Utvalgte materialer -50%
Les mer
En steinbenkeplate som varer i tiår

En steinbenkeplate som varer i tiår

Stein er blant de eldste materialene menneskene har tatt i bruk. Fra de første redskapene karvet ut av stein til bruken av stein som underlagsmateriale – steinen har slått rot i vår bevissthet som noe motstandsdyktig og varig.

Salgsdirektør Silver Suurkütt i benkeplateleverandøren Granitop forklarer hvorfor det lønner seg å velge en varig og tidløs steinbenkeplate til ditt kjøkken eller baderom.

Silver, hvorfor burde vi velge en benkeplate av stein?

En benkeplate av stein er et godt valg for alle som verdsetter naturlige materialer og nærhet til naturen. De praktiske materialegenskapene er ikke det eneste som taler til steinens fordel: også et vakkert ytre med enestående mønstre formet av naturkreftene. Mønstrene i kunststein er menneskeskapt, men vanligvis med inspirasjon fra naturstein.

Pompeii

Hva er fordelene med slike benkeplater framfor andre?

Til steinens fordel taler et stort utvalg av mønstre og fargevalg som gir interiørarkitekten ganske frie hender. Stein kan jo tilpasses alle steder – enkelt sagt kan man bruke marmor i palasser og kalkstein eller granitt i tømmerhus og jakthytter. Benkeplater av granitt er sterke og ripebestandige og tåler temperatursvingninger godt. Kvartskompositt er et veldig lite porøst materiale med en væskeabsorposjonskoeffisient på 0, noe som innebærer at smuss ikke trenger inn i steinen.

Noble Areti Bianco

Hva er trendene i benkeplater akkurat nå  farger, materialer, former?

Naturlige og milde toner er på moten, fra hvit til grå og fra beige til brun. Særlig populær er den beige-grå kalksteinen Jura Grey, men det er også stor etterspørsel etter kvartskompositt som ligner på stein eller betong. I Sverige og Norge står fortsatt den hvite Carrara-marmoren høyt i kurs, i Finland verdsettes også lys kvartskompositt med marmormønster, i Danmark er kalkstein stadig mer populært.
 
Les mer om steinsorter, mønstre og farger, se lengre artikkel om likheter og forskjeller med kunststein (kvartskompositt og terrazzo)!

 

Hvor lenge holder Granitops benkeplater stand?

Granitop gir 5 års garanti på alle benkeplater vi lager. For noen typer kunststein er fabrikkgarantien til og med 10–25 år, men varigheten kommer absolutt an på både materialet i benkeplaten, bruksvanene og vedlikeholdet. Med riktig og omhyggelig pleie varer en steinbenkeplate i flere tiår.

Grigio Carnico

Hva slags materialer tilbyr Granitop benkeplater av?

I Granitops produktutvalg finnes både granitt, marmor, kvartskompositt, kvartsitt, kalkstein, keramikk og terrazzo, sistnevnte er også en kunststein liksom kvartskompositt, men med en litt annen produksjonsteknologi. Ved framstilling av kvartskompositt presses en blanding av naturlige materialer til plater under omkring 100 tonns trykk, mens terrazzo inneholder større biter av naturstein som sammen med sement og en harpikstilsetning «modnes» i en firkantet beholder som etterligner naturlige prosesser.

Hvor velger de fleste å bruke benkeplater av stein?

De fleste steinbenkeplatene brukes stadig til kjøkkenmøblene, men stadig flere ønsker også stein på baderommet, der det egner seg storartet. Stein har også lenge blitt brukt for framstilling av peishyller, vinduskarmer og trappetrinn, og stadig flere oppdager at de vakre steinmønstrene også kan passe i grillhjørner eller som bordplate for hagebord.

Mystery White
Bianco Carrara C

Hvilke farger og mønstre er det nordmenn foretrekker?

En nordisk boligdesigner er vanligvis ganske praktisk og moderat. Naturlige toner og jevne mønstre dominerer. For eksempel foretrekker nordmenn naturlige og rustikke toner, som hvit marmor, gråaktig kalkstein. Når resten av interiøret er moderne skandinavisk og enkelt, kan benkeplater i stein være mer iøynefallende.

Hvordan kan man vedlikeholde benkeplatene, hva bruker man?

Væsker som lander på benkeplaten må straks tørkes av – da holder steinen seg fin lenger! Granitop tilbyr også ulike pleiemidler avhengig av steintype. Et par ganger i året kan det være en fordel å gå over benkeplatene med et spesialpleiemiddel for stein.

Hvor stor investering bør man ta høyde for ved bestilling av en benkeplate i stein?

Først og fremst må en steinplate regnes som en god investering. Størrelsen på investeringen avhenger i stor grad av valgt steinslag og ønsket bearbeiding, men tilnærmelsesvis ligger prisen på en gjennomsnittlig benkeplate mellom 6000 og 40000 kroner. Investeringen er langsiktig, steinplaten trenger ikke utskifting på lang tid.

Hvor lang leveringstid er det på benkeplatene?

Rask oppmåling og produksjon av benkeplatene er et av våre hovedmål, og vanligvis går det bare to uker fra bekreftet bestilling til montering. Spesialbestillinger kan ta litt lenger tid.

Kommer Granitop og monterer benkeplatene selv?

Granitop tilbyr komplett tjeneste ved framstilling av benkeplater, for på den måten kan vi sikre at jobben tilfredsstiller selv de mest kresne kunder. Vi anbefaler å bestille både oppmåling, transport og montering fra oss, for da passer benkeplaten ideelt.

Se på steinmaterialerregn ut prisen på steindetaljene og be om et tilbud!

Kjøkkentrendene for 2021: minimalisme, funksjonalitet og fokus på familien

For hjelp med valg av benkeplate til kjøkkenet

Hvilken farge til kjøkken skal jeg velge?