Utvalgte materialer -50%
Les mer
Vårkampanje!

Vårkampanje!

Sola står alt høyt på himmelen, snart er sommeren her! Vårvarmen frister oss ut i hagen og ut på terrassen. Hvordan skal vi fornye utekjøkkenet eller grillhjørnet i hagepaviljongen, tenker vi.
Mens de to vanligste typer finish for steinbenkeplater har vært polert (P – polished) og slipt (H – honed) er det særlig i vår- og sommerperioden at andre muligheter for overflatebehandling blir aktuelle. Ved bygging av hagekjøkken øker interessen for granitt og det blir også mer fokus på materialer med brent og børstet («lærfinish») overflate.

Ulike typer overflatebehandling

Steinbenkeplater kan bestilles med veldig ulike typer utseende, slik det også er forskjell på benevnelsene og termene som brukes for å beskrive disse overflatebehandlingene. Ved siden av polert og slipt materiale finner vi også stein som er angitt som “lærfinish” (L – leather, leathered) eller F/B (flamed & brushed) osv. En slik overflatebehandling er mer ujevn, ruglete og lignende materialer finnes også hos produsenter av kvartskompositt – for steiner i Trend-kolleksjonen som Ambiente Light og Residente Dark kalles en strukturoverflate for eksempel Terra-finish. Det industrielle utseendet i Metropolitan-kolleksjonen kompletteres av den spesielle Rough finishen, med en ru overflate som ligner børstet (B-brushed) stein.

Noen steinprodusenter har gått en vei der de beskriver prosessen (måten å bearbeide steinen på) mens andre gir steinens navn et tillegg som beskriver resultatene. Denne logikken kan virke forvirrende, spesielt med hensyn til at finishen også påvirker prisen på benkeplaten. Videre kommer jo også mye an på steinen selv, materialets styrke og mineralinnhold. Det kan også finnes mange måter å oppnå samme resultat, og avhengig av steinen kan bearbeidingen variere. Mykere granittslag trenger vanligvis ikke behandling med ild (brenning), relieffstrukturen oppnås på enklere vis – det holder med børsting.

Nero Assoluto

For å holde en enkel og brukervennlig linje angir materialsortimentet på Granitops hjemmeside hovedsaklig priser på polert stein. Det er likevel ikke en universell regel, ettersom vårt produktsortiment også inneholder unntaksmessige materialer. Der har vi lagt til tilleggsinformasjon om disse typene finish.
Ønsker du å gå dypere inn i emnet, les artikkelen om finish, se siden «Ofte stilte spørsmål» og sjekk ut alle mulighetene vi tilbyr hos våre hjelpsomme spesialister!

I oftenlige rom og til utendørs bruk lønner det seg å velge spesielt slitesterke materialer!

Et polert materiale er det vanligste til hjemmebruk, liksom de vanligste steinsortene er marmor, kalkstein, terrazzo og kvarts. Ved planlegging av hagebord, grillhjørner eller bardisker trenger disse ikke å være de beste valgene, ettersom andre steinsorter ikke kan måle seg med granitten i slitestyrke og værbestandighet.

De stedene der belastningen på steinen er større eller du kan forutsette en betydelig variasjon i fuktighet og temperatur lønner det seg å stole på granitten, særlig mørkere granittsorter. Med hensyn til finish er børstede og brente/børstede granittsorter særlig verdsatt av uteserveringer, restauranter, hoteller og andre institusjoner.

Tøvær med vårpriser!

Tilbud på granitt! Lærfinish (leathered) med Nero Assoluto (F/B) og Steel Grey (B) – 15%.


Tilbudet gjelder alle materialer på lager, så langt det rekker.

Steel Grey

Velg ditt favorittmateriale og kalkuler prisen på drømmebenkeplaten!