Caesarstone -20%
Les mer
Tips for å lage et kjøkken som kan dekke dine behov i flere år

Tips for å lage et kjøkken som kan dekke dine behov i flere år

Ombygging av kjøkken skjer typisk sjelden, og et kjøkken velges slik at det kan vare i mange år. Derfor er det viktig å tenke gjennom dette nøye og planlegge hvilke løsninger som er viktige for familien din og vil forbli komfortable selv mange år senere. Det lønner seg også å velge holdbare løsninger av god kvalitet som ikke vil se utslitte med en gang.

Tenk på ditt forrige kjøkken

I begynnelsen av planleggingen av ombyggingen av kjøkkenet er det en god ide å først se på det gamle kjøkkenet – du kan ta modell av dette til å rette opp manglene som var irriterende på det gamle kjøkkenet.
Her er den enkleste metoden å sette sammen den klassiske listen over plusser og minuser – hva var det som plaget på det gamle kjøkkenet, hva kunne ha vært annerledes, og hva var så ideelt at det ikke er noe ønske om å endre det? Allerede på grunnlag av den listen kan den første skissen tegnes av hva du vil beholde, ønsker et annet sted eller kanskje til og med la være, og hvordan det nye kjøkkenet skal se ut.

Crystal Calacatta Silva komposittstein

Når du planlegger kjøkkenet, kan følgende spørsmål vurderes:

  • Hvor lager du mat? Foregår hakking og klargjøring på kjøkkenøya eller på kjøkkenbordet? Et større område for hakking kan meget godt være i nærheten av komfyren, slik at maten kan tilberedes uten å måtte renne til den andre siden av kjøkkenet.
  • Hvor mye og hva slags lagringsplass trenger du? Foretrekker du åpne hyller, eller vil du heller ha dype skuffer? Ofte er den øverste skapraden erstattet av åpne hyller der de vakreste kjøkkenutstyr kan vises.
  • Bruker du også kjøkkenet til å spise? Hvis du foretrekker å spise med hele familien, bør kjøkkenet også ha plass til spisebordet.
  • Foretrekker du å holde kjøkkenutstyret ditt synlig, eller vil du heller holde en minimalistisk og ren linje på bordene? Hvis du vil ha ting som står framme, lønner det seg å velge en større bordplate slik at tingene på bordet ikke er i veien for matlaging.
Bianco Carrara C marmor

Uffør en innledende skisse

Når behovene er gjennomtenkt, er det på tide å tegne det nye kjøkkenet på papir. Avhengig av rommet, kan du for eksempel ha et L-formet, U-formet eller (rettlinjet) kjøkken montert langs den ene veggen.

Priskalkulator

Eller kanskje kan kjøkkenet også romme en komfortabel og moderne kjøkkenøy hvor gjestene kan sitte på barkrakker slik at du kan snakke med dem mens du lager mat. I dette tilfellet må vannrør og elektriske ledninger også vurderes slik at de kan installeres før kjøkkenmøblene ankommer, hvis kjøkkenøya skal romme for eksempel en vask eller komfyr.

Kjøkkenbordet som rosinen i pølsa

Når møblene er valgt, følger valget av bordplate, som binder kjøkkenmøblene sammen til en helhet. Når du skal velge bordplate og bestille oppmåling til dette, skal møblene endelig være på plass. Hvis skapene ikke endelig er på plass, loddet og skikkelig festet på oppmålingstidspunktet, kan det hende at bordplaten ikke vil passe på sin plass nøyaktig millimeter. For ikke å nevne at hvis skapene ikke er loddet eller festet, så for eksempel skapet med vasken lener seg feil vei, så kan det være problemer med avløpet fra vasken. Som materiale til kjøkkenbordet vil granitt, marmor eller kvartsstein være gode valg, de er veldig holdbare og praktiske.

Se materialer!

I tillegg til kjøkkenbordet, er det mulig å bruke samme materiale til bakgrunnsstein, som figurativt fortsetter den horisontale bordplaten på den vertikale veggen og gir et godt helhetsinntrykk. Bakgrunnssteinen beskytter veggen mot sprut og er visuelt vakker å se på. Husk imidlertid å vurdere plasseringen av stikkontaktene når du planlegger bakgrunnssteinen slik at det blir nok kontakter for alle elektriske kjøkkenapparater som skal brukes på kjøkkenbordet.

Riktig belysning på kjøkkenet

Når møbler og kjøkkenbordmateriale er valgt, er det også viktig å tenke gjennom kjøkkenbelysningen. Siden matlaging krever godt lys, er riktig belysning av arbeidsområdet viktigst. Hvis lyset faller inn bakfra, kan du ikke se ordentlig hva du hakker, og bruk av en kniv kan til og med bli farlig. Derfor er innebygde spotlys i de øvre skapene veldig populære, de lyser kjøkkenbordet effektivt.

Over bord eller kjøkkenøya kan det være aktuelt med finere belysning. En spesielt koselig atmosfære kan oppnås ved å bruke en lysregulator, slik at du om nødvendig kan skape en mer romantisk og koselig belysning av spisebordet om kvelden.

Hvis du trenger hjelp til å planlegge kjøkkenet ditt, kan du spørre Granitops spesialister om råd!

Aluminio Nube kvartsstein

Gobi Grey kompositt
Star Gate granitt
Nero Assoluto granitt

Ideer til et mindre kjøkken

Planlegging av et barnevennlig kjøkken

Råd hvordan du kan spare ved å ombygge kjøkkenet ditt

Hjelper dere også privatpersoner?

Ja, faktum er at hovedfokuset vårt ligger på privatpersoner. Siden alle mellomledd har sine prispåslag har vi fordelen av at vi kan tilby gode og lave priser uten disse ekstra kostnadene.

Hva bør jeg ta høyde for med hensyn til pristilbud og rabatter?

I henhold til våre salgsbetingelser er regelen at pristilbudet gjelder i 15 dager. Dette inkluderer ikke spesialbestilte materialer, spesialtilbud og kampanjepriser, spesielt når det gjelder sluttsalg.