5 fantastiske tips om hvordan en velger en passende stein benkeplateGranitop

Benkeplater – 5 fantastiske tips om hvordan en velger en passende stein benkeplate

Tenker du å få en stein benkeplate, men vet ikke nøyaktig hvilken du skal velge? Utvalg av benkeplater er svært variert og bredt. Derfor har vi kompilert 5 gode tips for å gjøre de endelige vedtak mye enklere.

Vakker versus praktisk?

På dette stadiet er det lurt å tenke på hva bruken av arbeidsflaten kommer til å være. Alle naturstein materialer er unike og spesielle, men det foreligger omstendigheter som bør holdes i bakhodet.

Hvis du skal bruke steine benkeplaten daglig, så er det rasjonelt å velge materialer som kan håndtere lasten. Mange naturstein materialer er følsomme for mekaniske skader og ulike stoffer, derfor marmor benkeplater, for eksempel, er ikke det beste valget for kjøkkenet.

Hvis du verdsetter luksus og eleganse, og ønsker steinbenkeplater hovedsakelig på grunn av utseendet sitt, så marmor er et godt valg.

Velg det riktige materiell

Alle steine benkeplater er beskrevet som sterke og spenstige, men hver type stein har sin egen karakteristikk. Før du bestemmer, er det tilrådelig til å bli kjent med den spesielle naturen av hver stein, og deretter finne det beste utvalget i henhold til dine egne behov.

MARMOR: For marmor, er det viktigst å unngå flekker fra sure stoffer, fordi de kan brenne benkeplaten på en måte som den bruker sin glans. Marmor bør jevnlig behandlet med en spesiell tetningsmasse for å redusere steinens absorpsjon..

KOMPOSITTSTEIN: Den mest spenstig og sterk i forhold til riper. Nesten ikke-eksisterende porøsitet utelukker muligheten for flekker og gjør arbeidsflatene vedlikeholdsfrie og hygieniske. Gjerne unngå å sette rødglødende elementer på overflatene fordi den høye varmen kan forårsake sprekker.

GRANITT:  Granitt benkeplater er svært varme spenstige, noe som betyr at hvis du velger dette materialet for kjøkkenet, ingenting skjer når du putter en varm gryte eller panne på granitt benkeplaten. Selv om porøsitet av granitt er liten, kan den suge opp væske til en viss grad, derfor sølt væske skulle tørkes bort umiddelbart. Hvis væske blir liggende på benkeplaten i lang tid, kan de etterlate spor som kan være vanskelig eller umulig å fjerne, til tross for tørkning opp.

Komposittstein benkeplater er en ekte design erfaring!

Naturlige materialer har ganske bredt spekter av farger, og noen ganger kan det være vanskelig å kombinere en viss type stein med det indre av rommet. Hvis det er viktig for deg at fargene i rommet er i harmoni og du trenger du viss tone som naturstein ikke kan tilby, så bør du vurdere fordelene av kvarts stein.

Kvartsstein er industrielt produsert, og over 90% av det er naturstein. For å få det riktige farge tone og konsistens, farger, bindemidler og ulike tilsetningsstoffer som forbedrer forskjellige tekniske egenskaper blir lagt til kvarts stein.

Velg det riktig kantavslutning!   

En fordel av stein benkeplate er muligheten til å velge fra mange forskjellige avslutninger for de synlige kantene. Nå bør du vurdere et par faktorer som kunne være avgjørende når du velger kantavslutninger.

  1. Hvor ligger den steine benkeplaten? Er det på kjøkkenet? Bad? Hvor ofte det blir brukt? Disse spørsmålene gjør det lettere å velge det riktig kantavslutninget. Jo mer brukbare benkeplaten er, rundere kantavslutning bør velges. Hva er funksjonen av benkeplaten? Er det et design element eller en praktisk del av møblene? Hvis stein benkeplaten er en tiltalende objekt og ideen er å gjøre interiøret mer moderne, så skrå forkant er det mest moderne valget.
  2. Er det noen barn i husetAlle vet at barn kjører uforsiktig rundt i huset og skarpe kanter kan være litt farlig. For å unngå mulige uhell, bør de utstikkende kanter gjøres rund.

Hvis spørsmål skulle oppstå, ta kontakt med tjenesteleverandøren når som helst!

Stein benkeplater håndteres av spesialister på sin egen bransje, som er klare over alle nyansene som angår naturlig og kunstig stein benkeplater. Det spiller ingen rolle om spørsmålet er om vedlikehold, fargeelementene, transport eller noe annet. Hvis du kjenner alle detaljene grundig du kan sikre den beste utseende og kvalitet for dine steine benkeplater i mange år framover.

Kontakt oss gjerne hvis du har fler spørsmål!