Utvalgte materialer -50%
Les mer
7  tips for å velge en benkeplate

7 tips for å velge en benkeplate

Så du har planene klare for ditt kjøkken, eller har allerede installert kjøkkenmøbler, og du ønsker å installer en benkeplate eller bytte ut din gamle. Det er flere forskjellige materialer; steinfliser er blant de mest holdbare og pene. Vi vil gi deg noen nyttige tips om hvordan man velger en benkeplate i stein.

Hvilken steintype foretrekkes?

Forskjellige steintyper har forskjellige egenskaper. Granitt kommer i forskjellig farger og mønstre. Selv om det er holdbart og vakkert, bør du huske på at lyse granitt-typer er vanligvis mer absorberende og skjør, hvilket gjør de mer mottagelige for misfarging og mekaniske skader. De fleste marmortyper er ikke egnet for kjøkkenbruk – men de er flotte i baderom, som vindusposter eller peissteiner. Sjekk om din marmorfavoritt er egnet for ønsket plassering! Kvarts er et sterkt uporøst materiale, hvilket gjør det praktisk og vedlikeholdsfritt. Det er tilgjengelig i forskjellig farger hvor noen er kunstige.

Se materialer!

Benkeplatens utseende

Det er viktig å finne steinfliser som passer med resten av interiøret på installasjonsstedet. I kjøkken bør du vurdere dørfargen på kjøkkenskap og bestemme hva slags etterbehandling og materialer som skal brukes. Veggfliser kan være steiner med samme farge eller du kan velge ut passende keramiske fliser. Ønsker du kontraster eller harmoni? Hvor godt er lyset – både naturlig og kunstig? I samsvar med det bør enten lysere eller mørkere steinfliser brukes. Ensfargede fliser viser flekker bedre enn de mønstrede. Ønsker du skinnende polering eller kun en regelmessig polert overflate? Sjekk steinprøver på ordentlig fordi farger kan fremstå anderledes på datamaskinens skjerm.

Mål

Husk at maksimum lengde på en steindetalj kan ikke være over tre meter. L-formede kjøkken inkluderer vanligvis minst to detaljer, U-formede kjøkken minst tre. I hvilken retning bør kuttelinjene gå? Alle detaljer, spesielt på endene, må ha støtte. Spør etter en spesialist-konsultasjon dersom du ønsker å bruke en spesiell løsning. Hvilken type håndtak har skapene – bør steinen gå ut over kanten foran? Dersom skapdørene har håndtak, bør benkeplaten gå ut over kanten foran med minst 1-2 cm. Hvor tykk bør benkeplaten være? Mest vanlig tykkelse er 30 mm, men 40 mm og 20 mm brukes også.

Oppvaskkum og komfyr

Hvilken type av kjøkkenvask bør du velge? En som kan monteres på benkeplaten, en som vil gå jevnt med steinoverflaten eller limes under benkeplaten? Forskjellige alternativer er beskrevet på vår hjemmeside. Du vil også måtte velge hvilken type komfyrtopp du ønsker å bruke. Hvordan bør synlige kanter fremstå? Vi tilbyr forskjellige utførelser, som er tilgjengelig her:

faset

rundfaset

semi-rund

rund

Skisse på en benkeplate

For nå har du besluttet de fleste detaljene. Lag en plan hvor du skriver ned alle omtrentlige mål og tekniske detaljer (hvordan oppvaskkum og komfyrtopp vil bli installert, polerte kanter foran og deres type, åpninger for blandebatterier/strømuttak). Dette gjør det enkelt å spørre etter et tilbud på pris.

Lag en liste over viktige handlinger

– Før bestilling av benkeplaten, bør underskapene være satt sammen og installert. Sjekk at alle skap er på samme høyde og justert rett. Ikke installer kjeramiske plater før benkeplaten har blitt installert.

– Spør om et pristilbud for å finne ut den omtrentlige kostnaden på din benkeplate.

Priskalkulator

– Bestem deg for hvilken oppvaskkum eller blandebatteri du ønsker. Dersom du ønsker å kjøpe de fra oss, burde du kjøpe de før oppmåling slik at arbeiderene kan forberede seg med de.

– Om møblene har blitt installert eller du vet en nøyaktig dato for når de vil bli installert, gjør en avtale for oppmåling.

– Gå over detaljene med oppmåleren, fra forespurt stein til vilkår for betaling.

– Dersom du bytter ut en gammel benkeplate, sørg for at den har blitt fjernet og at vannet er skrudd av for installasjonsdagen.

– Dersom du finner ut installasjonsdatoen på den nye benkeplaten, gjør en avtale med en rørlegger og elektriker, slik at de kan koble vannsystemet til avløpet og koble til komfyrtoppen. Avtale kan også gjøres for dagen etter benkeplateinstallasjonen. Vegger over benkeplaten bør ikke flislegges før førstnevnte har blitt installert.

Spør etter profesjonelle råd!

Dersom du tviler på noe eller du trenger mer informasjon, spør etter profesjonelle råd. Håndtering av benkeplater er det vi driver med til daglig, og gjennom årene har vi tilegnet oss masse kunnskap og lært noen smarte triks om hvordan man lager sitt ideelle drømmehjem.

Luksuriøst gjenbruk

Ideer til et mindre kjøkken

Planlegging av et barnevennlig kjøkken

Råd hvordan du kan spare ved å ombygge kjøkkenet ditt

Terrazzo – kunstig stein som materiale for benkeplater

Crystal Calacatta kvartsstein

Colonial Ivory