Benkeplater i stein - trender i 2017 | GranitopGranitop

Benkeplater i stein – trender i 2017

Hvilke vinder blåser i kjøkkenbenkeplatenes verden? Vi har satt opp en oversikt over de  rådende trendene og retningene i 2017.

 

Benkeplater i komposittsstein – kom og ble! 

De siste årene har komposittstein (også kjent som kunststein og kvartsstein) blitt stadig mer populært i ulike designkjøkken. Kompositsteinen består i ca 93% utstrekning av naturlig kvartssand, og resten består av lim, fargestoffer og stoffer som forbedrer de tekniske egenskapene. En benkeplate i kompositstein er mer motstandsdyktig mot mekaniske, termiske og kjemiske påvirkninger enn naturlige steinmaterialer. Dermed er en benkeplate i kvarts et godt valg for dem som ønsker å holde hjemmet mest mulig vedlikeholdsfritt og som ønsker en slitesterk benkeplante.
I dag har benkeplater i komposittstein blitt oppnåelige for alle. En kan velge mellom svært mange ulike fargetoner og mønstre. Det brede fargeutvalget og de unike steinmønstrene gjør det mulig å skape unike og iøynefallende designløsninger for sitt hjem. En god nyhet er det også at prisen på benkeplater i komposittstein har blitt betydelig mer overkommelig sammenlignet med tidligere år.

 

Nye materialer – kunststein som er som naturstein 

I markedet for komposittstein (også kjent som kunststein og kvartsstein) har det de siste årene også kommet mange nye materialer som etterligner naturstein. Ulike marmor- og kalksteinsetterlignende materialer blir stadig mer populære. Dette er fordi komposittsteinens ytre er svært lik det naturlige materialet samtidig som den har egenskaper som gjør den mye mer praktisk.

I Granitops sortiment finnes det tre materialer som minner om hvit marmor:

  • Noble Carrara, som forener utseendet på carraramarmor, en av de mest klassiske marmorsortene, med komposittsteinens slitestyrke.
  • Noble Supreme White tilfører ditt hjem glansen av vakker hvit marmor, med et moderne preg.
  • Noble Areti Bianco er en komposittstein som nylig har kommet på markedet, der en ren, hvit bakgrunn gis særpreg av de unike grålige, marmorlignende linjene.

I tillegg har vi i sortimentet også en rekke spennende steinprodukter som imiterer kalkstein:

  • Noble Troya er en kalksteinslignende komposittstein med beige-toner som bidrar til å skape en varm og hyggelig atmosfære på ditt kjøkken.
  • Noble Concrete Grey er en komposittstein som imiterer kalkstein med betonggrå farge. Denne sesongen er det grå som er motefarge nummer en! Den grå fargen framstår som en moderne og rolig bakgrunn som framhever alle fargesterke elementer i omgivelsene.

 

             

Noble Troya – kalksteinslignende komposittstein

 

Noble Concrete Grey

Noble Concrete Grey – komposittstein som imiterer kalkstein med betonggrå farge

 

Ekstra for benkeplater 

Benkeplater i stein kan berikes ved hjelp av en rekke spennende tillegg som folk ofte ikke vet å spørre etter. Tilleggene gjør det ofte mulig å få benkeplaten til å passe bedre inn i det omliggende interiøret.

For eksempel kan det som tillegg til benkeplatene i stedet for tradisjonelle keramiske veggfliser settes vakre steinplater som bakgrunn. Størrelsen og plasseringen på steinflisene avhenger av dine ønsker og behov – for eksempel kan veggflisene i stein løses med lave steinremser eller med en stor helplate som når helt opp til overskapene. Resultatet er et rent og helhetlig interiør!

En annen trend i kjøkkendesign er kjøkkenøyer med ulik form og størrelse. For å gi løsningen særpreg kan kjøkkenøyen også utstyres med føtter eller sidepaneler av stein.

Stadig flere ønsker å involvere benkeplaten i kjøkkenets helhetlige belysningsløsning. En effektfull løsning er å montere LED-belysning under benkeplatens framkant. For dette formålet kan vi frese ut de nødvendige sporene for å montere lysremser under kanten på benkeplaten.

Ønsker du at din benkeplate skal framstå som stilfullt massiv finnes det et rimelig og smart tips – å øke tykkelsen på benkeplaten ved hjelp av en pålimt kantlist.
Trendene i kjøkkeninnredning kjennetegnes av design og funksjonalitet. Gjør deg kjent med vårt brede utvalg av kjøkkenbenkeplater og finn din favoritt! Ved behov, spør våre spesialister om råd.