Caesarstone -20%
Les mer
Proffer foretrekker benkeplater av stein

Proffer foretrekker benkeplater av stein

Denne gangen snakker vi med Jenny som alt har bestilt seks steinbenkeplater fra Granitop. Hun og virksomheten hennes har blitt lagt merke til av mange, og med god grunn. Hun er ung næringskvinne og eiendomsinvestor med en kjærlighet til interiørdesign og vakre hjem som kommer fram i alle intervjuer og alle vidunderlige løsninger hun har bidratt til.

”Flipping” er ifølge artikler oppussing og bygging av fast eiendom, selv har du kalt det å øke verdien på leiligheter. Hvordan foregår egentlig slik «leilighetsflipping»?

Forenklet kan du si at jeg kjøper leiligheter i dårlig stand og behov for oppussing under markedspris, med mål om å sette dem i stand og selge dem videre med fortjeneste. I virkeligheten kan du ikke gjøre alt i alle leiligheter, det ville ikke være verken fornuftig eller lønnsomt. For meg er kjøkkenet og badet hjemmets hjerte, det er rom det lønner seg å investere i. Selvfølgelig er det også viktig med gulvdekke osv., men nettopp disse to, dvs. kjøkkenet og badet, er de viktigste for verdien på leiligheten.

Terrazzo Calacatta


Også på kjøkkenet har ulike detaljer og løsninger forskjellig vekt. Jeg tror at hovedinntrykket av kjøkkenet kommer av hvilke materialer som brukes. For eksempel kan dørene på kjøkkenmøblene være laget av hva som helst, om det er naturlige, malt, laminert eller overflatebehandlet på andre måter. I dag har møbelprodusentene relativt jevn kvalitet og direkte dårlige løsninger finnes ikke. Samtidig er valget av materiale for benkeplaten ekstremt sentralt, og en benkeplate av stein øker verdien på leiligheten betraktelig. Steinen får også de enkleste kjøkken til å se dyrere og mer kvalitetsbevisste ut. Selvsagt er det fint med benkeplater av naturtre også, men tre eller laminat er på ingen måte like slitesterkt som stein. Fuktighet og vann er de største problemene for benkeplater, og sammenlignet med alternative materialer er steinen sikrere, matdamp og flekker gjør steinen nesten ingenting. Om du tar kjøkkenet eller leiligheten som en investering er det viktig at det ikke er spor av bruk på steinbenkeplaten. Jeg har kommet til den konklusjonen at det er mer fornuftig å legge en benkeplate av stein en gang enn å bytte ut laminat tre ganger i løpet av dens levetid.

Jeg leste et sted fra bloggen din, en artikkel eller en posting om at du som barn drømte om å bli fallskjermhopper. Har leilighetsflipping og fallskjermhopping noe til felles?

Ha-ha, det var virkelig en barndomsdrøm! Og en viss likhet er det vel faktisk, for heller ikke ved oppussing av leiligheter kan du vite akkurat hva som venter deg, det kan alltid komme overraskelser. På den andre siden passer ikke en vanlig ni-til-fire-jobb meg, jeg er altfor energisk og ustadig til det. Så jeg er vel egentlig fullt og helt fornøyd med min nåværende livsstil og arbeid.

Når jeg følger deg begynner jeg å lure på hvordan du rekker å få gjort så mye? Du driver jo ikke bare med valg av materialer og interiørløsninger, du er også så og si fulltidsmor, du koordinerer arbeidet til håndverkerlagene, du maler vegger, driver markedsføring på sosiale medier, fører regnskap … Har du 25 timer i døgnet, eller hva er hemmeligheten?

Det har seg vel slik at normale mennesker sover ni timer om natta. Det er omtrent det samme med meg, men jeg sover de ni timene svært raskt, omtrent på fem timer! Om morgenen står jeg opp mellom fire og seks, og når de andre våkner, har jeg alt rukket å arbeide i flere timer.

Ofte ser det ut for at du er forut for trendene og har i leiligheter og kjøkken skapt løsninger som først måneder eller år senere kommer i interiørmagasinene. Hvor og hvordan finner du inspirasjon?

