Utvalgte materialer -50%
Les mer
Granitt, marmor eller kvarts?

Granitt, marmor eller kvarts?

Granitt, marmor eller kvarts – hvilken benkeplate i stein er den rette for deg?

Når du skal velge benkeplate til kjøkkenet eller badet, bør du først og fremst ta i betraktning alle praktiske hensyn: de fysiske egenskapene ved materialet, motstandsdyktighet mot riper, varme, flekker og slitestyrke.

Ettersom benkeplatene ofte er midtpunktet på et kjøkken eller bad, er det veldig viktig at benkeplaten står i stil med designelementene og fargeløsningene anvendt i interiøret.

Unikt mønstret og slitesterke benkeplater i granitt

Granitt er et kraftig materiale. Generelt er det en enkel regel som gjelder: dess mørkere granitt som benyttes, jo mer holdbar er benkeplaten. Lys og fargerik granitt er vanligvis mykere og mer porøs, noe som gjør den mer sårbar ovenfor mekanisk skade. Ved dårlig vedlikehold kan denne typen granitt lettere være utsatt for flekkdannelser.

De største fordelene med granitt er steinens unike, naturlige mønstre. Du finner et veldig stort utvalg av benkeplater i granitt blant vareutvalget vårt – utseende varierer fra bølgende eksotiske – til mørke finkornete mønstre.

Granitt Viscount White

Benkeplate i marmor – et rimelig valg med et luksuriøst utseende

Marmor er veldig populært og viden brukt som benkeplatemateriale. Men om du bestemmer deg for marmor bør du være oppmerksom på at du velger et materiale som trenger pleie og omsorg.

I motsetning til granitt ripes marmor lettere, den er også følsom ovenfor flere dagligdagse syreholdige matvarer. Når du velger marmor må du være mer oppmerksom på å forebygge flekkdannelse, men med preventivt vedlikehold og jevnlig impregnering kan benkeplaten i marmor være veldig holdbar. Impregnering er nødvendig én eller to ganger i året, avhengig av brukerfrekvensen.

De fleste marmortypene passer ikke som kjøkkenplate, men tar seg godt ut på badet, som vindusbrett eller peisstein. Den største fordelen med marmor, sammenlignet med granitt eller kvarts, en det unike luksuriøse utseendet – i tillegg er den rimeligere i pris.

Marmor Bianco Carrara C

Naturinspirert kvartsstein – moderne, praktisk og slitesterk

Kvartsstein eller konstruert stein, er et produkt som har vært på markedet noen få tiår, men steinen har allerede bevist sin praktiske verdi. Benkeplater i kvarts er sterke og ikke porøse. Det betyr at de vanskelig ripes, og det å avsette permanente flekker er nesten umulig.

Materialutvalget av konstruert stein muliggjør veldig annerledes og originale designløsninger, fordi det i tillegg kan tilbys farger som ikke finnes i naturen. Gjennom de siste årene har produsentene av kvartsstein kommet med flere nye naturinspirerte materialer, som kombinerer det praktiske ved konstruert stein og naturens unike skjønnhet. Det beste fra to verdener!

Kvartsstein passer best i et moderne kjøkken eller i stuen. Kvarts passer ikke som vindusbrett fordi vedvarende UV-bestråling kan påvirke fargen i materialet. Kvarts bør heller ikke benyttes som peisstein ettersom glør kan etterlate merker på materialet.

Komposittstein Harmonia Dolomites

Vi håper våre tips og forslag kan hjelpe deg med å avgjøre hva slags benkeplate i stein som virkelig passer dine ønsker og behov. Er du i tvil, eller har ytterligere spørsmål – vennligst spør spesialistene våre som kan gi deg detaljert informasjon. Vi jobber med benkeplater i stein hver eneste dag. I løpet av årene har vi opparbeidet oss mye erfaring og smarte tips, som kan bidra til at du kommer nærmere målet ditt om et perfekt hjem.

Finn ut mer om det store utvalget vårt, og priser på benkeplater til kjøkken og bad.

Bestill din nye benkeplate allerede i dag!

Taurus Black kompositt benkeplate
Noble Lusso Champagne kompositt kjøkkenbenk
Steel Grey granitt
Starlight Ruby kompositt

Granitt

Marmor

Komposittstein (kvartsstein)

Kalkstein

Kunstig stein (Terrazzo, sementmarmor, kunstig marmor)

Keramikk er på en gang vakkert, trendy og veldig slitesterkt

Hva betyr «2 uker fra oppmåling til montering», kan vi regne dette som et sikkert løfte?

For å sikre at kundene blir fornøyde er prosessen for bestilling av benkeplater fra Granitop i årenes løp blitt slipt og tilpasset slik at alt skal gå raskt og med minimal nerveslit. Som regel tar det ikke over 14 dager å produsere og montere en benkeplate, i unntakstilfeller har vi gjort underverker og levert enda raskere. Monteringstiden på 2 uker er en prioritet for oss og gjelder for materialer vi har på lager som er i produktlisten med kvadratmeterpris. For stein som må spesialbestilles kan perioden bli noe lenger. Det har forekommet enkelte tilfeller der det (av årsaker utenfor vår kontroll) har gått lenger å oppfylle bestillingen, og videre kan vi heller ikke holde dette løftet i tilfeller der ingen av de foreslåtte besøkstidene passer for kunden. Tidene for oppmåling og montering avtales med Granitops logistikere med en times nøyaktighet (for eksempel fra to til tre) – det betyr ikke at teamet ankommer eksakt klokken 14:00, men at våre spesialister kan ventes en gang i løpet av timen mellom 14 og 15. Fra tid til annen forekommer det endringer i tidsplanen ettersom det kan ha gått litt lenger tid på forrige monteringssted, ingen er fullstendig beskyttet fra det uforutsette.

Hva bør jeg ta hensyn til ved bestillingen av bakgrunnsstein og kantlister?

Liksom for benkeplaten begrenses lengden på bakgrunssteinen av lengden på steinplaten. Dersom det overhodet er mulig lager vi bakgrunnssteinen av samme plate som benkeplaten slik at likheten med benkeplaten er maksimal. For noen materialer (kalkstein, marmor, terrazzo) er steinen så skjør at det ikke kan lages en list i full lengde, særlig dersom høyden på bakgrunnssteinen er mindre enn 100 mm.

De mest populære benkeplatenes TOP 10 for 2021

Fra oppsummeringen i fjor ser vi at nesten halvparten av de solgte benkeplatene var laget av kvartskompositt, særlig populære var steinene i Noble-kolleksjonen, på andre plass i popularitet kom granitt (nær 20%), deretter kalkstein (nær 12%), marmor og terrazzo (begge litt under 10%). I popularitetstabellen ble det plass til 5 sorter kvartskompositt, 3 granitt, 1 kalkstein (førsteplassen gikk til Jura Grey) og naturligvis den hvite marmoren Bianco Carrara C.

POPULARITETSRANGERING AV STEINSORTER

Jura Grey
Bianco Carrara C
Mystery White
Noble Ivory White
Noble Concrete Grey
Nero Assoluto
Noble Carrara
Noble Supreme White
Steel Grey
Viscount White

Priskalkulator