Utvalgte materialer -50%
Les mer
Planlegging av vaskerom

Planlegging av vaskerom

Liksom kjøkken og bad er også vaskerommet et av de viktigste stedene i hjemmet. Stikkordene er komfort, romslighet, praktisk anvendelighet og renslighet. Og selv om vaskerommet ikke er et sted gjester titter inn i, kan det likevel være pent og ryddig så beboerne har et behagelig sted å jobbe.

I mindre leiligheter får vaskemaskinen vanligvis plass på badet eller kjøkkenet, rengjøringsmateriell i et eller annet skap, skittentøyskurv og strykebrett eller tørkestativ i garderoben eller boden. For beboerne i et hus – eller en større leilighet for den saks skyld, ikke minst i familier med barn og kjæledyr vil det allerede i den innledende fasen av en ombygging eller planlegging være hensiktsmessig å utforme vaskerommet som et eget rom.

Bianco Carrara C marmor

Det er bedre å jobbe i et rom med plass!

Skal du ha en vaskemaskin, en skittentøyskurv og noen ganger en tørketrommel på badet, kan det bli trangt om plassen. Når en haug med klær venter på å bli strøket, kan det bli vanskelig eller rett fram umulig å glede deg over dusjen eller badekaret. Derfor er det flere og flere som designer et universelt vaskerom for hjemmet sitt og tilpasser dette eksakt etter sine egne behov.

Men hva kan du da ta hensyn til når du konstruerer og ordner vaskerommet?

Viscount White granitt

Godt design – praktisk å bruke

Når du designer rommet, kan du ta utgangspunkt i det generelle utseendet i hjemmet. I en staselig gammel byleilighet passer ett materiale, mens en gård langt ute på landet krever noe helt annet. Når du velger en benkeplate, bør du være oppmerksom på at naturstein som marmor, granitt og kalkstein også tåler høyere temperaturer, mens overflaten på kunstig kvartsstein er mer følsom for varme. Vil du også bruke bordet som strykebrett, må du definitivt velge en varmebestandig steinplate!

I likhet med kjøkken og bad har vaskerommet også sine særegne trekk, så i tillegg til utseendet må innredningen av dette tekniske rommet ha løsningenes ergonomi og praktiske anvendelighet for øyet.

Se materialer!

Plassering i enebolig eller leilighet

Det ideelle vaskerommet ligger i nærheten av kjøkkenet eller garasjen. Det er bra om det også har en dør som fører rett ut i det fri – da blir det lettere å komme seg ut for å henge tøy til tørk, uten å måtte passere gjennom andre rom. Er det kjæledyr i huset, eller familiemedlemmer med hobbyer som fiske eller turer i skog og mark, er det også praktisk å kunne vaske gjørmete fottøy og hundepoter rene straks de har kommet inn i huset. Hånddusj og vask er helt nødvendig for slik rask rengjøring!

Noble Arco


Vaskerom som tilleggsrom og lagerplass

Det er aldri for mange skap og lagringsplasser på kjøkkenet og vaskerommet. Det kan alltid diskuteres om det i tillegg til vaskemaskinen er nødvendig med tørketrommel, eller om den beste strykingen oppnås ved bruk av dampskap eller strykejern. Det er selvfølgelig argumenter for og imot de forskjellige posisjonene; men ingen tviler på at vaskerommet er det ideelle stedet å oppbevare ting.

Beboernes hobbyer og vaner bestemmer innredningen på vaskerommet. Jo flere kroker, skap og hyller det er, jo bedre muligheter har du for å lagre ting du ikke trenger til daglig, enten det er julepynt eller rulleskøyter, elektrisk skrutrekker og ekstra lyspærer eller en eksotisk tromme fra India eller Afrika.

Bilde: Husart.se

God ventilasjon

Vaskerommet vil trolig framfor alt bli brukt til vask og tørk av klær. Enten du tørker med tørketrommel eller tørkestativ, trenger våtrom god utlufting, så det lønner seg ikke å spare på ventilasjonen.

Vegger og gulv må være enkle å vedlikeholde

Selv om vaskerommet har innlagt vann og luftfuktigheten er høyere enn i andre rom, trenger du ikke å flislegge hele rommet. Ofte flislegger du bare gulvet og flatene nærmest vaskemaskinen og vasken. På veggene forøvrig brukes vaskbar veggmaling, og benkeplaten av stein suppleres av matchende bakgrunnsfliser. Om du også utstyrer veggene i vaskerommet med hyller av samme materiale som benkeplaten, blir resultatet spesielt elegant!

Nero Assoluto granitt

Tilstrekkelig belysning og stikkontakter

Arbeidet går bedre i et godt opplyst rom. Lettere blir det også av å ha stikkontakter innen rekkevidde. Såfremt mulig lønner det seg å supplere takbelysningen med fleksible vegglamper, spotbelysning eller lamper festet til bord eller hyller.

Ønsker du å finne en steinplate som passer ditt vaskerom, eller vil du bestille en marmorplate under vasken eller noe lignende, se vårt produktsortiment og beregn prisen på en benkeplate!

Et kvalitetsbaderom skapt for å vare

Komfortabelt og trendy bad

Bestilling fra Granitop – raskt og komfortabelt!

Bianco Sardo