Utvalgte materialer -50%
Les mer
Svart marmor – luksuriøs perle for et koselig hjem

Svart marmor – luksuriøs perle for et koselig hjem

Den enkleste måten å skape et koselig og stilig hjem på er å benytte naturlige materialer i interiøret. Marmor er en omdannet bergart som er slitesterk og gir hjemmet særpreg og praktisk tilleggsverdi. Fra marmor kan man lage benkeplater for kjøkken, men også f.eks. bokhyller, vindusbrett, plater foran peis eller ovn.

Og når marmor allerede har tiltrukket din oppmerksomhet, hvorfor ikke da velge svart marmor? Selv om svart marmor krever litt mer vedlikehold enn noen av de andre materialene som benkeplate på kjøkken, er tiltrekkende resultat helt sikkert verdt det.

Dersom du ikke ønsker å være bekymret for din benkeplate, kan du kombinere benkeplate av slitesterk kvarts med veggplate av marmor – blant svart marmor anbefaler vi Grigio Carnico med effektfullt mønster eller attraktiv Nero Tropez. med hvite vener. Ved å kombinere materiale med ulik farge kan du skape et moderne og egenartet hjem.

Nero Marquina
Nero Tropez

Alt kan lages av marmor!

Man kan lage benkeplaten til en kjøkkenøy av svart marmor og du kan være sikker på at den med en gang blir alles blikkfang. I tillegg er det en praktisk overflate som passer godt for å skille kjøkken visuelt fra spisestue eller stue. Man kan også lage et massivt sofabord av marmor som forskjønner stuen som en ekte perle.

Hvorfor ikke bruke stein i mørke farger som vindusbrett, hyller eller trappetrinn? Granitop kan lage meget ulike detaljer av marmor og ved bruk av stein ved innredning av hjem er det kun din fantasi som setter grenser.

Grigio Carnico

Hvordan vedlikeholde marmor?

Ved valg av svart marmor skal man huske at selv om marmor er meget varmefast og slitesterk, er det tross alt snakk om en mer porøs stein enn granitt eller kvarts. Det finnes mange mennesker som liker riper og flekker på benkeplater og man kan ikke bestride at de gir hver benkeplate personlighet. Men dersom du ikke synes det samme er det lurt å tørke bort alt som havner på benkeplaten så fort som mulig siden syreholdige væsker kan etterlate lysere spor som synes bedre når marmoren er svart. Dersom riper og flekker virker for skremmende, anbefaler vi polert (matt) overflate som tåler mer. Ved intensiv bruk kan man også vurdere bruk av lys marmor Bianco Carrara, benkeplater av granitt eller kvarts.

Bianco Carrara C

For å opprettholde pen overflate krever marmor impregnering av og til. Under impregnering vedlikeholdes marmorens overflate slik at det oppstår et lag på overflaten av steinen som avviser smuss og vann. Du kan selv sjekke på en enkel måte når du behøver nytt lag med beskyttelse – drypp vann på benkeplaten. Dersom vannet forblir som en dråpe på benkeplaten, er den godt beskyttet. Dersom dråpen flyter ut og begynner å trekke inn i marmoren, bør man dekke overflaten på nytt med et lag av beskyttelsesmiddel.

Alternativer til svart marmor

Det er også mulig å velge stilig mørk kvarts. I vårt utvalg finner du for eksempel Brilliant Black med strålende prikker, halv-matt Gobi Black og Blanco Orion med marmormønster. På bestilling kan vi levere flere ulike og flotte materialer, for eksempel Eternal Marquina som forener naturlig skjønnhet av Nero Marquina og det praktiske fra ingeniørvitenskap.

Eternal Marquina
Eternal Marquina

Fordelen med kvarts framfor marmor er at den ikke behøver spesielt vedlikehold og at utvalget av farger er større. Benkeplate av kvarts er meget slitesterk ettersom den ikke så lett trekker til seg flekker eller får riper. Dette materialet passer spesielt godt for mennesker som ønsker benkeplate av stein som krever minst vedlikehold og ikke bryr seg så mye om det unike utseendet til naturstein.

Se vårt utvalg av kvarts her.

Se på materialutvalget og regn ut prisen på ønsket benkplate!

Valg av trapp: en avgjørelse som vil følge deg i en årrekke

En vakker peis av marmor er hjemmets hjerte

Vinduskarmer av marmor – blikkfang i ditt hjem

Interiørarkitektene anbefaler

Svart eller hvit marmor? Eller kanskje grønn?