Utvalgte materialer -50%
Les mer
Marmor benkeplater – tidløs eleganse

Marmor benkeplater – tidløs eleganse

Marmor er en naturstein som er dannet fra kalkstein gjennom varme og trykk over lang tid. De siste årene har benkeplater fra kjente Carrara marmor blitt det mest populære materialet for benkeplater på kjøkkenet.

Den klassiske hvite marmoren fra Italia har vært et symbol på luksus og stil siden antikkens Roma, og er i disse dager tilgjengelig for alle. Marmoroverflater er alltid unike, og ingen benkeplater på kjøkkenet vil være like.

La oss lære litt mer om Norges favoritt marmortype, Bianco Carrara. „Carrara“ er en region i Italia hvor marmor brytes i fjellene. Marmorblokker sorteres etter utseende og kvalitet og kuttes i plater. Vi reiser til produksjonsområdet for å kontrollere kvaliteten på marmorplatene. Marmor er for tiden svært populært overalt i verden. Og det er derfor viktig at produsenten av benkeplater sørger for at de får den beste Carrara-marmoren. Den mest kjente klassen av Carrara-marmor er Bianco Carrara C/D. Men ettersom vi tilbyr det beste til våre kunder, selger vi også marmor av høyeste klasse (kjent som Carrara C eller Carrara C Extra).

Marmor som materiale er litt mykere og får lettere flekker enn granitt, det andre tradisjonelle materialet for benkeplater på kjøkkenet. Men med enkelt regelmessig vedlikehold, vil marmoroverflater forbli vakre i mange, mange år. Med marmoroverflater er det viktig å gjennomføre regelmessig impregnering av benkeplaten. Den første impregneringen skjer allerede på fabrikken før benkeplatene sendes ut. Be om mer informasjon for å sjekke status for din benkeplate!

Marmor benkeplater- hvordan velge?

Du kan velge mellom to typer etterbehandling for dine marmoroverflater. Velg mellom polert eller slipt overflate. Polerte overflater er glatte og reflekterer som speil, mens slipte overflater er stilige og matte. Slipte overflater er for tiden det mest populære alternativet, som i tillegg til utseende har en praktisk fordel. Syrlige stoffer kan etterlate matte flekker på polert marmor, noe som ikke sees på slipte overflater.

Hvis du er mer praktisk anlagt, men likevel ønsker marmorens vakre utseende, kan du velge en marmorlignende kunstig steintype eller en benkeplate laget av hvit kunstig stein og tilføre en veggplate i marmor. For å fremheve en benkeplate i marmor kan du også installere en vask i svart kompositt. Kontrasten vil definitivt fremheve kjøkkenet ditt! Du kan velge mellom en rekke alternativer!

Uansett hva som er din foretrukne designløsning, vil benkeplater i marmor bestilt fra Granitop definitivt gjøre hjemmet ditt vakkert slik at du kan nyte et enestående kjøkken i mange, mange år.

Se alle materialer for benkeplater eller registrer dine kontaktopplysninger i priskalkulatoren!

Se materialer!

Marmor – et kongelig materiale

Hvit marmor har mange ansikter – hver benkeplate av naturstein er spesiell!