Utvalgte materialer -50%
Les mer
Benkeplater av marmor er fortsatt på moten!

Benkeplater av marmor er fortsatt på moten!

Av alle materialvalg for kjøkkenbenkeplater oppfatter fortsatt mange marmoren som det vakreste og mest storslagne materialet. Dessverre er også marmorens skjønnhet ledsaget av en følsomhet for ytre påvirkning. Slik vektlegger vi ved presentasjon av materialvalg også alltid den praktiske siden ved planleggingen og det at vi også kan tilby bedre og mer motstandsdyktige materialer enn marmor for bruk på kjøkkenet.

Ved siden av utseende og pris er vanligvis brukskomforten et av de viktigste argumentene, og på kjøkken med større bruksintensitet velges det benkeplater av sterkere kvartskompositt eller granitt.

Samtidig må vi ikke glemme at i Norge har granitt, marmor og andre typer naturstein alt blitt bearbeidet og brukt i bygg i hundrevis av år. Slik kan vi si at evnen til å holde selv lunefull marmor vakker og ren er noe nordmenn har medfødt.

Er man omhyggelig nok til straks å tørke vekk væske som har havnet på overflaten, kan marmor være en pryd for interiøret og til og med egne seg for proffkjøkken eller restaurant.

Priskalkulator
Nero Marquina marmor

Absorpsjonskoeffisienten for væsker er flere titalls ganger større for marmor enn for den mindre porøse granitten, men på en slipt overflate vil sprut og flekker i særlig grad ikke vises. Og dessuten – som sagt – hvem er det vel som i flere timer eller dager etterlater en liten dam med sitronsaft på benkeplaten! Om man straks tørker av benkeplaten etter matlagingen kan også marmor holde seg vakker lenge!

Bianco Carrara C

Marmor har i tusenvis av år vært et verdig materiale for keisere og konger, med et mønster som utstråler verdighet og eleganse. Slik granitten er et værbestandig og varig alternativ for utendørs kjøkken, har marmoren sitt sted i palasser og på restauranter i gamlebyen. Om det er sjømat, delikatesseost eller snack-utvalg, nybakt finbrød og kaffe av nymalte bønner eller noe annet smakfullt på det lille marmorbordet, er kanskje ikke det viktigste. For noen ganger er det viktigste selskapet, den gode smaken, opplevelsen av omgivelsene og hverdagens skjønnhet – alt dette som marmoren så godt symboliserer.

Se materialer!

Les her om vedlikehold av marmorbenkeplater!

En vakker peis av marmor er hjemmets hjerte

Vinduskarmer av marmor – blikkfang i ditt hjem

Svart eller hvit marmor? Eller kanskje grønn?

Svart marmor – luksuriøs perle for et koselig hjem

Marmor – et kongelig materiale