Utvalgte materialer -50%
Les mer
Marmormønstret Noble Carrara i et nylig ferdigstilt leilighetskjøkken

Marmormønstret Noble Carrara i et nylig ferdigstilt leilighetskjøkken

Vi har besøkt 23-årige Erica som sammen med samboeren Sven har kjøpt sitt første hjem. I det unge parets kjøkken framhever de lyse veggene skjønnheten og friskheten i kunststeinen som imiterer mønsteret i ekte marmor. I kontrast til den lyse og skinnende Noble Carrara kvartskompositten står det naturlige trevirket og de elegante svarte hvitevarene.

På besøk hos Erica: de unges moderne kjøkken i et nytt leilighetsbygg

Vi ville høre hvordan veien til et nytt hjem gikk og om de unge er fornøyd med sitt nye hjem og kjøkken.

Dere har kjøpt deres første hjem. Hvordan så denne prosessen ut for dere?

Jeg og Sven har egentlig bodd sammen i fire år nå, vi ble kjent på universitetet. Tidligere leide vi en leilighet, men på et tidspunkt tenkte vi at det kanskje kunne lønne seg å skaffe et helt eget lite rede. Helt fra begynnelsen av var vi sikre på at vi ville kjøpe et hjem i et nytt hus – vi har et ganske høyt livstempo og ingen av oss er noe særlig til håndverker eller oppussingsfantast.

Det mest stressende var kommunikasjonen med banken og bygningsfolket, etterpå ble alt mye enklere. Jeg er den mest romantiske av oss to. Selvsagt drømte jeg om gulvlange gardiner, vaser og sofaer da vi bare hadde fire tomme vegger og et gulv, men Sven fikk oss heldigvis tilbake ned på jorda.

Den største kostnaden og det mest tidkrevende prosjektet i leiligheten var uten tvil kjøkkenet – uten det ville vi knapt ha særlig lyst å flytte inn. Da kjøkkenet var på plass, gikk alt annet mye glattere!

Hva var vanskelig med kjøkkenet og hvordan løste alt seg?

Å velge kjøkkenmøbler var i grunnen ikke så komplisert. Vi var fast bestemt på å skape et varmt hjem ved hjelp av tre. Visst er flott med et nytt moderne hus i byen, men i sjelen er jeg nok litt av et naturbarn …

Vi ønsket også hyller i stedet for de øverste skapene. Vi prøver nemlig å leve så minimalistisk som mulig, ikke fylle skapene med krimskrams, men sørge for at hjemmet bare inneholder det vi virkelig trenger.

Derimot tok vi hensyn til noen av de trendene vi har lagt merke til på sosiale medier og i interiørmagasiner. For eksempel valgte vi en undermontert vask, slik moten er nå, og en rustfri vask som harmonerer med de massive skap- og skuffhåndtakene.


For blandebatteriet, den integrerte komfyrplaten og Bosch luftrenseren valgte vi svarte modeller, stekeovn har vi ikke – vi følte liksom ikke behovet for det. Mikrobølgeovnen gjemte vi i skapet og til oppvaskmaskin valgte vi en mindre modell. I den første leiligheten hadde vi en stor maskin, og det gikk en hel stund for å fylle den opp. Med den lille modellen må vi ikke samle opp kopper, når vi har satt noe inn er det bare å starte opp og så er det i orden! Forbruket av strøm og vann er også moderat, og når det er færre kopper i maskinen, slipper vi også å krangle om hvem som skal tømme den. Luftrenseren er vi veldig stolte av, den er så vakker og solid, men også kraftig og relativt stillegående.

Her begynte budsjettet vårt å bli fullt, og som benkeplate hadde vi tenkt å bruke laminat. Men da Svens foreldre hørte om dette, sa de at de ville bestille en benkeplate for oss som gave – ja, det var selvsagt fint for oss! De hadde selv bestilt benkeplate fra Granitop, og slik var det vi kom fram til kvarts.

Hvordan gikk det å velge benkeplate?

Selv om vi fikk det som gave, ville vi ikke gjøre regningen altfor stor. Siden vi har et L-formet hjørnekjøkken, forestilte jeg meg straks at benkeplaten kommer til å koste en hel formue. Dessuten ønsket vi en benkeplate uten skjøter, laget i ett stykke.

Heldigvis er det en kalkulator på Granitops hjemmeside som lar oss beregne prisen på benkeplaten. Det fikk meg til å lure på hva jeg egentlig tenkte på da jeg vurderte laminat – kvartskompositt er jo egentlig slett ikke så dyrt!

Valget falt på en marmormønstret Noble Carrara. Den hvite fargen kan virke litt voldsom først, men kvartskompositten er svært slitesterk og enkel å rengjøre, så den tok vi!

Ettersom platen likevel kom i to deler, var vi først bekymret for at skjøten skulle bli veldig skjemmende, at vi kanskje likevel burde fått den laget av en kjempestor plate. Det morsomme er at skjøten eller overgangen ikke er synlig i det hele tatt! Da jeg lastet opp bildene på Instagram, fikk jeg mange spørsmål om hvor mye det kostet, siden vi fikk laget benkeplaten i ett stykke … Ja, se bare på bildene selv, du ser det jo slett ikke? Veldig vakkert og jevnt er alt sammen!


Gøy var det selvsagt også at vi fikk benkeplaten raskere enn vi trodde. Møblene var på plass, og vi tenkte at vi måtte vente noen uker til før vi kan flytte inn. Alt dagen etter kalkulatorforespørselen ble vi oppringt av Granitop, og dagen etter det igjen kom oppmåleren! Leveringsfristen var 2 uker, men egentlig var alt ferdig og på plass på 8 dager! Kanskje hadde vi bare flaks og traff på en roligere periode på fabrikken, men uansett er vi superfornøyd. Sammenlignet med det generelle byggekaoset var det å bestille benkeplate som en behagelig avveksling, så raske og flinke gutter!

Se på steinen, det svarte blandebatteriet og den rustfrie vasken fra de unges kjøkken og prøv ut i priskalkulatoren hva ditt drømmekjøkken koster!

Terrazzo – kunstig stein som materiale for benkeplater

Crystal Calacatta Silva kvartsbenkeplate for perfeksjonistens kjøkken

Moderne grå kvartskompositt i et ærverdig trehus fra begynnelsen av forrige århundre

Den marmorlignende kunststeinen Mystery White til kjøkkenet i en moderne enebolig

Komposittstein

Hva slags farge og mønster bør man velge på benkeplaten?