Hvordan velge kjøkkenvasken?

Hvordan velge kjøkkenvasken?

Når du velger arbeidsflaten av stein, må du også tenke på vasken!

En arbeidsflate av naturstein (marmor, granitt) og komposittstein er en investering som gir deg ett fint kjøkken til desennier. Selvfølgelig er det ett beslutt som man ikke kan ta i hastverk, fordi det kan lett bli en dyr affære hvis man prøver å følge hver eneste motetrenden.  Uansett hvor fint ett designerkjøkken er – må det også vaskes og ryddes og da er det viktig at man har anpasset arbeidsflaten etter behovene sine.

En benkeplate av stein og en vask av rustfritt stål er en solid, praktisk og klassisk kombinasjon. Men hva slags harmoni er det egentlig mellom disse forskjellige materialene og bør vasken monteres over eller under benkeplaten? Er det lurt å frese vasken inn i steinplaten for å ha ett slett arbeidsflate, eller er det ikke så smart? Bør vasken og benkeplaten ha mest mulig lik eller motsatt farge?

Starlight Ruby komposittstein

Det er mange spørsmål som kan oppstå og det virker som at det er mange muligheter. Kanskje er det noe helt nytt på vei blant nye trendene, som ikke har havnet på innredningsnyhetene enda?

Hvert materiale, vask og blandebatteri har sine plusser og minuser. Når det gjelder kvarts, finnes det mange kombineringsmuligheter og blant Silgranit vasker finnes det 10 forskjellige fargetoner som kan passes til de forskjellige steinflatene. Gjennom å vurdere de forskjellige mulighetene og å høre på dine ønsker kommer vi sammen sikkert frem til ett ønsket resultat!

Ekspertene våre kan mangle interiørdesign kunnskaper – vi holder oss til stein, men den lange erfaringen i bransjen gjør at vi kan være behjelpelige når man skal ta praktiske avgjørelser. Vi har sett og laget tusenvis av forskjellige benkeplate-vasken kombinasjoner.  I bildebanken våre finnes det flere eksempler på spennende kombinasjoner – det er bare å spørre!

Noble Desiree Grey komposittstein

Så som valg av benkeplate er avhengig av hva slags vaner og behov man har, er det også smaken og erfaringen som er avgjørende når det gjelder valg av vasken.

Topp-monterte vasker er raske og enkle å montere, mens prisen er gunstigere. Siden kanten til vasken dekker benkeplaten, trenger man ikke å frykte at man kan skade kanten til benkeplaten mens man vasker en tyngre kasserolle eller stekepanne og er uheldig og støtter bort til kanten.

Steel Grey granitt

De topp-fordjupet vaskene blir senket inn i benkeplaten. Man freser en linje i steinen som er like brei som kanten til vasken og da forblir vaskekanten jevn med benkeplaten.

En slik løsning krever derimot en vask av veldig høy kvalitet, som i regel blir mer kostbar. Produsentene av høykvalitetsvasker har som regel like størrelse og det er ikke spart penger hverken på tykkelse av materialet eller på forpakningen. Det finnes også produsenter som sniker seg forbi standardene og tilbyr gunstigere prisklasser, og disse kan årsake problemer ved monteringen samt det kan bli mer vanskelig å få de til å sitte helt perfekt i steinen.

Emerald Pearl granitt

Den mest populære løsningen når det gjelder arbeidsflater av stein, er den bunn-plasserte vasken.  Vasken-åpningen kuttes i steinflaten, kantene poleres og vasken blir festet under arbeidsflaten. Det gir ett fint og praktisk resultat og brødsmuler eller annet skit kan tørkes rett i vasken!

Noble Areti Bianco kvartsstein

Bunnfordjupet vask festes også under benkeplaten så som den bunnmonterte vasken. Derimot gir det en enda mer elegant resultat – steinkanten blir ikke synlig i sin helhet og man kan velge en vask som likner på steinen (feks Blanco Silgranit-serien) slik at overgangen blir nesten usynlig. Løsningen blir spesielt stilig hvis man bestiller den sammen med innfreste vannårer.

Brilliant Black komposittstein

Vel og nøye gjennomtenkt kjøkken sparer sikkert mer penger enn forandringene etterpå og det vil også holde i mange år. Du kan være sikker på at vi gir alt for at resultatet blir like vakker som demo-rommet til kjøkkenstudioet eller reklamefoto fra interiørbladet – akkurat sånn kan du oppskatta ett vakkert og koselig hjem hver dag.

Bianco Carrara C marmor