: bakgrunn i full høyde, svart servant innfelt fra undersiden, svart blandebatteri med avtagbart dusjhode, skap opp til taket osv. Hvordan kan det ha seg at alle disse trendene møtes i kjøkkenet deres?

Vi hadde vel gjort forarbeid og dermed trengte vi ikke så mye interiørdesignhjelp. Min ektefelle har øye for interiør og slik tenkte vi og drøftet hva som ville passe for oss. Ideen var å lage et kjøkken der alt er enhetlig og helhetlig. Den undermonterte servanten er en meget pen løsning som i seg selv er en grunn til at det lønner seg å kjøpe stein – du kan ikke gjøre det med en vanlig benkeplate av tre. Og en såkalt neddykket komfyrplate i jevn høyde med steinen virket også interessant. Vi ville se på hvordan det tar seg ut og rettferdiggjør seg, for vi har jo ikke hatt noen slik komfyr før.
Nå er vi veldig fornøyd med resultatet. Blanco Fontas II blandebatteri og servant har Silgranit-overflate og passer ideelt sammen med granittbenkeplaten. Alle stikkontakter er også inne i steinen. Vi ville nettopp at alt skulle være på linje med steinen, en harmonisk helhet.

Se vasker!

Dere har hele 7 stikkontakter på kjøkkenet! Vanligvis monteres det 2–3 og så tenker man etterpå at det kunne vært flere …

Stikkontaktene er en del av designet og spesielt valgt. Det er aldri for mange kontakter, det er bedre om det er noen i reserve. Vi tenkte først å ha minst fem, men senere økte vi tallet helt til sju.

Det er en veldig interessant trinnvis overgang på vinduskarmen der …

Ettersom vinduskarmen er litt høyere enn benkeplaten hadde vi først slett ikke tenkt å ha stein der. Men løsningen som ble tilbudt oss av spesialistene fra Granitop var svært smart og passet storartet. En slik løsning kom vi ikke på selv! Alt er som laget av en steinblokk, det er ingen fuge å se eller hva det nå kalles … Altså, ingen sprekker, helt i toppklassen.

Har dere hatt noen bekymringer eller problemer i forbindelse med byggingen av kjøkkenet?

Alt gikk veldig fint, og jeg var der selv da benkeplaten ble montert. Det var spennende å se guttene bære inn den store L-formede granittplaten. Hele monteringen var svært mesterlig, det var ikke noe malerarbeid etterpå, for de hadde ikke skrapt opp noen ting. Ekstremt profesjonelle aktører.

Det er interessant hvordan bakgrunnen i kjøkkenet deres er som inne i en nisje – på den ene siden et skap og i den andre enden en vegg, og bak bakgrunnen er veggkontaktene. Denne bakplaten av stein må vel smettes på plass med millimeternøyaktighet for å oppnå et så perfekt resultat?

Det må du sannelig spørre montørene fra Granitop om, hvordan de fikk til å gjøre det så presist. Dette er kvalitet, og det er nok også erfaringer og ferdigheter i spill …

Hva ville du anbefalt for dem som planlegger nytt kjøkken? Hvordan komme fram til samme slags resultat?

Det med hjemmeinnredning er ikke noen spøk, det er noe du må legge sjelen i. Det er ikke sikkert det alltid lønner seg å gå for det billigste, da er det bedre helt fra begynnelsen av å ta høyde for at skikkelige materialer kan koste litt mer. Ønsker du et vakkert og komfortabelt hjem, må du gjøre en innsats og legge hjertet i det! Det gjorde vi, og vi tør absolutt å anbefale Granitop når det kommer til benkeplater.

Se materialer!

3 berømte granittsorter fra Norge

Den dypsvarte granittens tre mest gnistrende representanter

Bianco Sardo granitt – også barnefamilier kan ha veldig stilige hjem

Viscount White granitt i et tradisjonelt-moderne hjørnekjøkken

Galaxy Star granitt i et åpent kjøkken