Caesarstone -20%
Les mer
Hvordan velge kjøkkenvasken?

Hvordan velge kjøkkenvasken?

Når du velger arbeidsflaten av stein, må du også tenke på vasken!

En arbeidsflate av naturstein (marmor, granitt) og komposittstein er en investering som gir deg ett fint kjøkken til desennier. Selvfølgelig er det ett beslutt som man ikke kan ta i hastverk, fordi det kan lett bli en dyr affære hvis man prøver å følge hver eneste motetrenden.  Uansett hvor fint ett designerkjøkken er – må det også vaskes og ryddes og da er det viktig at man har anpasset arbeidsflaten etter behovene sine.

En benkeplate av stein og en vask av rustfritt stål er en solid, praktisk og klassisk kombinasjon. Men hva slags harmoni er det egentlig mellom disse forskjellige materialene og bør vasken monteres over eller under benkeplaten? Er det lurt å frese vasken inn i steinplaten for å ha ett slett arbeidsflate, eller er det ikke så smart? Bør vasken og benkeplaten ha mest mulig lik eller motsatt farge?

Starlight Ruby komposittstein

Det er mange spørsmål som kan oppstå og det virker som at det er mange muligheter. Kanskje er det noe helt nytt på vei blant nye trendene, som ikke har havnet på innredningsnyhetene enda?

Se materialer!

Hvert materiale, vask og blandebatteri har sine plusser og minuser. Når det gjelder kvarts, finnes det mange kombineringsmuligheter og blant Silgranit vasker finnes det 10 forskjellige fargetoner som kan passes til de forskjellige steinflatene. Gjennom å vurdere de forskjellige mulighetene og å høre på dine ønsker kommer vi sammen sikkert frem til ett ønsket resultat!

Ekspertene våre kan mangle interiørdesign kunnskaper – vi holder oss til stein, men den lange erfaringen i bransjen gjør at vi kan være behjelpelige når man skal ta praktiske avgjørelser. Vi har sett og laget tusenvis av forskjellige benkeplate-vasken kombinasjoner.  I bildebanken våre finnes det flere eksempler på spennende kombinasjoner – det er bare å spørre!

Noble Desiree Grey komposittstein

Så som valg av benkeplate er avhengig av hva slags vaner og behov man har, er det også smaken og erfaringen som er avgjørende når det gjelder valg av vasken.

Se vasker!

Topp-monterte vasker er raske og enkle å montere, mens prisen er gunstigere. Siden kanten til vasken dekker benkeplaten, trenger man ikke å frykte at man kan skade kanten til benkeplaten mens man vasker en tyngre kasserolle eller stekepanne og er uheldig og støtter bort til kanten.

Steel Grey granitt

De topp-fordjupet vaskene blir senket inn i benkeplaten. Man freser en linje i steinen som er like brei som kanten til vasken og da forblir vaskekanten jevn med benkeplaten.

En slik løsning krever derimot en vask av veldig høy kvalitet, som i regel blir mer kostbar. Produsentene av høykvalitetsvasker har som regel like størrelse og det er ikke spart penger hverken på tykkelse av materialet eller på forpakningen. Det finnes også produsenter som sniker seg forbi standardene og tilbyr gunstigere prisklasser, og disse kan årsake problemer ved monteringen samt det kan bli mer vanskelig å få de til å sitte helt perfekt i steinen.

Emerald Pearl granitt

Den mest populære løsningen når det gjelder arbeidsflater av stein, er den bunn-plasserte vasken.  Vasken-åpningen kuttes i steinflaten, kantene poleres og vasken blir festet under arbeidsflaten. Det gir ett fint og praktisk resultat og brødsmuler eller annet skit kan tørkes rett i vasken!

Noble Areti Bianco kvartsstein

Bunnfordjupet vask festes også under benkeplaten så som den bunnmonterte vasken. Derimot gir det en enda mer elegant resultat – steinkanten blir ikke synlig i sin helhet og man kan velge en vask som likner på steinen (feks Blanco Silgranit-serien) slik at overgangen blir nesten usynlig. Løsningen blir spesielt stilig hvis man bestiller den sammen med innfreste vannårer.

Brilliant Black komposittstein

Vel og nøye gjennomtenkt kjøkken sparer sikkert mer penger enn forandringene etterpå og det vil også holde i mange år. Du kan være sikker på at vi gir alt for at resultatet blir like vakker som demo-rommet til kjøkkenstudioet eller reklamefoto fra interiørbladet – akkurat sånn kan du oppskatta ett vakkert og koselig hjem hver dag.

Bianco Carrara C marmor

Kjøkkenvasker

Blandebatteri og såpedispenser

Blanco vasker og blandebatterier – velg riktig vask!

Blanco Silgranit vasker – et større fargevalg og vakker design

Installerer dere også vasker og komfyrtopper?

Ja, vi installerer vasker og komfyrtopper, men vi utfører ingen rørlegging eller elektriske arbeider.

Dersom jeg vil kjøpe kjøkkenvask og blandebatteri andre steder, hva bør jeg ta høyde for når jeg kjøper?

a)Når du kjøper kjøkkenvask må du være svært oppmerksom på monteringsmulighetene. Blanco-servanter som blir solgt hos Granitop har angitt om servanten er beregnet på montering fra over- eller undersiden, videre om det dreier seg om modeller som skal nedfelles i benkeplaten eller ikke. b)Mange oppvaskbenker med kum finnes både som venstre- (LH) og høyrehendte (RH) modeller. Hva slags vask det gjelder angis etter hvilken kum som er størst. Det er ikke alle kjøkkenvasker som har både venstre- og høyrehendte modeller. c)Ettersom hull for blandebatteri vanligvis bores i området mellom kjøkkenvask og bakenforliggende fliser er dybden på kjøkkenskapene og vasken svært viktig – slik at det er nok bredde fra kanten av vasken til veggen (minimum 100 mm). Særlig gjelder det dersom møblene er fra en tidligere epoke (etter gammel standard var dybden på møblene 560 mm, nå er det mer utbredt med skap som har 600 mm dybde). En kjøkkenvask etter ny standard får ikke nødvendigvis plass i et skap etter gammel standard. d)For et blandebatteri må en også følge styrken på vannstrålen og bevegelsen av spaken som regulerer temperatur – dersom for eksempel varmt vann kommer fra kranen ved å bevege spaken mot veggen, må åpningen for blandebatteri planlegges langt nok unna veggen og de bakenforliggende steinflisene. Ved montering av kokeplater og kjøkkenvask er det vanligste sentrisk plassering, det vil si at kjøkkenteknikken monteres midt på skapet/modulen under. Dersom det under komfyrplatene er en ovn som er bredere enn platene, er det like mye plass på begge sider. Dersom du ønsker at et annet prinsipp skal følges, meld tidlig fra om dine preferanser og pass på å se grundig på monteringstegningen du godkjenner.

Hvorfor må gulvene dekkes til, kan ikke montørene ta av seg på føttene?

Ettersom steinbenkeplaten er en tung gjenstand bruker montørene ifølge reglene vernesko. I tillegg til å dekke gulvene med papp anbefales det også dekke til møblene i nærheten, ettersom det under monteringen også kan oppstå støv (for eksempel skjæres avstivingsremsene som har vært der for transporten først vekk på monteringsstedet).