Caesarstone -20%
Les mer
Marmor – et kongelig materiale

Marmor – et kongelig materiale

Vakker marmor er et tidløst materiale med rike bruksmuligheter. Svært ulike produkter har gjennom tidene blitt laget av marmor – alt fra smellvakre marmorfontener, skulpturer og ornamenter på utendørs terrasser til parkbenker, trapper, brolegging og monumenter. Vi må heller ikke glemme marmorens rike bruksmuligheter som interiørelement, den kan brukes både til framstilling av vinduskarmer, peishyller og som del av en luksuriøs baderomsinnredning.

Granitops spesialister i Carrara

Hvert år besøker vi marmorbruddene for å trygge leveringssikkerheten og sikre at vi kan tilby våre kunder de beste materialene på verdensmarkedet.

I marmorens hjemland Italia er det iøynefallende hvordan steinen dristig benyttes helt andre steder enn bare i kjøkkenbenkeplater eller baderomsinnredning. I Carrara er for eksempel mange husfasader dekte med marmor, videre er husenes dører og vinduer omkranset av marmorportaler. Også parkbenker og søppelkasseholdere er laget av marmor, det brolegges med marmor og marmor brukes til gjerder og portstolper for luksuriøse villaer. Ofte er det ikke bare veggene i foajeen som er dekt med marmor, men slipte marmorflater dekker også innsiden av heisene og deler av møblementet.

Og naturligvis er Italia fullt av marmorstatuer. Marmorskulpturer er blant de eldste kunstverkene som har overlevd til vår tid. Marmorstatuene glinser og nesten lyser vakkert til tross for sin tusenårige verdige historie. En vakker kvinnekropp eller antikk atlet ser fersk ut også uten noen spesiell pleie, å bevare et vakkert ytre krever ingen store tilleggsinvesteringer verken i form av tid eller pengeinnsprøytning. En marmorskulptur fra antikken kan fortsatt være like vakker som splitter nye byster av berømtheter eller statsoverhoder.

Ildsteder av marmor liver opp interiøret

En marmorpeis passer storartet både til grillhytta i hagen hjemme som til å skape en hyggelig atmosfære i stua i en luksusvilla. Marmorens ulike fargetoner og mønstre gjør det mulig å skape en helhet som binder sammen alle fargene i vegg og tak. Resultatet trollbinder både gjester og familiens smårollinger. En marmorpeis trenger ikke å være klassisk. En stadig mer populær trend er biopeiser som ikke trenger verken skorstein eller ved. Med en bioetanol-peis kan du en høst- eller vinterkveld fyre opp peisen med en fjernkontroll, med en flamme som både er vakker og varmer godt for hele familien. Ettersom biopeiser ikke soter eller ryker, kan en slik moderne levende ild også fungere utmerket med mer sensitive materialer som hvit marmor, som ellers ikke er så smussbestandig som grønn og svart marmor.

Marmorterrasser, steinmøbler og hagestier

Italiensk hagedesign har gjennom århundre vært kjent og høyt verdsatt på kontinentet, på sett og vis er det et forbilde for hele verdens landskapsarkitektur og hagedesign. Marmorterrassene rundt italienske terrasser og villaer er varige og vakre. De marmorbelagte terrassene og balkongene har noe eventyraktig over seg som også andre land etterligner ved anlegging av hager, enten det gjelder slott eller private boliger. Mange mener det å investere i marmor betaler seg når man ønsker å skape en varig og verdig hage eller uteterrasse som er lett å vedlikeholde.

Også marmorbenker og utemøbler av marmor er skapt for å vare i århundrer. Marmormøbler egner seg storartet også for mer kompliserte værforhold, for eksempel der fuktig og kjølig vær veksler med solskinn, snø og striregn. Dette gjør marmorbenker til en særlig fornuftig investering både for hager og større parker. Marmor holder på skjønnheten gjennom tidene!

Brolegging med marmor er i sørlige land svært populært i palasser og tilhørende hager. Marmor har vært brukt som veidekke i mange tusen år, og disse marmorveiene finnes fortsatt i dag. Et marmorgulv er like vakkert i en storslagen kirke som på en privat terrasse. Hvorfor ikke lage et avslapningsområde ved bassengkanten hjemme – eller en smakfull mosaikk av små marmorbiter i omkledningsrommet til badstua?

Vannspeil av marmor – fontene eller basseng

Marmorfontener finnes helt fra Kina til Sentral-Europa. Marmorfontener pynter opp byrom og herskapelige plener og hager fra Midtøsten til den nye verden. Storslagne gammeldagse fontener og bassenger er ofte dekorerte med fine utskjæringer og relieffer, men moderne vannspeil med marmor behøver ikke å ha en så forseggjort komposisjon. Marmorens mønster og tekstur og fontenens eller hagebassengets form er veldig fint også uten overdrevne dekorasjoner, og dagens steinskjæringsteknologi lar deg skape varige og vakre designelementer med dette unike materialet – for alle hjem og hager.

Klassisk italiensk renessanse, japansk eller skandinavisk stil

Bruk av stein i interiørarkitektur, kjøkkener, foajeer eller vaskerom er likevel ikke bare et sør-europeisk tema. Stein – ikke minst den kongelige hvite marmoren – egner seg også sammen med en enklere og mer praktisk skandinavisk og japansk stil. I et interiør som er mer ordnet, harmonisk og har færre møbler, kommer også skjønnheten i de naturlige materialene lettere til sin rett. Og som en av verdens mest kjente og elskede steinsorter, som også har inspirert så mange kjente kunstnere, er marmoren virkelig verd å bli lagt merke til. Som byggemateriale har jo marmoren akkurat like mange bruksmuligheter som det finnes fargetoner og mønstre i denne fortsatt populære steinsorten.

Formland show

Gjør deg kjent med produktutvalget, regn ut prisen for steinflisene du ønsker og nøl ikke med å kontakte oss om du har spesielle ønsker eller spørsmål!

Bianco Carrara C

Vinduskarmer av marmor – blikkfang i ditt hjem

Benkeplater til kjøkken av Carrara-marmor

Benkeplater i marmor

Marmor benkeplater – tidløs eleganse

Hvit marmor har mange ansikter – hver benkeplate av naturstein er spesiell!