Utvalgte materialer -50%
Les mer
Et hjem hjemmefra

Et hjem hjemmefra

Den lange koronavinteren la opp til innendørs aktiviteter, og mange kastet seg inn i oppussingsprosjekter for å gjøre hjemmet hyggeligere og mer etter eget hjerte, så det skulle være trivelig å være hjemme. Men heller ikke nå, om sommeren, når du ferierer på landet, på hytta eller drar ut med seilbåten for å utforske verden, trenger du å forlate hjemmets komfort. I stedet kan du skape et like godt miljø for sommerstedet.

Et hus i skogen er som skapt for naturstein

Når du skaper eller innreder et sommersted ute i naturen finnes det visst ikke noe mer naturlig enn naturmaterialer. Hvorfor ikke oppgradere dine kvalitetsmøbler i tre med benkeplater av granitt. Granitten er jo dannet for millioner av år siden og er den mest varige natursteinen som bringer luksus i bøtter og spann til ei hytte i skogen eller på stranda.

Granitten er lett å rengjøre og svært slitesterk, så du ikke trenger å bekymre deg for vedlikeholdet i ferien. Granitten tåler også utmerket godt både høye og lavere temperaturer. Slik kan du plassere fatene med mat rett fra grillen eller røykovnen direkte på benkeplaten – granitten er ikke redd for varme! Og om hytta står uoppvarmet og tom om vinteren, eller om du bruker granitt i utekjøkkenet eller grillhjørnet, kan du være trygg på at heller ikke kuldegradene har gjort granitten vondt og at den holder seg som ny i lange tider.

En interessant kontrast til det enkle interiøret i ei tømmerhytte, på en gård eller i ei jakthytte får du for eksempel med svart og glattpolert granitt som Nero Assoluto, Galaxy Star og Star Gate, som sammen med tremøbler framstår tradisjonelt og moderne på samme tid.

For den som elsker naturtoner, passer det for eksempel godt med grønn granitt, som Verde Savana eller gulbrun, som Giallo Veneziano, der en intenst oker- og beigefarget bakgrunn særpreges av mørkegrå prikker. Varme beige toner gir en varm følelse, selv uten fyr på peisen og når sommervarmen gjør det helt unødvendig å tenne den opp.

Harmoni med naturen gir også Viscount White – en granitt fra det fjerne India med sitt karakteristiske mønster av store bølger og stryk, som passer særlig godt til hvitevarer i rustfritt stål.

Gjennom årene bevarer de grå tonene sin popularitet, et godt valg for praktisk innrettede mennesker. Den flekkete overflaten på Steel Grey eller det blågrå-brokete mønsteret på norsk Blue Pearl, er ikke så følsomt for fingeravtrykk og vannflekker som det svart stein er. Nero Africa (også kjent som Impala Black) klassifiseres også som svart granitt, men egentlig varierer fargen fra mørkegrå til brunsvart. For dem som ønsker lysere toner, men likevel kan ønske seg et prikket-kornet karakteristisk granittmønster, kan det passe med Bohus Grey, Grigio Aveiro, men også for eksempel Colonial White og Bianco Sardo.

Og når du planlegger sommerstedet, trenger du ikke å begrense deg til interiøret – granitten passer svært godt utendørs også – for eksempel til benkeplater for utekjøkken, til grill eller røykovn, hagebord osv. Om sommeren er det jo så deilig å lage mat i friluft, uten å gå på kompromiss med komfort og estetikk!

Vakker naturstein gjør seilbåten luksuriøs

Naturstein kan godt anvendes ombord på seilbåter og motorbåter. Ferie på sjøen er i seg selv en luksuriøs opplevelse – tenk så på hvordan for eksempel marmoroverflater ville fungere i lugaren.

Har du benkeplater av stein trenger du ikke å bekymre deg for at ting som velter i sjøgang skal skade platene. Vann og fuktighet skader ikke steinen, snarere har stein og hav alltid passet sammen.
Selv om sjøvannet i Norden ikke er tropisk lysegrønt og gjennomsiktig, kan interiøret ombord på seilbåten eller motorbåten få farger ved hjelp av for eksempel Verde Guatemala-marmor, som minner om mørkt grønnblått hav.

Verde Guatemala

Et svært interessant inntrykk i lugarer som ellers preges av lyst eller tre-interiør, kan du også få med granittsorter som Emerald Pearl eller Blue In The Night.

Derimot fører Bianco Carrara-marmor tankene til Middelhavet, der blå bølger brusende slår mot hvite steinhus. Marmorens hvite perlemoraktige bakgrunn og de ømt flommende grå årene er en kombinasjon som ingen på sjøen kan forholde seg likegyldig til!

Du trenger ikke å gi opp hjemmeluksusen selv om du er på hytta

Dermed kan du også hjemmefra, på hytta, landstedet eller på sjøen nyte samme luksus som hjemme. Benkeplater av stein er varige og lette å vedlikeholde, slik at du skal slippe å bruke tid på bekymringer eller rengjøring under ferien.

Se på steinmaterialerregn ut prisen på steindetaljene og be om et tilbud!

Starlight White
Colonial Ivory

 

Hva slags farge og mønster bør man velge på benkeplaten?

Hvilken farge til kjøkken skal jeg velge?

Luksuriøst gjenbruk

Interiørarkitektene anbefaler