Utvalgte materialer -50%
Les mer
Vinduskarmer av marmor – blikkfang i ditt hjem

Vinduskarmer av marmor – blikkfang i ditt hjem

Mange tenker nok på marmor som et materiale for herskapshus, villaer og luksuriøse femstjerners hotell med storslagen historie. Der er både gulvene, de brede trappene og de massive vinduskarmene av marmor. I vanlige hjem ser vi oftere laminat eller tre brukt for vinduskarmer, og de gjør jobben, men fungerer ikke som blikkfang. Hvorfor ikke bringe det storslagne og vakre materialet, marmor, inn i ditt hjem?

Detaljene teller

Særlig når vårens første solstråler titter inn, vender blikket seg stadig mer mot vinduet. Den beste utsikten er helt klart en vakker og godt vedlikeholdt gårdsplass utenfor og naturen i ferd med å våkne fra vinterdvalen. Samtidig bør vi heller ikke glemme rene, skinnende vinduer og vinduskarmer, som ofte er en så naturlig del av hjemmet at vi glemmer å tenke på dem som interiørdesignelement.

Vinduskarmene kan pyntes opp med vårblomster eller gåsunger, men vi bør heller ikke glemme vinduskarmen i seg selv som i stedet for en vanlig hvit plate kan være et interessant designelement.

Vinduskarm av marmor – et praktisk og luksuriøst valg

Vinduskarmer av marmor ser luksuriøse ut og er en fryd for øynene, men det er også praktiske grunner til å foretrekke marmor som materiale for vinduskarmene. Eiere av vinduskarmene i tre eller laminat vet at vinduskarmene fort slites ut og i årenes løp må byttes ut for fortsatt å se friske ut. Laminatmaterialer sveller opp når de blir fuktige og det øverste laget løsner i endene… Og tre, uansett hvor skikkelig impregnert eller lakket det er, er mye skjørere enn stein og nedbrytes over tid. Stein, herunder polert marmor, selv om det også er et organisk materiale, er kjent for sin motstandskraft – det tar ikke skade av vannet som siver ut fra blomsterpottene og blekes heller ikke av solen. Og det finnes heller ikke noe vakrere enn glitrende marmor opplyst av vårsolens stråler, med mønstre du bare kan bli stående og beundre.

Bring farge inn i ditt liv!

Enda en grunn til at marmor er et så storartet valg for framstilling av vinduskarmer, er det spennende utvalget av farger marmor kommer i. En vinduskarm av ren hvit Bianco Carrara-marmor kan fungere som et blikkfang som gjør rommet til noe større, og de som er glade i lyse toner bør også ta en kikk på Antartide med sitt kvikke, linjete mønster og den gulaktige Breccia Sarda (Scorpion), som er så vakker at det er synd å dekke det til med gardiner.
Nero Marquina svart marmor og mørkegrå Grigio Carnico i vinduskarmer framstår som dristig moderne og resultatet kan bli svært elegant. På samme måte som mørkegrønn Verde Guatemala-marmor ikke vil gå upåaktet hen – den dristige, dypgrønne tonen virker kvikk og forfriskende og minner om sommerfrodig vegetasjon.

Marmor er et takknemlig materiale, både praktisk og vakkert, og det bidrar med sine enestående mønstre til å gi ditt hjem et mer personlig preg.

Se materialer!

Ved valg av benkeplate og for materialer som skal tåle daglig matlaging er det viktig at overflaten ikke tiltrekker seg flekker og riper. Ved valg av vinduskarmer i marmor trenger ikke interiørdesigneren å sette slike grenser for fantasien. Det går vanligvis ikke så hardt ut over vinduskarmene, så der passer plater av både marmor og kalkstein, slike som krever forsiktigere behandling enn benkeplater på kjøkken, men likevel kan by beboerne på glede for øyne og sinn.

Det er en rimelig måte å bringe luksus inn i hverdagen på

Marmor har gjennom historien vært et symbol på luksus og velstand og har alltid vært brukt som byggemateriale både i slott og templer. Når det ikke er mulig å dekke alle gulv og vegger med dette materialet, hvorfor ikke bringe det hjem i form av mindre detaljer? Vinduskarmer av marmor, marmorbord, eller hvorfor ikke serverings- eller ostefat av marmor – lar også vanlige hjem få del av glansen og det storslagne miljøet i palassene – eleganse for en ganske overkommelig pris!

Om du planlegger å skaffe deg vinduskarmer, blomsterhyller eller mindre detaljer av marmor, bruk priskalkulatoren som lar deg velge materiale, fargetone og tykkelse, og viser hvor mye bestillingen kommer til å koste deg.

Benkeplater til kjøkken av Carrara-marmor

Marmor – et kongelig materiale

Benkeplater av marmor er fortsatt på moten!

Marmor benkeplater – tidløs eleganse