Utvalgte materialer -50%
Les mer
Kvartssteinsbordet er det mest hygieniske

Kvartssteinsbordet er det mest hygieniske

Generelt er det rikelig med bakterier i vasker, og noen studier har til og med vist at vasken er et av de skitneste stedene på kjøkkenet. Årsaken er åpenbar – vi bruker vasken til å tilberede mat, vi vasker og renser kjøtt, fisk og grønnsaker. Dermed vil det samle seg skitt rundt avløpet og i avløpsrøret.
Virusutbruddet har fått mange til å tenke mer på hygiene. Og når du ønsker å gjøre hjemmet ditt renere, lønner det seg absolutt å begynne med kjøkkenet, der maten vi spiser tilberedes. Dermed vil det være fornuftig å ta noen hygieniske valg og utstyre kjøkkenet ditt med bord og vask, som er enkle å rengjøre.

Hvordan opprettholdes hygiene på kjøkkenet?

Enhver kokk som setter pris på renslighet, bør vaske hender og ingredienser grundig før matlaging og rengjøre bordet der maten skal tilberedes. Et av de viktigste kravene for å unngå krysskontaminering er å bruke forskjellige skjærebrett for kjøtt og rotgrønnsaker. Når det gjelder kjøtt, lønner det seg å foretrekke skjærebrett av plast eller keramikk, siden kjøttets saft kan trenge inn i tre og råtne der, hvorved en påfølgende rett kan bli forurenset. Selvfølgelig lønner det seg å holde rått kjøtt og tilberedte matvarer atskilt, slik at de ikke kommer i kontakt med hverandre.

Blanco Silgranit vasker og et bord med kvartsstein gir et hygienisk, rent kjøkken!

Som sagt er det en tendens til at bord og vask som brukes til matlaging er noen av de mest bakterierike stedene i hjemmet. Derfor lønner det seg å velge kvartsstein for bordplaten, da den er vannavstøtende og veldig litt porøs, og dermed vil ikke smuss og smittsomt materiale samle seg, spre seg eller formere seg. Kvartsstein er et veldig glatt kunstig materiale, og absorpsjonskoeffisient nær null sikrer at det ikke samler seg mat, olje eller syre i porene. Silgranit PuraDur, utviklet og patentert av Blanco, er også et kunstig materiale som er oppfunnet med hygiene i tankene. Når den lave porøsiteten til et kunstig opprettet kvartssteinsbord og en Silgranit-vaske betyr at væsker og bakterier ikke sprer seg der, er det også tydelig at materialet heller ikke tar opp forskjellige lukt, som kan være ubehagelig.
Selv om et kjøkkenbord av kvartsstein og en Silgranit-vask ikke samler skitt og bakterier, lønner det seg likevel å rengjøre dem regelmessig. For begge materialene er vedlikehold heldigvis veldig enkelt!

En vask skal være enkel å rengjøre

Et av de store plussene med kvartsstein og en vask av presset granitt er definitivt enkel rengjøring og vedlikehold. Skyll vasken med rent vann og tørk lett med en mikrofiberklut på en daglig basis. Også for rengjøring av kvartsstein er det å tørke med en fuktig klut. Hvis det er annet skitt på bordet eller i vasken – for eksempel tørket mat eller flekker fra matlaging – kan du bare gni overflaten av med en fuktig svamp. Bruk av oppvaskmiddel er også tillatt; men for at materialet skal beholde det originale utseendet på lang sikt, lønner det seg å unngå altfor sure rengjøringsmidler. Den beste daglige rengjøringen er fremdeles vann og klut. Mer grundige rengjøringer kan utføres på månedlig basis, og en eller to ganger i året bør du rengjøre vasken med Blanco Activ dyprensepulver og bearbeide bordplaten med Nano Cream polish.

Silgranit er et holdbart materiale

Bortsett fra at Silgranit utvilsomt er et av de mest hygieniske materialene til en kjøkkenvask, har den også andre plusser. Vasker av kunststein er noe av det mest holdbare – her trenger du ikke bekymre deg for riper eller bulker, så sterkt er materialet. Det steinlignende materialet er ikke et dekklag for vasken – det er ikke et spørsmål om at Blanco-vasken blir malt over med en granittlignende maling, tvert imot, hele vasken er laget ved å komprimere denne patenterte steinblandingen (80% granitt), som har vunnet flere priser over hele verden. Silgranit er også veldig varmebestandig, materialet tåler opptil 280 grader, så du kan uten bekymring legge for eksempel varme gryter eller panner ned i vasken.
En ulempe er at Silgranit er et så hardt materiale – hvis du ikke er forsiktig når du vasker opp, er det lett å knekke et glass; dette blir imidlertid kompensert av holdbarheten til vasken.

Vasker laget av Silgranit PuraDur kunststein er det ideelle valget for de som kjøkkenhygiene er viktig for og som ønsker en så vedlikeholdsfri vask som mulig. Bakterier og skitt har en tendens til å samle seg i vasken, så jo lettere det er å vedlikeholde, jo bedre. Se utvalget av Blanco Silgranit-vasker og sett sammen ditt drømmekjøkken!

Vedlikehold og rengjøring av benkeplater

Å friske opp kjøkkenet ditt er å investere i din egen lykke!

Rent hjem med lite slit!

Vedlikehold av benkeplater