Caesarstone -20%
Les mer
Benkeplater av kalkstein til ditt hjem

Benkeplater av kalkstein til ditt hjem

Kalkstein har blitt brukt som byggemateriale fra byggingen av pyramidene i Egypt til dagens moderne arkitektur. Denne bergarten kjennetegnes av styrke, motstandsdyktighet for ytre påkjenninger og særegen struktur av fossiler.

Kalkstein er en sedimentær bergart som har oppstått i løpet av millioner av år i hav, elver og vann som et resultat av sedimentering av flora og fauna. Derfor kan man finne karakteristiske fossiler av dyr og planter i kalksteinens mønster, noe som gir hver stein et unikt utseende. Fra eldgamle tider har man oppført bygg og festninger av kalkstein, også vakre skulpturer er blitt laget av denne type stein.

Jura Grey

I dag brukes kalkstein i interiørarkitektur og utvendige overflater ved å kombinere den for eksempel med tre eller ved å skape harmoniske klassiske fargeløsninger i boliger.

Kalkstein har i flere tiår vært et populært materiale til gulv, for bygging av trapper og som vindusbrett. I dag retter man større og større fokus på kalkstein som materiale til benkeplater på kjøkken og bad. Fra vårt utvalg finner du for eksempel livlige Jura Grey fra juratiden. Denne kalksteinen fra Bayern-området i Tyskland har buktende og flekket mønster der man kan ane konturer av dyr fra dinosaurus-tiden og historiske planter. Mønstret til dette materiale er rolig, men gjør steinen levende, lyse grå og beige farger kombinerer det moderne og naturlig varme. Benkeplater av kalkstein Jura Grey passer godt sammen med møbler i lysebeige og hvit.

Dietfurt Grey (Bilde: Satu Palander)

Dersom du heller ønsker å bruke en roligere og mørkere farge, passer Azul Valverde fra Portugal for deg. Siden det er snakk om et mørkt materiale, fungerer det godt som blikkfang i et interiør i lyse farger. Azul Valverde passer både i klassiske og moderne kjøkken, og spesielt godt i interiør med industriell stil.

Kalkstein som benkeplate krever mer vedlikehold enn for eksempel granitt. Dersom du heller leter etter en benkeplate som er like stilig som kalkstein, men som er vedlikeholdsfri, finnes det i Granitops utvalg kvarts som ligner på kalkstein.

Kalkstein

Jura Grey er en kalkstein med lys bakgrunn og med mønster fra Tyskland. Bakgrunnen som er beige-gråaktig pyntes ofte av fossiler.

Kalksteinen Dietfurt Grey kommer fra fjellene i Bayern, fra samme område i Tyskland der man utvinner en annen populær kalkstein, Jura Grey. Sammenlignet med Jura Grey er Dietfurt Grey ikke så beige, men heller jevnere grå, kanskje til og med med et snev av blått. Slipt (honed – H).

kalksten Thala Grey

Thala Grey er en kalkstein med grå bakgrunn fra Tunisia.

Azul Valverde er en grå kalkstein fra Portugal med varierende mønster. Dens runde linjer veksler med kornet struktur.

Crema Perla er en kremfarget beigegrå kalkstein fra Spania. Det diskrete og relativt jevne mønsteret gjør denne steinen svært populær både utendørs og innendørs. Crema Perla er tilgjengelig i svært mange ulike overflatebehandlinger, og denne kalksteinen er ofte å se i offentlige bygg som vegg– og gulvfliser, som benkeplater på kjøkken og også i finish i SPA og bad, hagedesign og som trappetrinn.

Grigio St. Moritz er en betonggrå kalkstein fra Frankrike. Steinen er med sitt relativt upretensiøse mønster ganske universell og passer takket være sitt tilbakeholdne utseende i neste alle interiør. Kalksteinen er med sitt grå og temmelig jevne mønster ganske smussbestandig og er mer tilgivende i forhold til tegn på bruk enn noen materialer med sterkere mønster.

POPULARITETSRANGERING AV STEINSORTER

Jura Grey
Bianco Carrara C
Mystery White
Noble Ivory White
Noble Concrete Grey
Nero Assoluto
Noble Carrara
Noble Supreme White
Steel Grey
Viscount White

Se materialer!
Noble Concrete Grey

Kvarts er det ypperste av ingeniørvitenskap og er et sterkt og praktisk talt ikke-porøst materiale som gjør det motstandsdyktig mot riper og flekker. I vårt produktutvalg finner du for eksempel grå Noble Concrete Grey som forener betongens stilige friskhet og kalksteinens mønster. I tillegg tilbyr vi kvarts Noble Troya i brune/beige farger som er varmere og som passer spesielt godt sammen med møbler i samme farge. Dersom du ikke ønsker hodebry velger du kvarts som materiale for dine benkeplater!

Velg ditt favorittmateriale og kalkuler prisen på drømmebenkeplaten! Begynn her!

Kjøkkentrender 2022

Spor av verdens skapelse i benkeplaten på ditt kjøkken

Jura Grey kalkstein er fortsatt populær!