Utvalgte materialer -50%
Les mer
Komfortabelt og trendy bad

Komfortabelt og trendy bad

Baderomsrenovering er en stor utfordring for alle hjemmeeiere. Samtidig, uten å ha spesialkunnskap, er det mulig å oppnå et godt resultat når alt er tenkt på, og en konkret handlingsplan, budsjett og plan er utarbeidet. Selvfølgelig, når du renoverer et bad, gjelder visse generelle regler – de riktige materialene skal brukes og pålitelige partnere skal velges.

Bruk fuktresistente materialer på badet!

På samme måte som kjøkkenet stiller høyere krav til benkeplatens kvalitet, er det også viktig på badet at flatene er vannavvisende og lette å rengjøre. Gulv og vegger som er dekket av keramiske fliser har eksistert i flere tiår, men flere og flere begynner å kombinere fliser med naturlige marmor- eller granitt- eller kvartspaneler. Badet er det mest fuktige stedet i hjemmet, uavhengig av ventilasjon og oppvarming. Hvis du er ute etter en løsning som varer, unngå bruk av faner og tremøbler!

Crystal Polar White badrum
Crystal Polar White kompositt

Vaskerommet vokser og blir mer luksuriøst

I stedet for de lyse og hvite nyanser som har vært fasjonable i lang tid, anbefaler innredere at eksperimentere mer dristig med kontrastfarger og til og med mørke toner på badet. Men når du kombinerer farger og materialer, er det verdt å huske at vannet ikke er så synlig på matt og lyse overflater som på det polerte og mørke materialet.

Silestone Bianco River badrum
Bianco River kompositt

Tradisjonelle rektangulære og firkantede gulv- eller veggpaneler kan erstattes med diamant- og polygonplater. Store steinflater er dristig balansert med mosaikkplate, terrazzo-blanding og malte vegger. Hva kan være mer luksuriøst enn et badekar med marmorkanter som ligner på et lite basseng? Men hvis det er mindre plass, kan de beste steinmaterialene brukes til å dekorere, for eksempel vaskeområdet. Det tar ikke mye penger for å gjøre et mindre bad luksuriøst!

Noble Supreme White kvartsinen kylpyhuone
Noble Supreme White kvartsstein
Breeze Ashen Light kvartskompositt

Minimalisme er i mote

I et bad med flislagte vegger, er skitt og vann vanligvis samlet i flisefuger. I tillegg til skjønnhet er brukervennlighet også viktig, så noen ganger er en ren vask (badekar eller dusj) laget som en enkelt stor veggplate. Gitt en slik fantastisk løsning, er det verdt å vurdere vannabsorpsjonskoeffisienten for forskjellige materialer. Den mest fuktighetssikre er kvartsstein, etterfulgt av forskjellige typer granitt og marmor.

Se materialer!
Noble Cloudy Onyx baderom
Noble Cloudy Onyx komposittstein

Badet er definitivt ikke et oppbevaringsrom, og i et trendy hjem gjelder regelen alltid – jo mindre antall skap er jo bedre. Når du vurderer steinflaten på badet, bør du ikke bare vurdere området av vasken eller på badet. Steinen kan også brukes til veggskinner og for eksempel som en såpekopp, en ytterligere område på vaskemaskin eller tørker (hvis de åpnes foran) eller andre steder.

Crystal Anthracyte badrum
Crystal Anthracite komposittstein

Tørr og vått område

I flere tiår har den raske livsstilen favorisert dusjer; i stedet har en regndusj kommet på plass. Badet gir også sin retur. På større bad kan en marmor- eller kvartsplate brukes til å skille det tørre og våte området, som jevnt bytter til badet eller vasken. Hvis det er mer omfattende remodeling, tenk på et regnrom, der i stedet en dreneringsfelle midt på gulvet dreneres vannet av systemet ved veggen!

Noble Ivory White badrum
Noble Ivory White komposittstein

Badet er for avslapning og nytelse

Mange designere anser badet for å skape en følelse av å være i et spa eller i et gammelt romersk bad. Badet er for avslapning og nytelse. Et rom som ikke bare er funksjonelt, men heller et godt sted å hvile. I dette tilfellet vil vaskemaskinen og tørketrommelen også bli fjernet fra badet – i vaskerommet eller på kjøkkenet!

Noble Supreme White kompositt baderom
Noble Supreme White kvartsstein

Fasjonable tekniske løsninger

Etter hvert som teknologien utvikler seg, kommer flere og flere innovative løsninger på badet. Innebygde LED-lamper i speil og berøringsskjerm for å velge musikk, temperatur eller belysning, oppvarming av toalettseter, kraner med bevegelsesdetektorer og lignende. Nærhet og luksus finnes ofte i små detaljer. Hvis teknologien tilbyr alt, hvorfor ikke bruk disse løsningene!

Silestone Lyra badrum
Lyra kvartsstein

Spør Granitops spesialister når du renoverer badet, finn inspirasjon fra fotogalleriene og beregne kostnaden for marmor, granitt eller kvarts benkeplater i priskalkulatoren!

Planlegging av vaskerom

Et kvalitetsbaderom skapt for å vare

Bestilling fra Granitop – raskt og komfortabelt!

Hvilken tykkelse har steinen deres?

Tykkelsen på de vanligste steinhellene (slabs) er 20 mm og 30 mm, disse har ulik pris og begge varianter er tilgjengelige som valg i priskalkulatoren. For noen materialer er det også mulig å få stein i tykkelsene 12, 40, 50 mm, men pris og tilgjengelighet må kontrolleres ekstra.

Hvor stor investering bør man ta høyde for ved bestilling av en benkeplate i stein?

Først og fremst må en steinplate regnes som en god investering. Størrelsen på investeringen avhenger i stor grad av valgt steinslag og ønsket bearbeiding, men tilnærmelsesvis ligger prisen på en gjennomsnittlig benkeplate mellom 6000 og 40000 kroner. Investeringen er langsiktig, steinplaten trenger ikke utskifting på lang tid.

Nero Marquina svart marmor badrum

Bricmate Glanshammar Silk