Moderne grå kvartskompositt i et ærverdig trehus fra begynnelsen av forrige århundre
Vi besøkte Laura i hennes ærverdige gamle trehus, dit hun og ektemannen Henrik flyttet inn for å nyte det de selv beskriver som sin andre ungdom.
På besøk hos Laura: huset fra 1920-tallet fikk et tradisjonelt kjøkken, men ikke uten moderne komfort
Laura og Henrik har levd hele livet i byen og gjort karriere. Samtidig har de lenge hatt et ønske om å flytte ut på landet nær byen for å nyte hvilen, beundre naturen og høre på fuglesangen. Når har denne drømmen gått i oppfyllelse og huset er alt pusset opp.
Du har et veldig spesielt hus. Hvordan kom du fram til dette?
Vi har egentlig vært byfolk hele vårt liv, det hadde ikke gått på annen måte, for Henrik jobbet i sentrum og sønnen vår Oscar gikk på skolen og deltok i fritidsaktiviteter om kvelden. Jeg har et lite serveringssted som krevde mye oppmerksomhet, men nå har jeg gitt fra meg styringen og stoler på at kollegaene mine vet hva de gjør.
Jeg og mannen min har alltid tenkt at vi på våre eldre dager har lyst å bo på landet, i et eget hus med hage, der barnebarna kan komme på besøk, slappe av fra bylivet og nyte naturen.
Da sønnen vår begynte på universitetet og flyttet ut for å begynne på studentlivet, våget vi fremdeles ikke å gjøre alvor av det, vi tenkte at han fremdeles gjerne ville komme hjem, men, nå venter Oscar og samboeren sitt første barn. De har kjøpt seg et eget hjem og planlegger til og med bryllup, og jeg og Henrik bestemte oss for at tiden var inne for å la drømmen gå i oppfyllelse – og flytte på landet. Vi har arbeidet så mye i livet at det går an å ta det litt med ro nå.
Å velge et hus var ikke av det letteste, for de fleste husene i området som vi hadde sans for hadde også behov for oppussing, og fremdeles er det nok igjen å ta tak i, nå har vi for eksempel akkurat malt annekset og utvidet hagen.
Hvor fant dere inspirasjon til planlegging av kjøkkenet?
Kjøkkenet var egentlig det første rommet vi begynte å pusse opp og innrede. For det første var det der det stod aller dårligst til – kjøkkenet er mitt kongerike og hva ville et landsens hjem være uten et trivelig kjøkken! Når det gjelder design har ikke planleggingen vært så veldig komplisert – vi ønsket ikke noe originalt, men en tradisjonell, praktisk og enkel løsning.
Ettersom vinduene i kjøkkenet er store og kjøkkenet får inn mye lys, ville vi også ha lyse møbler. Jeg liker særlig hvordan rutemønsteret i vinduene gjentar seg på skapdørene og skaper en fantastisk helhet. Vi fikk også laget rundede kanter på benkeplaten – i Oscars barndom ville vi ikke visst å regne med noe slikt, men vi fikk det anbefalt, og vi tenkte også på barnebarna, at de ikke skal skade seg når det går hardt for seg. Jeg synes også det gir et litt mykere totalinntrykk – og det passer fint.
Mange anbefalte at et trehus godt kunne ha tregulv overalt, men jeg stod fast på at jeg ville flislegge kjøkkengulvet. Et flisgulv er mye enklere å rengjøre!
Vi piffet også litt opp med skapdørhåndtak og blandebatteri av kobber, så ikke alt skulle bli svart eller hvitt. Husets historie prøvde vi derimot å framheve med en bred keramisk servant.
Men med benkeplaten vart det litt mer komplisert. Først var jeg helt sikker på at jeg ville ha en benkeplate av kalkstein – mulige valg var Jura Grey, Dietfurt Grey og Thala Grey. Vi vurderte dette lenge og bestemte oss til slutt likevel for å velge Breeze Pearl kvartskompositt. Det er mange sjatteringer av grått, og også i Granitops sortiment finnes det ganske mye. Når det gjelder kvartskompositt ville vi for eksempel fått Noble Concrete Grey betydelig raskere levert, for det var på lager ved fabrikken, men vi holdt likevel fast på å bestille Breeze Pearl , det delikate mønsteret virket mer interessant, og vi angrer ikke det minste.
Hvorfor kvartskompositt, er det mange som lurer på… Men tiden har også verdi, og vi har ikke så lyst til å bruke den på rengjøring. Kunststeinen er – liksom det flislagte gulvet – temmelig vedlikeholdsfri. Det er uansett nok å gjøre i huset og hagen, da vil jeg heller tilbringe hardt tiltjent kvalitetstid med mannen og barnebarna, ikke på skuring og gnikking!
Var det alt i alt en bra avgjørelse å flytte ut på landet, eller angrer dere også litt?
Angrer? Ikke det minste! Det er klart at et gammelt hus krever skikkelig oppussing og også løpende vedlikehold, men alt i alt har vi følelsen av å ha fått oppfylt vår drøm, og alle de vakre stundene ute på landet er uvurderlige.
Prøv ut i priskalkulatoren hvor mye ditt drømmekjøkken koster, og be våre kundebehandlere om leveringstider og priser på stein!