Caesarstone -20%
Les mer
Kjøkkentrendene for 2021: minimalisme, funksjonalitet og fokus på familien

Kjøkkentrendene for 2021: minimalisme, funksjonalitet og fokus på familien

I gamle dager var kjøkkenet hjemmets hjerte, der lagde man mat sammen med hele familien og spiste sammen ved et stort bord. Etterhvert som livstempoet ble raskere, ble kjøkkenet i større grad et rom der du kunne jafse i deg en rask matbit etter jobb.
Året 2020 gav mange endringer. Korona-isolasjonen tvang mange av oss til å være mer hjemme og inspirerte oss til å tenke på kjøkkenets funksjonalitet. Vi kan si at de radikale endringene i organisering av livet førte oss tilbake til røttene, tiden da kjøkkenet var hjemmets hjerte. Dette kan vi også se i det nye årets kjøkkentrender.

Med hele familien på kjøkkenet

Når mulighetene for kafé- og restaurantbesøk er begrenset, er det godt å samles med familien på kjøkkenet og tilberede godbiter selv. Dette har skapt et behov for mer rommelige kjøkken med plass til alle.
En klar trend i 2021 er kjøkkenøya, som gir mye ekstra plass som praktisk arbeidsbenk, men også som et sted for å være sammen eller samle gjester rundt.

Det er bare fantasien som setter grenser for kjøkkenøya – den kan utstyres med komfyr, vask eller utformes som en moderne bardisk.

Nero Marquina svart marmor

Integrerte hvitevarer

Med årene har hvitevarer i stadig større grad blitt integrert i kjøkkenet. De gir interiøret et mye renere og mer minimalistisk preg og hjelper deg attpåtil med å spare plass. Mens integrert oppvaskmaskin, stekeovn og komfyr er kjent fra mange kjøkken i mange år, er det nå også stadig vanligere å bruke integrerte mikrobølgeovner og endatil espressomaskiner, slik at kjøkkenbenkene blir tommere og uten overflødige gjenstander. Et unntak er det doble todørs kjøleskapet, som ikke gjemmes vekk bak dørene på kjøkkenmøblene og som med sin store kapasitet har blitt en favoritt for mange.

Detaljene skaper inntrykket

Vendingen mot minimalisme gjelder også skap- og skuffhåndtak, som har blitt mye mer tilbakeholdne. I noen tilfeller er håndtakene i kanten av møbelplatene eller helt fjernet og skapdører og -skuffer åpnes ved å trykke på dem.
Kjøkkenet blir også gjort mer spennende ved hjelp av vasker og blandebatterier. Rustfritt stål har hatt lang og tro tjeneste og vil fortsatt være klassisk, men også bronsefargede og gylne servanter og blandebatterier har blitt stadig mer populære og framstår som luksuriøse blikkfang i kjøkkenmiljøet. Også Silgranit-vasker som harmonerer med benkeplaten er fortsatt populære!

Se vasker!

50 nyanser av grått

Mens det i tidligere år også ble bestilt mange hvite kjøkken, er deres popularitet i ferd med å avta, vanligere er det å se på farger inspirert av trevirke og natur.
Det som fortsatt er på moten, er gråtoner – særlig steinoverflater som minner om betong og kalkstein – og grå kjøkkenskap.

Det klassiske går aldri av moten

Blant de stigende trendene er kvalitetssentrert innredning. Benkeplater av stein, som er lette å rengjøre og ser elegante ut, er fortsatt sentrale i bildet. Dermed er det vanskelig å se forbi benkeplater av hvit marmor, granitt, kvartsstein eller spesialbestilte steinsorter. Du kan vedde på at de er på moten og smakfulle også i kommende år.
Ved siden av kvartsstein og naturstein bør også Terrazzo-stein nevnes, som alt i 2019 snek seg inn på kjøkkenet og nå fortsetter sin seiersgang.

Se materialer!
Bianco Carrara C lyse marmor

En steinplate til bakgrunn gir et enhetlig resultat

Stadig vanligere blir det også å se på en steinplate til bakgrunn som sammen med kjøkkenbenkeplatene skaper et helhetlig kjøkken og får skjønnheten i steinen bedre fram.
Når du bestiller en benkeplate bør du likevel huske at om du bestiller en bakgrunnsstein med det samme er du sikker på å få stein fra samme parti uten de minste fargeforskjeller. Om du legger til en bakgrunnsstein til et eksisterende kjøkken er det ikke lenger sikkert at mønsteret og fargen passer helt sammen, og prisen for måltaking og montering vil også gjøre totalprisen noe høyere.

Noble Areti Bianco komposittstein

Kjøkkentrendene for 2021 gjør igjen kjøkkenet til hjemmets hjerte, et sted å tilbringe tid med familien. Høyt i kurs står et minimalistisk utseende og praktiske løsninger, som gjør det til en ren glede å bruke kjøkkenet.

Se på materialutvalget og regn ut hva ditt drømmekjøkken koster!

Terrazzo Perlato Royal

Verde Savana

Noble Concrete Grey

Noble Pietra Grey

Trendråd for 2024

Hvordan blir et vakkert kvalitetskjøkken til?

Kjøkkentrender 2022

Vakkert hjem – en harmoni av moderne teknologi og verdig historie

De beste valgene skjer i samarbeid mellom produsent og kunde!

Du trenger ikke å gi opp hjemmeluksusen selv om du er på hytta

Priskalkulator