Utvalgte materialer -50%
Les mer
Crystal Calacatta kvartsstein

Crystal Calacatta kvartsstein

De nye materialene som nettopp, i begynnelsen av sommeren 2018, kom på markedet, ble vel mottatte av kunder og interiørdesignere. I dag har gleden over det utvidede materialvalget fant sin plass hos mange baderoms -og kjøkkenkunder.  

Crystal Calacatta Silva kvarts

Kjent og elsket – Den sublime skjønnheten av Calacatta marmor

De iøynefallende og kraftige mønstrene av Calacatta marmor har vært beundret allerede i flere tusen år. Jo mer karakteristisk og fremtredende er mønsteret til stein, desto vanskeligere er det å sette sammen linjene ved bryt punktene, spesielt i hjørnene. På steder der benkeplaten vil fortsette loddrett(vertikalt) som bakgrunn, eller på sidene til en kjøkkenøy.

Ved hjelp av moderne maskiner er det mulig å kutte stein med en presisjon av 1/10 mm og mange dataprogrammer gjør det mulig til å se objektet fra alle sider til og med før man begynner å kutte i den. Imidlertid er det lite nytte av det, når to marmorplater i rekkefølge har forskjellige mønstre.

Crystal Calacatta Silva kompositt

Speileffekt, vingene til en sommerfugl og bookmatch

Når det gjelder naturstein er hver eneste steintavle eller «slab» som er kuttet fra en steinblokk med litt forskjellig mønster. Linjene vil variere til og med rundt ett par centimeter og det vil si at det blir vanskelig å oppnå den perfekte speileffekten med marmor eller granitt i ett baderom. Det er vanskelig å lage repeterende mønster med sommerfugl effekten på benkeplater av naturstein, samt er det stort materialbruk som vil i tillegg påvirke kostnaden.

Crystal Calacatta Silva bookmatch
Crystal Calacatta Amnis bookmatch

Her får vi hjelp av kunststein leverandører, som har produsert kvartssteinene sine slik at mønstrene kan settes sammen etterpå. Det gjør at Crystal Calacatta Silva og Crystal Calacatta Amnis er tilgjengelige som både venstre -og høyrehåndsplater.   Identiske og med reflekterende mønster- ett resultat som kombinerer de tekniske egenskapene av kvartsstein og utseendet til en naturstein.

Se materialer!
Crystal Calacatta Amnis komposittstein

Holdbarheten av kunststein samt skjønnheten av den berømte Calacatta marmoren

Marmor er kjent som en av de skjøreste av steinene. Kvartsstein derimot er laget av menneske. Kvarts er laget av naturlige komponenter, men den er sterk, holdbar og ikke porøs, noe som gjør benkeplater av kvartsstein nesten vedlikeholdsfrie. Holdbarhet, komfort og uforanderlig mønster er grunnene til den økende populariteten til kvartsstein. Kvartsstein består 90% av naturstein, resten er i form av lim, fargestoffer og tilsetningsstoffer som forbedrer de tekniske egenskapene.

Crystal Calacatta Silva

Hva mer kan man ønske seg hvis man får kombinert den vannstøtende effekten med styrke, resistansen mot flekker og skjønnheten til en naturstein?

Spør etter den beste løsningen til baderommet eller kjøkkenet fra spesialistene hos Granitop!

Priskalkulator

Spesiallagde eksklusive benkeplater

Komposittstein

Hva slags farge og mønster bør man velge på benkeplaten?

Crystal Calacatta Silva kvartsbenkeplate for perfeksjonistens kjøkken