Utvalgte materialer -50%
Les mer
Rent hjem med lite slit!

Rent hjem med lite slit!

Hygiene og renhet er viktige tema i alle hjem. Alle ønsker vi at om uventede gjester skulle komme innom er kjøkkenet i tipp-topp stand, så vi ikke trenger å bekymre oss eller kjenne oss forlegne. Samtidig vil alle husmødre og -fedre at renholdet skal ta minst mulig tid og strev.

Kvartskompositt er et materiale som gjør rengjøringen av kjøkkenet særlig enkel

Jo mindre plagsomme plikter, desto mer kvalitetstid med familie og venner. Hvordan finner vi den gylne middelveien, med rent hjem, men også tid til å slappe av? Det veldig enkelt – man må alt ved planleggingen av interiøret velge de riktige materialene som ikke lett tar til seg smuss og som er lett å vedlikeholde.

Noble Supreme White kvartskompositt

Kompositt: en benkeplate som er enkel å renholde og som ikke ikke får flekker

Kjøkkenbenken er stedet de fleste tørker av flest ganger av i løpet av en dag. Derfor er det svært viktig å velge et benkeplatemateriale, som er så motstandsdyktig som mulig mot smuss og der det er tilstrekkelig å tørke lett av det.

Mens en benkepalte av tre trenger regelmessig oljing eller voksing og et vått krus eller en panne på et øyeblikk kan etterlate seg en stygg ring, påvirkes ikke en steinplate av hverken oppvarming eller fuktighet ved matlaging (tørkes ikke ut)… Og mens for eksempel en overflate av rustfritt stål vanligvis er følsom for vannflekker (klor og mineraler) er stein også i så måte et tryggere valg. Kvarts eller kompositt er et ripebestandig og antibakterielt materiale med en væskeabsorpsjonskoeffisient på 0. Det betyr at selv om du lar være å tørke av smusset med en gang er det nesten utelukket at flekken etser seg inn og dermed skaper problemer senere.

Ganske god smussbestandighet har også terrazo-stein, som er framstilt av knust naturstein og bindemiddel (sement eller harpiks). Ved valg av terrazzo-plate anbefaler vi å rådføre deg med våre spesialister ettersom egenskapene til sementbetong med mosaikkstein i stor grad avhenger av råmaterialets egenskaper – ved større innhold av «mykere» naturstein kan overflatens absorpsjonskoeffisient være større enn det som er vanlig for kunststein generelt.

Ønsker du heller å montere en benkeplate av naturstein gjelder tommelfingerregelen at jo glattere og tettere steinen er, desto mer motstandsdyktig mot smuss. Et svært godt valg er dermed granitt, en av de sterkeste sortene naturstein. Likevel må den pleies regelmessig for å opprettholde det beskyttende laget og unngå at flekker  trenger inn.

Blue Pearl granitt

Ved bestilling av en benkeplate i marmor må det tas høyde for at den ikke nødvendigvis egner seg for småbarnsfamilier. Granitop velger materialer med omhu, og alle steinsortene (også Bianco Carrara C) gjennomgår vår grundige kvalitetskontroll som sikrer leveranse av det beste tilgjengelige materialet. Skulle det derimot havne rødvin eller kaffeflekker på overflaten, og du ikke er en renhetselskende pedant som straks tørker alle flekker av, så er ikke marmor det beste valget. Du trenger ikke å være redd for at spilt væske øyeblikkelig trenger inn i steinen, men likevel krever flekker og dammer raskere inngripen på en marmoroverflate sammenlignet med for eksempel granitt eller kvartskompositt. Sjekk vår egen laboratorieundersøkelse!

Ved valg av kjøkkenvask er det også viktig å ha kvalitet for øyet!

Et sted der smuss og bakterier samler seg i hjemmet er oppvaskbenken, der vi vasker  grønnsaker, der vi heller ut varmt vann når vi koker pasta eller tømmer ut andre flytende matrester. En klassisk kjøkkenservant av rustfritt stål er ikke noe dårlig valg og modellene fra kjente produsenter er også lette å rengjøre med klut. For det meste har merkevarene bedre finish, er produsert med patentert teknologi og skikkelig emballert.

Granitop anbefaler Blanco servanter, med problemfri kvalitet og leveranse. Blanco Silgranit er også ett av de mest hygieniske valgene, siden materialet er antibakterielt.

Tips for rengjøring av kjøkkenet:

For hverdagsrenhold av kjøkkenbenken: bruk en fuktig klut.

For større flekker, skur med en våt svamp.

For benkeplater av naturstein, bruk vann og natron, pH-nøytral oppvaskmiddel eller spesialrengjøringsmiddel.

Unngå sure rengjøringsmidler for å holde benkeplaten lenger fersk.

Rengjør vasken hver dag med en mikrofiberklut og en gang i måneden grundigere.

To ganger i året kan vasken rengjøres ved hjelp av et spesielt rengjøringspulver.

 

Se på materialutvalget og regn ut hva ditt drømmekjøkken koster!

Ofte stilte spørsmål

Vedlikehold og rengjøring av benkeplater

Å friske opp kjøkkenet ditt er å investere i din egen lykke!

Kvartssteinsbordet er det mest hygieniske