Caesarstone -20%
Les mer
En vakker peis av marmor er hjemmets hjerte

En vakker peis av marmor er hjemmets hjerte

Det sies ofte at kjøkkenet er hjemmets hjerte. De som har en peis hjemme tør å si imot – hjertet i hjemmet er tvert om peisen. Det finnes ikke noe bedre enn å samle seg rundt peisen med familien en kald vinterdag eller til og med en overskyet sommerkveld, nyte varmen og den knitrende peisilden. Fra tidenes morgen har jo folk samlet rundt ilden om kvelden for å søke varme og fortelle historier.

En varig marmorpeis holder i flere generasjoner

I vårt klima spiller ildstedene en svært viktig rolle. I et fuktig og kaldt rom ville ikke livet vært særlig behagelig. Utvalget av fyringsløsninger bredt og spennende – nye løsninger kommer stadig på markedet, men peisen er noe som alltid vil være. Selv om det finnes mer effektive måter å fyre på, kan de ikke sammenlignes med peisvarmen og hyggen som vi ofte savner i våre hjem.

Ser vi på historien, ble nettopp marmor- eller granittpeiser foretrukket i viktoriatiden, de var bygget for å vare i mange generasjoner og var sentrum i hjemmet, og gav både varme og skjønnhet for øyet. Også i dag er marmor et verdsatt materiale med tanke på holdbarhet og klassisk utseende. Ønsker du en peis som pryder hjemmet ditt livet ut og som du kan gi videre til barna dine, er marmor det riktige valget.

Se materialer!
Grigio Carnico marmor

Enkelt å vedlikeholde, trygt å bruke

En av grunnene til å velge marmor som peismateriale er natursteinens varmebestandighet samtidig som polert marmor og granitt også er lett å vedlikeholde. Brukere av peiser kjenner godt til de plagsomme flekkene som over tid setter varige spor på peisen. Polert stein (granitt og marmor) lar ikke flekker feste seg og lar seg enkelt rengjøre med en fuktig klut. Enda en praktisk egenskap som gjør granitt og marmor til et flott materiale for peisfronter er at de sterke mineralene er fullstendig brannsikre. Det er dermed et svært trygt materiale å bruke for hjemmets ildsted!

Star Gate granitt
Viscount White granitt

Det klassiske går aldri av moten

Det sies jo at moter kommer og går, men at klassiske løsninger alltid blir værende. Dette hjelper også for peiser av stein. Granitt og marmor er som peisenes “lille svarte kjole” som aldri går av moten. Materialene har alltid hevdet seg opp gjennom tidene og steinens popularitet minker ikke, men øker. Det brede fargeutvalget gir muligheter for å designe enestående og spennende løsninger som aldri blir kjedelige.

Emerald Pearl granitt

Et egnet utvalg for alle hjem

Velger du en peis av marmor eller granitt får ditt hjem et enestående designelement som ingen andre har. De enestående mønstrene i marmor eller granitt setter ingen grenser for fantasien. Elegant mørk granitt eller svart marmor passer perfekt inn i et moderne interiør, og gir rommet et solid preg. Vil du derimot ha noe mer spennende, hvorfor ikke omgi peisinnsatsen med for eksempel Viscount Hvite grå-svarte granittfliser? Eller du kan velge å lage hjertet i ditt hjem av Carrara– eller Calacatta-marmor? Dristigere boliginnredere vil finne at mange naturlige mønstre gir grunnlag for enestående løsninger i hjemmet – enten du foretrekker blanksvart, hvitt, elfenben, mer beige toner eller tvert om rett ut grønne toner med Verde Savana og Verde Guatemala, som gir et spesielt kongelig preg.

Nero Assoluto granitt

Fra Granitop kan du også bestille en enestående peisfront som forskjønner hjemmet og øker eiendomsverdien. En peis dekt med marmor, granitt eller kvartskompositt er et virkelig designelement, som varmer familiemedlemmer og gjester og er en fryd for øyet. På vår hjemmeside finner du et materialsortiment i mange spennende mønstre og fargetoner – her finner du egnet stein enten du verdsetter det klassiske eller søker det mer spesielle. Kontakt spesialistene i Granitop for å finne ut mer om alle mulighetene og bestille!

Jura Grey
Noble Pietra Grey komposittstein
Viscount White granitt

Grigio Carnico

POPULARITETSRANGERING AV STEINSORTER

Jura Grey
Bianco Carrara C
Mystery White
Noble Ivory White
Noble Concrete Grey
Nero Assoluto
Noble Carrara
Noble Supreme White
Steel Grey
Viscount White

Vinduskarmer av marmor – blikkfang i ditt hjem

Benkeplater til kjøkken av Carrara-marmor

Benkeplater i marmor

Svart eller hvit marmor? Eller kanskje grønn?

Svart marmor – luksuriøs perle for et koselig hjem

Marmor – et kongelig materiale

Benkeplater av marmor er fortsatt på moten!

Marmor benkeplater – tidløs eleganse