Vel, når vi snakket om nattesøvnen, så er det ofte slik at jeg hele dagen og kvelden tenker mye over ting og problemstillinger. Men når natta er over og jeg har sovet på det, har jeg vanligvis en løsning. Jeg tenker det ut, eller ideene kommer bare.
Og inspirasjon får jeg hele tiden og overalt. Når jeg ser på det som er rundt meg, kan en idé eller løsning hoppe fram fra hvor som helst. Også her på kafeen går øynene mine rundt og søker detaljer og elementer jeg senere en gang kan bruke et sted. Se, den lampen der er interessant!
Tenkningen og fantasien min er liksom tredimensjonal, og det har jeg mye nytte av på jobb. Og ofte når jeg planlegger kjøkken, stiller jeg meg hele tiden spørsmål av typen «men hva om». Men hva om jeg gjør det eller det annerledes? Men kanskje det tvert om er bare slik? Finnes det enda noen muligheter?
Til kjøkkenøya kan du for eksempel godt bestille vertikale sider av steinmateriale og i tillegg lage hyller av terrazzo til benkeplaten. Skapet trenger ikke å være tradisjonelt med dører, ting kan også skjules av en rullegardin. Sluttresultatet blir veldig fint!

Terrazzo er visst en av dine favoritter. Kan du forklare hvorfor terrazzo har blitt slikt et trendy materiale?

Jeg vet egentlig ikke, men en grunn kan være nostalgi. Kanskje folk på nytt begynte å like en terrazzo-liknende stein som for eksempel har vært brukt til vinduskarmer i eldre leilighetsbygg. Noen la sikkert merke til det og tenkte, «wow, for et flott materiale med disse biter av stein i!»
Jeg ble nok også litt overrasket da terrazzo ble aktuelt igjen, men samtidig begynte jeg å like det selv også. Det er så mange nyanser og farger som møtes i denne steinen, det er varme og skjønnhet, lyst og mørkt. Å bruke Terrazzo betyr å bruke et allsidig materiale som passer med nesten alt og samtidig forskjønner andre farger og teksturer. Bruk av Terrazzo til kjøkkenbenkeplater utvider for eksempel valgmulighetene for blandebatterier, et materiale med prikker og biter av stein ser fint ut med både gylne, bronsefargede og svarte blandebatterier.

Du har samlet mye erfaring og kunnskaper om ulike materialer og kjøkken. Hva vil du anbefale til dem som sliter med å finne riktige løsninger for hjemmene sine? Fordelene med stein snakket du alt om, men det er jo så mange typer stein, bare Granitop har over 300 benevnelser i sortimentet …

Se materialer!

De gangene jeg selv ikke har kunnet velge, har jeg ringt til Granitops kundeservice – og der har jeg alltid fått høre noe nyttig som hjelper meg videre! Når jeg snakker om hva prosjektet er, hvilke farger som brukes, hvem som bor der, om det for eksempel er ment som en familiebolig, så kommer de med glede med anbefalinger til materialvalg.

Mystery White

For eksempel ville jeg nok ikke brukt Terrazzo Calacatta i en leilighet med små barn. Der ville jeg nok brukt en spesielt motstandsdyktig og smussbestandig stein, for eksempel kvarts. Samtidig har noen terrazzo-typer den fordelen at f.eks. flekker nesten ikke blir synlige på overflaten av GV 0/25.
Men ja, når spørsmålene oppstår er det godt å vite at jeg får svar fra Granitops spesialister. Og de svarene kommer alltid så utrolig fort også!

Til slutt spør jeg om det noen gang har gått slik at du i etterkant har ønsket å endre noe?

Noen ganger er det virkelig slik at det ikke lykkes på første forsøk. Men da tenker jeg over hva som gikk feil og fikser det! Jeg selger også kjøkken, og derfor lager jeg møbeltegninger i 3D-programmer, og av og til er ikke det kjøkkenet som kommer akkurat slik jeg planlagte det. Da må jeg bestille ekstra deler og moduler eller korrigere litt slik at problemstedet får nye og bedre løsninger. Prosjektet kan ta litt lenger tid, men det viktige er at resultatet blir godt og riktig.
Det er med benkeplater jeg hittil har opplevd minst overraskelser. Laminat har jeg kastet og byttet ut mot stein, men jeg har aldri byttet en steinbenkeplate – det er ingen problemer med stein.

Gjør deg kjent med materialutvalget og ta kontakt om du trenger råd fra en spesialist!

Priskalkulator

Terrazzo – kunstig stein som materiale for benkeplater

Crystal Calacatta Silva kvartsbenkeplate for perfeksjonistens kjøkken

Marmormønstret Noble Carrara i et nylig ferdigstilt leilighetskjøkken

Moderne grå kvartskompositt i et ærverdig trehus fra begynnelsen av forrige århundre

Den marmorlignende kunststeinen Mystery White til kjøkkenet i en moderne enebolig

Komposittstein

Hva slags farge og mønster bør man velge på benkeplaten?