Utvalgte materialer -50%
Les mer
Vakkert hjem i 2020 – en harmoni av moderne teknologi og verdig historie

Vakkert hjem i 2020 – en harmoni av moderne teknologi og verdig historie

Verden rundt oss endrer seg raskt, sesongtrender endrer seg og det tilføyes nye moderne løsninger. Skal man la seg dra med av motebølgen eller være trofast til klassisk interiørstil? Vi spurte fra interiørarkitekter hvilke trender som hersker i interiøret i 2020.

Fullkommen renhet eller minner som viser seg i spor etter bruk?

Når man innreder hjem, ønsker man å skape et miljø med godt mikroklima der man kan slappe av med familie og venner. Det er ingen hemmelighet at bruk av naturlige materialer hjelper til med å skape en frisk og koselig atmosfære og at man bruker mer og mer benkeplater av stein når man pusser opp kjøkken og bad. Men hvilken stein og behandling skal man velge, er det best å bruke granitt, marmor eller kvarts? Bør benkeplate og kjøkkenøy, vindusbrett og peisstein være polert eller slipt?
Marmor, spesielt hvit marmor er en av de mest kjente steinene hva gjelder mønster, men man er ofte redd for at det er vanskelig å holde benkeplaten vakker og ren i høyt hverdagstempo. Men bør man tenke sånn?
I mange land er stein ikke bare benkeplatemateriale, man lager også trappetrinn og gulv, peiser, bassenger og utekjøkken av steinplater. I offentlig rom blir steinen slipt av tusenvis og titusenvis av skritt, benkeplater får slag og riper fra steikepanner og man ruller deig på steinplate. I slike tilfeller kan steinen heller ikke være upåklagelig ren og fri for flekker til enhver tid og noen mener at nettopp et slikt materiale er vakkert. Slik som det oppstår mimikkrynker i ansiktet gjennom årene, kan også karakter og minner bli foreviget på steinoverflaten. Det blir spor etter bruk som viser historie.
Går det bra med en slik holdning eller bør man vurdere en ideell og flekkfri renhet, det er noe alle kan bestemme selv.

Crystal Calacatta Silva

Man bør huske at det ikke er nødvendig å inngå kompromiss i tilfelle noen av valgene. Dersom den praktiske siden viser seg å være viktigere enn foreldelse sammen med steinen, kan man vurdere kunststein med marmormønster, benkeplate av kvarts som forener både marmorens skjønnhet og bestandighet mot tilsøling oppnådd med høyteknologi. Siden kvartsstein er skapt av mennesker er dens vannabsorbsjonsprosent nesten null og takket være dette er det meget enkelt å holde steinen ren.

Se materialer!

Interiørstil som avspeiler menneskers hverdagstempo og holdninger

Uansett om man velger slipt eller polert stein som steinoverflate, hvit, svart eller grønn marmor, eller i det hele tatt granitt eller kvartsstein, er det ved valg av materiale ikke kun viktig med moteriktighet og skjønnhet, men også komfort, funksjonalitet og kvalitet. Det kan være like slitsomt å bo i en utstillingssal som å bo i midten av oppussingen. For at oppussingen skal skape minst mulig stress, lønner det seg å planlegge alt nøye, ordlegge sine drømmer og mål og sette opp handlingsplan. Noen ganger trengs heller ikke grundige endringer, det er tilstrekkelig med en gjennomtenkt forfriskning der man har tatt hensyn til beboernes behov. Man kan kombinere nytt og gammelt for å oppnå et resultat som både er et luksuriøst symbol for status og praktisk i hverdagsliv. Kundens åpne sinn og kreative tilnærming gir interiørarkitekten frihet som gjør det mulig å få et bedre resultat. Det er allikevel klokt å få svar på noen av spørsmålene tidligst mulig.

* Hvor stort er budsjettet for oppussing av hjemmet? Ved beregning av pris på benkeplater av stein får du hjelp av Granitops priskalkulator!

* Holder det med litt oppfriskning, for eksempel med maling av vegger og fornyelse av vindusbrett og benkeplater eller bør man også bytte ut møbler og hvitevarer/teknisk utstyr?

* Hvem er beboerne, hvilke vaner og behov har de?

* Hvilke spesialister skal engasjeres? Som kjent er det fagfolk som må utføre elektriker- og rørleggerarbeider, men trengs det også interiørarkitekt eller til og med prosjekterer?

* Hva er fremdriftsplanen for oppussingen? Som regel produserer og monterer vi benkeplater av stein, trappetrinn eller hvilke som helst andre detaljer av stein i løpet av et par uker, men for å kunne ta eksakte mål bør møblene være montert først, festet til veggen og i vater. Ved planlegging er det fornuftig å regne med ekstra tid.

Nero Marquina marmor

Som sagt finnes det mange ulike forestillinger om et ideelt hjem, fullkomment kjøkken og bad. Vi produserer alle benkeplatene som spesialbestilling, med kreativitet og i henhold til kundens personlige behov. Men vi kan ikke fortelle eksakt hvilke ønsker kundene har. Om man for eksempel skal velge en vask med en kum eller med dobbel bredde, er først og fremst avhengig av vaner, om man bruker kjøkkenet aktivt for matlaging eller heller som et samlingssted. Det som er sikkert er at ethvert hjem fortjener en slitesterk og vakker benkeplate av stein som man kan samles rundt med gjester eller familien. Det er verdifullt å investere i oppussing av hjemmet. Når man velger en benkeplate av stein kan den være vakker i mange tiår eller til og med være en livsvarig investering!

Se vasker!

Trendråd for 2024

Kjøkkentrendene for 2021: minimalisme, funksjonalitet og fokus på familien

Kjøkkentrender 2022

Benkeplatens levetid og utseende avhenger av materialvalget

Kjøkkenøya – sentrum av moderne kjøkken

For hjelp til å planlegge kjøkkenøyen – opptil to ganger mer plass!

POPULARITETSRANGERING AV STEINSORTER

Jura Grey
Bianco Carrara C
Mystery White
Noble Ivory White
Noble Concrete Grey
Nero Assoluto
Noble Carrara
Noble Supreme White
Steel Grey
Viscount White

Priskalkulator
Granitop showroom