Utvalgte materialer -50%
Les mer
Råd hvordan du kan spare ved å ombygge kjøkkenet ditt

Råd hvordan du kan spare ved å ombygge kjøkkenet ditt

Det er uunngåelig at kjøkkenet vil være et av de dyreste stedene i hjemmet å bygge om, og prisen på et nytt kjøkkenmøbel kan nå titusenvis. Dette betyr imidlertid ikke at du må glemme kjøkkenet av hensyn til et beskjedent budsjett – ombygging kan også gjøres smart og økonomisk.

Dietfurt Grey kalkstein

Finn gode tilbud på kjøkkenmøbler i butikkene

Den dyreste delen av kjøkkenoppussingen er møblene, kjøkkenskapene, som vanligvis utgjør omtrent halvparten av budsjettet for hele ombyggingen. Med litt hell kan du imidlertid i salongene finne utstillingsmøbler med stor prisreduksjon, som ikke vil belaste lommeboken i samme grad som et møbel til full pris.
Blant de store varehusene lønner det seg å besøke for eksempel IKEA, hvor du finner kjøkkenmøbler for ethvert budsjett, og den interesserte kan sette sammen et passende kjøkken basert på forskjellige moduler.

Priskalkulator

Du trenger ikke alltid å kjøpe nye kjøkkenmøbler

Noen ganger er kjøkkenoppussingen ikke basert på slitte og utdaterte møbler, men på det faktum at du bare vil ha noe nytt. I så fall er det tilstrekkelig med for eksempel nye håndtak på skapene, ny mikser og vask, nye blomsterpotter eller dekorative gjenstander her og der, og vips! har du oppdatert utseendet på kjøkkenet. Hvis du er enda mer av gjør-det-selv-typen, kan du også ta tak i en malervals og maling for å gi skapdørene en mer passende farge. Dekorfolie vinner også popularitet som et middel til å gi kjøkkenmøblene et nytt og friskere utseende.

Men hvis grunnen er å finne i at kjøkkenmøblene virker utslitte, kan det godt lønne seg å se litt lenger enn bare skapdørene – det kan godt være at rammen er helt solid og i orden, slik at du kan nøyes med å bestille nye skapdører, som får møblene til å se helt nye ut, og sparer dermed mye penger.

Colonial White granitt

Bytt ut benkeplaten

En del av kjøkkenmøblene som uunngåelig kan vise seg å være slitt, er benkeplaten. Når du bytter ut benkeplaten med en ny, får kjøkkenet et helt annet utseende. Det er forskjellige kjøkkenbenkeplater – for eksempel av tre, laminat, kvartsstein, granitt eller marmor. Selv om de to førstnevnte synes å være fristende med sin betydelig lavere pris, varer de vanligvis ikke like lenge fordi de verken er gode til å motstå fuktighet eller varme. Et av de mest holdbare materialene til kjøkkenbord er granitt, som mest sannsynlig vil betjene brukeren mye lenger enn noe kjøkkenskap.

Se materialer!
Lavic Navajo kvarts

Noble Carrara kvartsstein

Fornyelse av hvitevarene

Når du fornyer hvitevarene, lønner det seg å se om noen av de eksisterende fortsatt er brukbare. Og hvis for eksempel oppvaskmaskinen må byttes ut og fargen på den valgte maskinen ikke stemmer overens med resten, kan den faktisk også males på nytt, eller du kan forsyne den med dekorativt folie. Det kan også være veldig morsomt å ha kjøleskapene malt i svart med krittmaling, som de yngste i familien kan tegne på, eller hvor du kan skrive oppgavelisten din for hva du skal hente i butikken.

Men hvis du vil modernisere kjøkkenet ditt, er det en god ide å erstatte de gamle hvitevarene med integrert kjøkkenutstyr, som ikke bare skaper et bedre helhetsinntrykk, men også – og du kan like godt innrømme – et mer verdig og dyrere.inntrykk.

Noble Ivory White kvarts

Skifte belysning

Likeledes kan en betydelig endring oppnås med en annen belysning på kjøkkenet. I mange moderne kjøkken finnes aksentbelysning under overskapene. Slike armaturer eller lysstrimler kan kjøpes i byggevarebutikkene, og de er enkle å installere selv.

Du kan også prøve å kombinere områder med forskjellig lysstyrke på kjøkkenet. Mange liker et rom der du har lysere lys for matlaging og samtidig kan spise kveldsmåltid i mykere belysning.

Kjøkkenoppussingen trenger ikke nødvendigvis å være et dyrt prosjekt, kjøkkenet kan også fornyes til en gunstig pris. I tillegg bør man se etter hva som virkelig må byttes ut, og vurdere om eksisterende ting kanskje kan oppdateres for å gi kjøkkenet et friskt pust. Prøv å beregne prisen på en benkeplate og ta også en titt på vårt utvalg av vasker og blandebatterier!

Se vasker!
Nero Africa granitt
Nero Assoluto granitt

Luksuriøst gjenbruk

Ideer til et mindre kjøkken

Planlegging av et barnevennlig kjøkken

For hjelp til å planlegge kjøkkenøyen – opptil to ganger mer plass!