Caesarstone -20%
Les mer
Ocean Reef kvartskompositt i et klassisk og romantisk kjøkken

Ocean Reef kvartskompositt i et klassisk og romantisk kjøkken

Vi har vært på besøk hos Dagmar og Rasmus for å finne ut hvordan kjøkkenet deres ble til, prydet av en benkeplate av Ocean Reef kvartskompositt.

Det var jo ikke første gang dere bestilte en steinbenkeplate?

Nei, naturligvis ikke. Vi har valgt ut en benkeplate av Jura-kalkstein fra Granitop til kjøkken og WC på hytta, og dessuten fliser av Azul Celeste-marmor på badet. Eller kanskje er det feil å kalle det badet, for halvparten er egentlig et velværeområde som fyller nesten en halv etasje og som sammen med dampbadstue og innebasseng utgjør et helt lite hjemme-spa.

Jura Grey

Våre erfaringer med Granitop har hittil vært utelukkende positive, guttene som kom for å ta mål og montere steinene gav et svært godt inntrykk. Og de på kontoret fortjener også skryt, særlig Helen, Liis og Andy. I byggefasen har vi hatt kontakt med en rekke firmaer og håndverkere – med hensyn til hurtighet og profesjonalitet inntar Granitop en klar 1. plass! Vi hadde hele tiden en følelse av å ha engasjert en venn som er byggspesialist, spørsmålene løste seg nesten som ved magi.

Azul Celeste

Så jeg slipper å spørre om hvorfor akkurat Granitop … Men når dere tidligere valgte marmor og kalkstein, hvorfor gikk dere nå for en benkeplate av kvartskompositt? Hvorfor en slik uventet vending til fordel for kunststein?

Steinsorten og navnet kommer egentlig i andre rekke når vi velger. Beslutningsprosessen fulgte et logisk spor, vi tenkte på hva vi ville oppnå og hva budsjettet er. Så laget vi tegninger og forslag, valgte plassering av møbler, skap og hvitevarer, planla belysning, så på fargekart og tilpasset farger og materialer … Steg for steg gikk vi videre med avgjørelser, selvsagt innimellom med pauser og endringer, for vi fant ikke straks alt vi likte. Og vi kan jo si at noen av valgene, slik som formen på kjøkkenet (L-kjøkken) følger av rommet selv …

Ocean Reef

Spørsmålet om benkeplate ble tema helt mot slutten, da helhetsinntrykket stort sett var klart og på plass. Tidsmessig kom vi fram til å bestille steinbenkeplate akkurat da dere begynte å selge keramikk, og det virket som et nytt og interessant valg (Granitop tok inn keramiske løsninger fra Bricmate, Porcelanosa, Dekton og Laminam i sitt sortiment våren 2023, og i juni–juli vart det kampanje på keramisk stein).

På den ene siden likte vi steinen fra Bricmate, fordi de har et mønster som minner om kalkstein og en moderne gråbeige farge, men samtidig kunne vi ikke overse Porcelanosas dristige mønstre som stundom føles som kunstverk i seg selv.
Det sistnevnte, altså designet på Porcelanosa-keramikken, ble til slutt den viktigste faktoren. Ettersom vi gikk for en mer tradisjonell kjøkkenmøbelløsning følte vi at et lyst, klassisk kjøkken kunne ha mer fargerike detaljer som kontrast, for eksempel benkeplater og bakveggstein. Riktignok tok vi Ocean Reef kvartskompositt i stedet for Viola Rosse keramikken som vi først hadde sans for. Keramikken er også 2 cm tykk, men mønsteret i kanten på kvartsen er likevel vakrere. For keramikk måtte vi tatt en ekstern kant for å oppnå samme resultat, men for naturstein og kvartskompositt er mønsteret en gjennomgående del av steinen.

Også taket har et interessant særpreg på kjøkkenet, av tre liksom vinduene?

Ja, bordkledningen i taket er tenkt akkurat slik, som en speiling av gulvet. Selv om vi først hadde tenkt på å kjøpe overskap som er mye høyere, få dem til å rekke opp til taket, har vi valgt en annen vei. Når vi spilte ut ulike muligheter ble det klart at å holde det åpent over skapene gir taket mer oppmerksomhet. Dermed kunne vi også bruke en klassisk rørgardinstang av metall og romantiske kniplingsgardiner. Alternativet ville vært for eksempel en rullegardin i vindusåpningen, men det ville ikke sett like pent ut. Skap opp til taket er ikke spesielt praktisk, du trenger stige for å få tak i de øverste tingene. La det heller være litt åpent rom, luft og romslighet under taket så ingenting overskygger den naturlige skjønnheten i steinen og treverket.

Er det noe annet dere er spesielt stolte over og kunne tenke dere å anbefale for andre?

Med tiden har vi bare fått bekreftet at vi valgte riktig. Se bare på overgangen mellom benkeplaten og vinduskarmen eller hjørnet, der bakveggsteinen fortsetter naturlig med vindusutforinger av samme steinsort. Selv om vi i dag i hovedsak kan prøve ut de ulike interiørdesignmulighetene på dataskjermen, trodde vi likevel ikke fullt ut på at sluttresultatet skulle bli en så vakker flyt i steinmønsteret. Vindusåpningen, det sammenhengende mønsteret og overgangene er som en severdighet i seg selv! Det ville være en stor synd å henge opp rullegarderiner eller pesienner her, en følsom kniplingsgardin er den eneste tenkelige løsningen!

Og blandebatteriet – Blanco Linux S-F (med dusjslange) – er en modell som kan løftes av, slik at det enkelt kan legges ned foran vinduet.
Og særlig bedårende er selvsagt det opplyste hjørnet. Er det noe annet vi vil nevne, så er det kanskje betydningen av belysning. Lampene montert under de øverste skapene er samtidig både praktiske og vakre, vi bestemte oss for å gå for lysremser, for de passet godt sammen med belysningen i vitrineskapene.

Noen ganger får vi kommentarer på målene på komfyren og vasken, enkelte undrer seg til og med over at det går an. Vi tenkte at alt avhenger av beboerne, og for oss er en liten vask (Blanco Claron 340 U) og en komfyr med to kokeplater aldeles nok.

Når var sist gang noen kokte fire retter på komfyren samtidig? Hva skal man med en slik kjempekomfyr? Da er det bedre med en vakker steinplate, ikke sant! Vi er mer hagemennesker, vi rører oss ute i friluft og natur i stedet for å stå i timevis bøyd over komfyren.

Se på Granitops steinsoritement, bli kjent med fordeler og ulemper med vår nesten vedlikeholdsfrie kvartskompositt og keramikk, og finn ut hva det vil koste å få en benkeplate som passer i ditt hjem!
Når ditt drømmekjøkken er ferdig og du vil fortelle din historie, ta kontakt eller legg inn en anmeldelse og fotografier på vår Facebook- eller Google-konto.

 

Se materialer!

Crystal Calacatta Silva kvartsbenkeplate for perfeksjonistens kjøkken

Marmormønstret Noble Carrara i et nylig ferdigstilt leilighetskjøkken

Moderne grå kvartskompositt i et ærverdig trehus fra begynnelsen av forrige århundre

Den marmorlignende kunststeinen Mystery White til kjøkkenet i en moderne enebolig

Hva slags farge og mønster bør man velge på benkeplaten?