Caesarstone -20%
Les mer
Hvit marmor har mange ansikter – hver benkeplate av naturstein er spesiell!

Hvit marmor har mange ansikter – hver benkeplate av naturstein er spesiell!

Hvit marmor Bianco Carrara C kommer fra Carrara i Italia som er et av de eldste industriområdene i verden som har utviklet seg kontinuerlig. Man har drevet med uttak av marmor der i over 2000 år og det er ikke mulig å se noe sted at den egenartede steinen mister sin popularitet. Man ser heller raskere og raskere vekst i etterspørsel.

Vi i Granitop forsøker å gjøre alt for at vår kunde får kongelig behandling. Vi har våre egne samarbeidspartnere i gruvene som sikrer materialets kvalitet og sørger for at Granitop alltid har et tilstrekkelig lager av denne edle steinen med praktfull historie. Valg og sortering av marmor begynner allerede i gruvene og bak det ligger erfaringer gitt fra far til sønn gjennom århundre. Tradisjoner og kunnskap hjelper lokale spesialister å fastsette marmorens sortering eller kvalitetsklasse, men selv de beste marmorkjennere klarer ikke å påvirke steinens farge eller tykkelse og retning på linjer som bukter seg og flyter på grå-hvit bakgrunn. Slik kan man erkjenne at man kan takke naturen for marmorens egenartede mønster.

Granitops steinspesialister bruker alle sine ferdigheter for at benkeplaten av marmor blir med plettfritt utseende og detaljene passer fullkomment sammen. Ved produksjon av større kjøkken og ved å tilpasse benkeplate og stein på veggen prøver vi å bruke de samme eller de påfølgende steinplatene («slabs»). Slik blir linjert mønster mer likt og overganger samt skjøter blir ikke iøynefallende. Mønster er noe vi jo ikke kan endre og vi kan ikke tegne inn nye vener. Smak er forskjellig, slik som hvert kjøkken produsert av marmor er forskjellig. Noen kunder foretrekker marmor med tettere mønster, andre ønsker mørkere stein og klager på at bakgrunnen er altfor hvit…

Når du ønsker å være helt sikker på hvordan sluttresultatet blir, er det kanskje mer fornuftig å bruke kunststein. Kvarts er en imitasjon av naturstein, men mønster er kunstig skapt av mennesker, og produksjonen vil i prinsippet forbli ensartet og uten variasjon.

Se materialer!

Hvit marmor er noe vi alltid har på lager og dersom mulig tar vi hensyn til alle spesielle ønsker, selv om kunden og våre egne steinspesialister skulle ha ulik oppfatning av skjæring og tilpasning av benkeplate av stein. Mengden av stein som går med til produksjonen kan være større enn vanlig når man tar hensyn til kundens rettledning og bestillingen fra en mer krevende kunde med mer eksklusiv smak kan bli dyrere enn oppsatt i det opprinnelige tilbudet.

Hvit marmor er en meget godt alternativ som benkeplate på kjøkken og gjør det mulig å gjøre hjemmet og innredningen luksuriøs. Når man tilføyer andre iøynefallende detaljer på kjøkkenet av marmor, kan man få et flott resultat som enhver eier vil være fornøyd med. Derfor tilbyr Granitop i tillegg til mulighet for å bestille benkeplater også passende kjøkkenvasker med høy kvalitet, samt et stort utvalg av blandebatterier og såpedispensere med ulik og spennende design.

Se vasker!

En av de viktige sidene av interiørarkitektur er at det er komfortabelt, behagelig og trygt i rommet der vi befinner oss. Jo lysere fargen er på benkeplaten, jo større virker rommet. Jo renere og vakrere kjøkkenet – hjemmets hjerte – er, jo mer føler man emosjonell varme i et slikt rom.

Et eksempel er steinplater av hvit marmor Bianco Carrara C: steinhellens farge kan variere fra hvit til grå, linjenes (venenes) bredde og mønster er aldri likt!

Priskalkulator

Benkeplater til kjøkken av Carrara-marmor

Benkeplater i marmor

Marmor – et kongelig materiale

Benkeplater av marmor er fortsatt på moten!