Utvalgte materialer -50%
Les mer
Luksuriøst gjenbruk

Luksuriøst gjenbruk

I dag er butikkene fulle av møbler, men i interiørbutikkene har utvalget en tendens til å være ganske ensidig og ikke spesielt personlig. I tillegg har bærekraft og gjenbruk blitt viktige stikkord i hjemmeinnredning i dag. Det betyr likevel ikke at du trenger å gå på kompromiss med ønsket om kvalitet og luksus. Et enestående og iøynefallende møbel kan du skape selv, og det viktigste er at du dermed legger igjen minner og sjel i ditt eget kunstverk, noe du aldri finner i ferdigkjøpte butikkmøbler.

Prosjektet begynner med planleggingen

Først bør du tenke gjennom hva slags møbel du skal renovere og hvordan sluttresultatet kunne se ut. Du trenger ikke uten videre å kaste gamle møbler, kanskje du i stedet kan fornye dem. Du kan blåse liv i noen gjenstander med sentimental verdi, for eksempel fra besteforeldrenes tid. Den som ikke har slike kunstverk hjemme kan se seg om på sosiale medier i grupper for kjøp og salg av møbler, på markeder og i antikvitetsbutikker, der det ofte finnes svært spesielle ting som med enkle grep kan gjøres virkelig iøynefallende.

Vi har alt snakket mye om hvordan du kan gi kjøkkenmøbler nytt utseende ved å bytte ut steinbenkeplaten, men også alle andre møbler kan fornyes på samme måte.

Noble Carrara

Ved å designe møblene selv reduserer du ditt økologiske fotavtrykk (carbon footprint) og skaper unike møbler

Det enkleste er å renovere tremøbler – tre er et svært takknemlig materiale som er enkelt å gjenbruke. Det eneste som trengs er å reparere riper og hakk med tresparkel, slipe, bytte detaljer som må byttes og så dra over trerammen med frisk maling. Om du deretter dekker det vesle skapet eller bordet med en steinplate, kan du være sikker på å få et enestående og vakkert resultat! En bordramme av metall kan trenge litt mer arbeid, men om gammel maling og rust er fjernet med stålbørste og sandpapir, kan et malt understell og en ny steinplate gi et svært vakkert hagebord!

Nero Assoluto

En skikkelig benkeplate gjør møblene slitesterke

Skuffer, sider og kanter på møblene utsettes for langt mindre slitasje enn benkeplatene. Dermed kan det skje at konstruksjonen i øvrig på en kommode eller et skap er helt i orden, men det øverste laget er slitt eller flekket. Om det uansett trenger utskiftning, hvorfor ikke dekke det med for eksempel en steinplate, som er langt mer motstandsdyktig enn tre eller laminat. Særlig viktig er slitestyrke og fuktbestandighet for kjøkken- og baderomsmøbler, der du må velge benkeplater som ikke tar skade av bruk.

Har du benkeplater av stein, trenger du ikke å bekymre deg for skader som følge av fuktighet, høy temperatur, glass som velter eller naturlig slitasje. Videre kan også steinplater brukes på alle slags møbler, det er bare fantasien som setter grenser – nattbord, kommoder, TV- og salongbord, blomsterbord osv. Benkeplater i stein kan skjæres til i alle mål og tilpasses dine spesielle behov. Tar du kontakt med Granitops spesialister kan du være sikker på at din visjon for et vakkert designmøbel blir virkeliggjort!

Grigio Aveiro

En rød tråd i hele interiøret

Når du renoverer møbler selv og bruker plater med samme materiale i alle rom, bidrar du også til å skape et enhetlig designspråk, en rød tråd som går gjennom alle rommene og binder sammen hjemmeinteriøret til en helhet.

For eksempel passer en av de mest populære steinslagene, den italienske marmoren Bianco Carrara C, storartet i alle rom. Bruk av marmor i hjemmet gir luksus og eleganse i rommene og gir både nattbordene på soverommet og benkene på kjøkkenet et sofistikert preg. For ikke å snakke om badet, der hvit marmor egner seg spesielt godt og gir våtrommet en glans av antikk skjønnhet.

Bianco Carrara C

Møbler med naturstein er unike

Bruker du naturstein, kan du være sikker på at hvert enkelt møbel blir helt unikt og at ingen andre har maken. Det er som om natursteinen har fått printet mønstre fra jordens dyp som understreker hjemmeinnrederens egenart og gode smak. Slik hvert hjem er ulikt, har også hver stein sin fargetone, sine unike linjer og mønstre fra naturens side.

Terrazzo Calacatta

Nero Tropez

Ønsker du deg derimot en benkeplate med et helt bestemt mønster, er det mulig å bruke en kunststein som etterligner naturstein. Kunststein har også den fordelen at prisen er relativt rimelig, samtidig som det er mulig å velge en naturstein med et svært naturlig utseende.

Den som selv designer og forskjønner møbler ved bruk av stein kan være sikker på at interiøret blir som et unikt plagg fra en motedesigner. Fyller du hjemmet med møbler du har laget selv, møbler som forteller historier, kan du ikke sammenligne det med masseproduksjon fra møbelfabrikker som du finner i en hvilken som helst butikk.

Jura Grey

Se på materialutvalget!

Hva slags farge og mønster bør man velge på benkeplaten?

Hvilken farge til kjøkken skal jeg velge?

Interiørarkitektene anbefaler

Et hjem hjemmefra