Caesarstone -20%
Les mer
Interiørarkitektene anbefaler: 6 smarte bruksmåter for stein som gjør hjemmet ditt vakrere

Interiørarkitektene anbefaler: 6 smarte bruksmåter for stein som gjør hjemmet ditt vakrere

Våre interiørarkitekter får hovedsaklig forespørsler om å bruke benkeplater av stein på kjøkkenet. Ettersom det er mange andre smarte bruksområder som huseiere kanskje ikke selv kommer på – kan en designer anbefale hvordan stein kan bidra til å lage et tidløst interiørdesign.
Ved å bruke stein som et gjennomgående, enhetlig element knyttes boligen sammen til en helhet og kvalitetsmaterialet gir et luksuriøst totalinntrykk.

Bianco Carrara C

Benkeplater av stein kan brukes på alle slags møbler

Har kjøkkenet fått en iøynefallende benkeplate av stein sier interiørarkitektene at kundene ofte lurer på hvilke flere steder en kunne bruke stein. Svært populært er det å bruke benkeplater av stein på badet, et svært vakkert og praktisk valg for baderommet.
Men plass for benkeplater av stein finnes også på andre rom. Egentlig passer det som topp på nesten alle møbler. For eksempel kan en steinplate brukes på både nattbord og kommoder og gir møblene et helt unikt uttrykk. Stua kan dekoreres med et TV-bord av marmor eller granitt, rommet får også liv ved bruk av en vinduskarm eller en blomsterpost av stein.

Se materialer!
Viscount White

Steinhyller pynter opp veggene

Stein er et storartet materiale å bruke som hyller. Det er et svært funksjonelt valg, og overflatene er også enkle å vedlikeholde og rengjøre.

Derimot anbefaler interiørarkitektene ikke å overlesse hyllene med ting. Noen smakfulle nipsgjenstander som har spesiell verdi for familien, bilder av mennesker man er glad i forskjønner hjemmet og gir utformingen av rommet et personlig preg.

Åpne hyller gir et rent og minimalistisk helhetsinntrykk, samtidig som skap med dører har en tendens til å bli fylt med unødvendige ting som samler støv og som vi kanskje egentlig ikke bruker.

Tilbehør som hverdagsluksus

Stein er ikke bare et praktisk materiale, men også svært dekorativt. Serveringsbrett og små figurer av stein gir interiøret en hverdagseleganse. Hvorfor ikke for eksempel servere te på et marmorbrett – det gjør en enkel kopp te mye mer festlig!
Svært praktisk er det også å lage et brett av samme materiale som benkeplaten for olje, soyasaus eller krydderkverner i daglig bruk.

Gulv som i kongens slott

Dersom du ønsker å bruke stein i større skala i boligen din, er det ingenting som matcher det spesielle kongelige preget steingulv gir. Videre er steingulv praktiske og enkle å vedlikeholde og varer livet ut.

En steinpeis som et smykke i hjemmet

Peiser av marmor og granitt har i lange tider vært et populært valg. Naturstein er varmebestandig og det gjør også dette peismaterialet svært trygt. Mens det er uunngåelig at det kommer sotflekker på en peis, er den glatte polerte steinoverflaten alltid enkel å rengjøre slik at peisen alltid ser ut som ny.

Ta steinen med ut også

Bruken av stein trenger ikke begrenses til interiørarkitekturen. Plater av stein kan også brukes utendørs for å binde inne- og uterommet til en helhet. For eksempel er hagebord med granittplate storartet egnet for å vare lenge i et ustabilt klima, og er en fryd for øyet når det glitrer i solskinnet.

Grigio Carnico
Marinace Black

Det klassiske går aldri av moten

Med hensyn til valg av fargetoner er steinutvalget ubegrenset. En av de modigste og stiligste er uten tvil Verde Guatemala-marmoren, med grønn bakgrunn og svart mønster. Men hvorfor ikke velge en helt snøhvit marmor, nattesvart granitt eller kanskje et interessant bølgende natursteinmønster?

Derimot understreker interiørarkitektene at ettersom stein er et varig materiale som ikke byttes ut særlig ofte, bør helhetsinntrykket være gjennomtenkt og fargetonene valgt med omhu. I etterkant kan man leke mer med veggfarger og tekstiler for å endre og komplettere det som omgir steinen.

Noble Ivory White

Sjekk mulighetene, gjør deg kjent med produktutvalget, regn ut prisen på en benkeplate og send dine spørsmål via kontaktskjemaet eller i pratevinduet (chatten) som åpner seg på hjemmesiden!

Svart eller hvit marmor? Eller kanskje grønn?

Svart marmor – luksuriøs perle for et koselig hjem

Hva slags farge og mønster bør man velge på benkeplaten?

Hvilken farge til kjøkken skal jeg velge?

Luksuriøst gjenbruk