Caesarstone -20%
Les mer
Black Galaxy Star, Star Gate og Nero Assoluto

Black Galaxy Star, Star Gate og Nero Assoluto

Den dypsvarte granittens tre mest gnistrende representanter

Mørke, svarte, svartbrune og -grå granittsorter finnes det mange av, men de mest berømte og populære av dem er Black Galaxy Star, Star Gate og Nero Assoluto. Kanskje bør de ikke sammenlignes, og naturligvis er alle oppfatninger og sammenligninger svært subjektive, men la oss likevel se på hva som er likt og ulikt i disse steinene.

Som vi vet er granitt en størkningsbergart med kornet struktur (granum – korn på latin) som hovedsaklig består av kvarts og feltspat. Fargen på granitten kan være svært forskjellig, fra hvite og gule til rosa (og også røde) toner til grå, grønn, blågrå, brun og svart. Ulike er granittsortene også med hensyn til mønster, som kan være jevnere, klart prikkete, ha bølgende linjer, men også minne om små blader eller fliser.  Akkurat hvordan granitten arter seg kommer primært an på hvordan og hvor den oppstår, og også hvilke mineraler den konkrete sorten inneholder.
Se her en lengre posting om granittsorter og farger!

Fordeler med granitt:

* ekstremt sterk – et av de sterkeste naturlige materialene;
* hygienisk – den lite porøse overflaten er enkel å holde ren, en benkeplate av polert granitt absorberer ikke væske;
* langsiktig investering – motstandsdyktig mot riper.

Granitten har i årtusenes løp vært et symbol på status og styrke. Liksom marmor har også granitten funnet rik anvendelse i byggverk og skulpturer. Vi kan dermed kalle granitt et klassisk materiale i bygg og interiørdesign. Dette gjelder både som detaljer i form av vinduskarmer eller peishyller, men helt sikkert også som benkeplater. En benkeplate av granitt er enkel å holde ren – og en granittbenkeplate er også relativt slag- og varmebestandig.

Også de dominerende trendene i interiørdesign støtter bruken av granitt som materiale for benkeplater. Både en industriell og en såkalt skandinavisk stil er minimalistiske, og en kombinasjon av svarthvitt med gråtoner er alltid et trygt valg. En anbefaling om hvordan en svart og solid granittoverflate kan få mer særpreg er å balansere det med lysere, varmere toner og materialer – for eksempel lysere vegger og gulv eller skap av tre. Dette skaper en kontrast og lar overflaten skille seg ut.

En god måte å gi en mørk granittoverflate en ekstra gnist er å bruke fargerikt tilbehør. I et kjøkken med en mørkegrå og svart benkeplate kan kjøkkenmaskiner, lamper og servise være mer fargerike. Spotlighter som får steinen til å glitre, en skål med frukt i mange farger eller en eksotisk blomst bidrar helt sikkert også til et vakrere resultat.

En kjøkkenøy av svart granitt ser effektfull ut på alle kjøkken, samtidig som kjøkkenøya også har en praktisk rolle som tilleggsbord eller ekstra oppbevaringsplass. Men når du er sikker på at du vil skaffe en benkeplate i akkurat svart granitt, hvilken av de mest populære er det du skal velge?

Se materialer!

Elegant og solid polert svart granitt

Black Galaxy Star er en egenartet svart granitt fra India som får sitt særpreg fra krystaller av pyroksen (enstatitt). Disse bronse- og gullfargede småprikkene er grunnen til at granittbruddene ved Andhra Pradeshis Chimmakurth er blitt så kjent. Bruddene består av et cirka 160 hektar stort område med om lag et halv hundre steinbrudd, de fleste av dem under bakkenivå. Tross bruk av moderne teknologi er antallet gode funnsteder begrenset, og granittens utseende varierer i stor grad. Kvaliteten på Galaxy Star fastsettes etter tettheten i mønsteret, den jevne fordelingen/plasseringen og størrelsen på de gylne små prikkene.

Ettersom den regionale knowhowen i tiårenes løp har utviklet seg gjennom nye erfaringer eksporteres ikke lenger indisk granitt som blokker, men skjæres til flate heller på stedet.

Nero Assoluto (også kjent som Absolute Black og Negro Zimbabwe) er en svart granitt av sør-afrikansk opphav, som i Zimbabwes Mutoko-området har blitt utvunnet siden 70-tallet. Nero Assoluto er en svært sterk stein selv for granitt å være, og en polert benkeplate er speilglatt og glinsende svart. Steinblokkene fra steinbruddene blir likevel ikke bearbeidet, og for det meste blir de ikke skåret til flate heller, ettersom steinindustrien i området ikke er like utviklet. Granitten fraktes gjennom Beira havn i Mosambik og know-howen i granittindustrien utvikles hovedsaklig av italienske spesialister. Ettersom Nero Assoluto er lite porøs og har en svært lav vannabsorposjonskoeffisient er den også kuldebestandig og passer til bruk i utendørskjøkken, grillhjørner og terrasser.

Star Gate (også kjent som Stargate, African Galaxy, Cosmos og Cosmos Black) kommer også fra det sørlige Afrika, steinbruddet ligger i nærheten av Mt. Darwin i Zimbabwe. Granitten er særpreget av sølvaktige krystaller, prikker og flekker som stråler som en stjernehimmel mot den svarte bakgrunnen.

Se på materialutvalget og regn ut prisen på ønsket benkplate!

Del et bilde eller video av dine vakre steinbenkeplate med oss og vinn et IKEA-gavekort 6000 kr!

Vinneren av prisen vil bli kunngjort 1. juli 2020. Ved å delta i kampanjen gir du oss tillatelse til å bruke ditt foto / video til markedsføringsformål.

Del et bilde eller video av dine vakre steinbenkeplate med os og vinn et IKEA-gavekort (6000 kr)!Vinneren av prisen vil bli kunngjort 1. juli 2020. Ved å delta i kampanjen gir du oss tillatelse til å bruke ditt foto / video til markedsføringsformål.

Posted by Granitop benkeplater on Neljapäev, 4. juuni 2020

3 berømte granittsorter fra Norge

Utekjøkkenet: en perle i hagen for nydelige sommerdager

Bianco Sardo granitt – også barnefamilier kan ha veldig stilige hjem

Granitt