Caesarstone -20%
Les mer
Benkeplater av stein – flere løsninger enn du tror!

Benkeplater av stein – flere løsninger enn du tror!

Benkeplater av granitt, marmor og komposittstein har et presentabelt utseende, er lette å vedlikeholde – og steinoverflatene passer inn både i moderne designerkjøkken og klassiske interiør. For å oppnå best mulig resultat er det godt å kjenne til alle mulighetene som bruk av disse unike materialene byr på.

Granitt er et av de vakreste og mest slitesterke byggematerialene, men noen ganger lar folk seg skremme av vekten på steinen eller av prisen – tåler møblene mine dette? Det samme tenker man ofte også om marmor og kvartsstein. Men, jo mer massiv og stødig en benkeplate er på kjøkkenet eller badet, desto mer verdig inntrykk gir den. Det er ingen grunn til bekymring – alle standard møbelløsninger gir mulighet for å bruke stein, og våre eksperter kan alltid gi sin vurdering av styrken i konstruksjonene.

En måte å framheve steinflatene og gjøre dem prominente på kan være å bruke bakgrunnsstein, kantlister eller vinduskarmer. Et kjøkken, baderom eller kontor som er helhetlig planlagt byr på mange år med glede for øyet og øker med sikkerhet også eiendomsverdien.

Blue in the Night granitt

Moderne teknologi gjør det mulig å skjære og bearbeide stein presist og med høy kvalitet. I Granitop bruker vi maskiner for tilskjæring av steinen med en presisjon på 1/10 mm, som innebærer at skjøtene mellom steinene er nesten usynlige. Liming av framkanten med gjæringsfuge gir inntrykk av en massiv steinblokk, selv om det i framstillingen er brukt tynt steinmateriale. Dette gir en effektfull løsning som verken er for tung for møblene eller for dyr.

Steel Grey granitt

En enkel kantlist kan gi inntrykk av mye tykkere materiale. Når en horisontal benkeplate gis en vertikal side er resultatet en løsning som er både vakker og funksjonell. For å lage en fot til platen er det mange ulike løsninger – man kan kombinere en 2 cm benkeplate og rettvinklet sammenføyning med 3 cm materiale. Platen kan derimot også skjæres diagonalt av et materiale med samme tykkelse, slik at resultatet blir en flytende og jevn overgang fra benkeplaten til forkanten.

 

Når du planlegger kjøkkenkroken, tenk også på muligheten for å bruke stein i bakkant! En malt eller flislagt vegg er fint, det også, men ved overgang fra benkeplate til vegg kan resultatet bli en unik og harmonisk helhet. Løsningen gir et luksuriøst preg lik et virkelig palass, og framhever også særlig godt steinflatene som interiørelement.

Se materialer!
Komposittstein bad

Som støtte for en benkeplate som stikker ut fra møblene passer også et endepanel av samme materiale, som kan ha tykkelse på alt fra 4 cm til en kraftig søyle på flere titalls cm.

Noble Carrara kompositt benkeplate

Ved restaurering av hjem i bygninger med historisk verdi er det også verd å vie vinduskarmer, trapper og peiser oppmerksomhet. Det finnes ingen uviktige detaljer, og nesten alt er mulig, bare din egen fantasi setter grenser.

Be straks våre spesialister om den beste løsningen for ditt hjem, og du kan være trygg på at vi hjelper deg å oppfylle dine drømmer!

Tips for å lage et kjøkken som kan dekke dine behov i flere år

En steinbenkeplate som varer i tiår

De beste valgene skjer i samarbeid mellom produsent og kunde!

Benkeplatens levetid og utseende avhenger av materialvalget

Bestill kjøkkenbenkeplater og få nye vinduskarmer i gave!

Priskalkulator