Granitt, marmor eller kvarts?

Granitt, marmor eller kvarts?

Granitt, marmor eller kvarts – hvilken benkeplate i stein er den rette for deg?

Når du skal velge benkeplate til kjøkkenet eller badet, bør du først og fremst ta i betraktning alle praktiske hensyn: de fysiske egenskapene ved materialet, motstandsdyktighet mot riper, varme, flekker og slitestyrke.

Ettersom benkeplatene ofte er midtpunktet på et kjøkken eller bad, er det veldig viktig at benkeplaten står i stil med designelementene og fargeløsningene anvendt i interiøret.

Unikt mønstret og slitesterke benkeplater i granitt

Granitt er et kraftig materiale. Generelt er det en enkel regel som gjelder: dess mørkere granitt som benyttes, jo mer holdbar er benkeplaten. Lys og fargerik granitt er vanligvis mykere og mer porøs, noe som gjør den mer sårbar ovenfor mekanisk skade. Ved dårlig vedlikehold kan denne typen granitt lettere være utsatt for flekkdannelser.

De største fordelene med granitt er steinens unike, naturlige mønstre. Du finner et veldig stort utvalg av benkeplater i granitt blant vareutvalget vårt – utseende varierer fra bølgende eksotiske – til mørke finkornete mønstre.

Benkeplate i marmor – et rimelig valg med et luksuriøst utseende

Marmor er veldig populært og viden brukt som benkeplatemateriale. Men om du bestemmer deg for marmor bør du være oppmerksom på at du velger et materiale som trenger pleie og omsorg.

I motsetning til granitt ripes marmor lettere, den er også følsom ovenfor flere dagligdagse syreholdige matvarer. Når du velger marmor må du være mer oppmerksom på å forebygge flekkdannelse, men med preventivt vedlikehold og jevnlig impregnering kan benkeplaten i marmor være veldig holdbar. Impregnering er nødvendig én eller to ganger i året, avhengig av brukerfrekvensen.

De fleste marmortypene passer ikke som kjøkkenplate, men tar seg godt ut på badet, som vindusbrett eller peisstein. Den største fordelen med marmor, sammenlignet med granitt eller kvarts, en det unike luksuriøse utseendet – i tillegg er den rimeligere i pris.

Naturinspirert kvartsstein – moderne, praktisk og slitesterk

Kvartsstein eller konstruert stein, er et produkt som har vært på markedet noen få tiår, men steinen har allerede bevist sin praktiske verdi. Benkeplater i kvarts er sterke og ikke porøse. Det betyr at de vanskelig ripes, og det å avsette permanente flekker er nesten umulig.

Materialutvalget av konstruert stein muliggjør veldig annerledes og originale designløsninger, fordi det i tillegg kan tilbys farger som ikke finnes i naturen. Gjennom de siste årene har produsentene av kvartsstein kommet med flere nye naturinspirerte materialer, som kombinerer det praktiske ved konstruert stein og naturens unike skjønnhet. Det beste fra to verdener!

Kvartsstein passer best i et moderne kjøkken eller i stuen. Kvarts passer ikke som vindusbrett fordi vedvarende UV-bestråling kan påvirke fargen i materialet. Kvarts bør heller ikke benyttes som peisstein ettersom glør kan etterlate merker på materialet.

Vi håper våre tips og forslag kan hjelpe deg med å avgjøre hva slags benkeplate i stein som virkelig passer dine ønsker og behov. Er du i tvil, eller har ytterligere spørsmål – vennligst spør spesialistene våre som kan gi deg detaljert informasjon. Vi jobber med benkeplater i stein hver eneste dag. I løpet av årene har vi opparbeidet oss mye erfaring og smarte tips, som kan bidra til at du kommer nærmere målet ditt om et perfekt hjem.

Finn ut mer om det store utvalget vårt, og priser på benkeplater til kjøkken og bad.

Bestill din nye benkeplate allerede i dag!

Taurus Black kompositt benkeplate
Noble Lusso Champagne kompositt kjøkkenbenk
Steel Grey granitt
Starlight Ruby kompositt