Caesarstone -20%
Les mer
Hvilken farge til kjøkken skal jeg velge?

Hvilken farge til kjøkken skal jeg velge?

Utformingen av kjøkkenet er først og fremst basert på estetikken og fargepreferansene til menneskene som bor der. Samtidig er det absolutt også universelle løsninger og prinsipper som det lønner seg å ta hensyn til ved ombygging. Når du pynter til en mer tradisjonell smak, er det velkjent at klassiske fargekombinasjoner som hvitt, svart og grått passer godt til kjøkkenutstyr laget av rustfritt stål og blanke ovner.

Lyse overflater gjør at rommet virker luftig; men samtidig må man huske at et strålende hvitt kjøkken stiller høyere krav til kjøkkenets renslighet. Enten møbler og kjøkkenbord er matte eller blanke, moderne minimalistiske eller romantiske, er bruksspor mer åpenbare, og derfor kan det hende at mer praktiske mennesker ikke vil sette pris på et slikt valg.

Hvilke farger kan brukes på kjøkkenet og hva som bør unngås?

Kjøkkenmøbler i grått, svart og brunt (spesielt med naturlig tremønster) har vært populære i flere tiår. Skap i mørke toner gir et verdig inntrykk og kan i et åpent kjøkken passe bedre inn i stuen. På den annen side kan mørke møblerammer kombineres med dører og paneler i andre farger om nødvendig, noe som gir designeren friere hender både i valg av veggfarge og benkeplate.

Noble Concrete Grey (Bilde: Husart.se)

Selv om hvite vegger gir rikelig med lys i rommet, er kremhvite og tonede alternativer mer rasjonelle når det gjelder brukervennlighet. Bruken av beige, rosa med et snev av lilla, kremgul, lysegrå eller lyseblå i stedet for snøhvite vegger kan gi mye til helhetsinntrykket av kjøkkenet (eller kjøkken-stuen), spesielt hvis rommet også har andre fargede elementer som gir liv til helheten.

Se materialer!

Hvis du har bestemt deg for anskaffelse av hvite møbler og kjøkkenutstyr, for eksempel kjøkkenmøbler med hvitbeisede tredører i skandinavisk stil, kan veggene i rommet skille seg mer ut i en annen farge, og dristige mønstre og fargerike tekstiler kan skape spenning. Som aksenter er stolputer, fargerike retter og blomsterpotter, gardiner eller for den saks skyld valg av en fremtredende benkeplate passende.

Blue Pearl

Fargene og deres sammensetning

Det er mange selskaper som spesialiserer seg på kjøkkenmøbler. Samtidig er det flere og flere som setter pris på gleden ved å gjøre det selv og bare involverer fagpersoner i de vanskeligere delene av arbeidet. Den voksende populariteten til DIY (do it yourself – gjør det selv) har også blitt fremmet av kjøkkenskapene, skuffekassene og dørpanelene som tilbys i interiørdesignvarebutikker som Ikea og Elgiganten, noe som gjør planlegging og egenbygging enklere og billigere. De store møbelbutikkene selger ikke bare møbler og hvitevarer, men gir også ideer til interiørdesign og inspirasjon for å friske opp hjemmet. Et alternativ for å gi kjøkkenet ditt et nytt utseende eller tilpasse det til skiftende behov, er da også å bytte ut dør- og skuffepaneler, male veggene og få et nytt kjøkkenbord.

Noble Troya

Moderne fargeløsninger

Svart, hvitt og grått er en tidløs kombinasjon som passer godt til både moderne og klassiske design. Velger du et enkelt og behersket møbel uten overflødig dekorasjon, kan du være sikker på at det ikke blir foreldet med en gang. Samtidig er det lett å oppdatere et slikt kjøkken etter noen år.

Norrvange Ivory

Den grå fargen blir noen ganger betraktet som kjedelig; men faktisk er grått med sine forskjellige nyanser en av de mest fleksible fargene. Et møbel i nøytral mørk eller lysegrå kan være bakgrunnen for eller balansere andre farger og materialer og kan dermed gi andre overflater (for eksempel tregulvet eller kjøkkenbordet av stein) muligheten til å skinne! Et enkelt og tradisjonelt møbel tiltrekker seg ikke for mye oppmerksomhet, så ved siden av dette fremstår steinens skjønnhet bedre.

Norrvange Light Grey

Se vasker!

Fargeløsninger som passer til kjøkkenet

  • Lys tre (spesielt eik) og mørk grå (antrasitt eller til og med svart) ramme sammen med en beige-brun benkeplate

Jura Grey
  • Lyse vegger og lyst trefinér med hvit ramme og en lys benkeplate

Crystal Nevada

 

  • En sterkere veggfarge kan også fungere hvis møblene har en nøytral farge

Noble Carrara
  • Ved siden av tre og svart kjøkkenutstyr fanger den grønngrå Verde Savana-granitten virkelig øye med sin fantastiske skjønnhet

Verde Savana
  • Alle typer stein, marmor, granitt og kvartsstein passer godt med hvite møbler

Viscount White

Se materialvalget og beregne prisen på en steinbenkeplate!

Interiørarkitektene anbefaler

Svart eller hvit marmor? Eller kanskje grønn?

Svart marmor – luksuriøs perle for et koselig hjem

Hva slags farge og mønster bør man velge på benkeplaten?